انواع کامپوزیت

معرفی انواع کامپوزیت دندان در دندانپزشکی

انواع کامپوزیت دندان از پرکاربردترین مواد و روش‌ها در علم دندانپزشکی است. کامپوزیت‌ها با توجه به انواع مختلف و طبقه‌بندی‌های خود در در اغلب درمان‌های تخصصی دندانپزشکی استفاده می‌شوند. این ماده مهم می‌تواند به غیر از ترمیم‌های درمانی، یک لبخند زیبا برای شما خلق کند. برای بررسی کامپوزیت و کاربردهای آن، در این مقاله ما را همراهی کنید.

کامپوزیت دندان چیست؟

لمینت‌ های دندانی پوسته‌های نازکی هستند که در روی دندان‌های طبیعی قرار می‌گیرند تا ظاهر لبخند را تغییر دهند. افرادی که این گزینه را برای اصلاح لبخند در نظر می‌گیرند، می‌توانند لمینت‌های ساخته‌شده از مواد سرامیکی (پرسلین) یا کامپوزیتی (رزین) را انتخاب کنند. مشورت با بهترین دکتر برای اصلاح طرح لبخند در غرب تهران می‌تواند در انتخاب اینکه کدام‌یک از این لمینت‌ها مناسب است مفید و اثربخش باشد.

کامپوزیت دندان ماده‌ای پرکاربرد در دندانپزشکی به شمار می‌آید که یکی از کاربردهای آن دندانپزشکی زیبایی است. کامپوزیت انواع مختلفی دارد.

انواع کامپوزیت دندان از نظر کاربرد

کامپوزیت دندان به دو روش در دندانپزشکی زیبایی انجام می‌شود:

1. کامپوزیت دندان مستقیم

در این روش از انواع کامپوزیت دندان، دندانپزشکان از یک ماده رزین کامپوزیت استفاده می‌کنند که مستقیما به دندان‌های طبیعی می‌چسبد و حالت داده می‌شود. اعمال این روش درمانی کوتاه و کم‌تهاجمی‌تر از سایر انواع لمینت‌ها است.

انواع کامپوزیت دندان

2. کامپوزیت دندان غیرمستقیم

در روش کامپوزیت غیرمستقیم از مواد مشابه با کامپوزیت دندان مستقیم استفاده می‌کنند؛ اما نحوه اجرا متفاوت است. به جای استفاده فوری از مواد روی دندان، ابتدا دندانپزشک در مطب دندانپزشکی قالب‌گیری می‌کند و بعد در آزمایشگاه تخصصی کامپوزیت ساخته می‌شود و در جلسه دوم دندانپزشک آن را روی دندان بیمار نصب می‌کند. شما می‌توانید برای داشتن دندان‌هایی زیبا به کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی مراجعه نمایید.

گزینه غیرمستقیم از انواع کامپوزیت دندان دوام بیشتری نسبت به گزینه مستقیم دارد؛ اما معمولا روش مستقیم مقرون‌به‌صرفه‌تر است. کامپوزیت‌ها براساس موارد دیگر هم تقسیم می‌شوند:

انواع کامپوزیت دندان از نظر ساختار

کامپوزیت‌ها از لحاظ ساختاری انواع مختلفی دارند:

1. ماتریس پلیمری با فاز پیوسته در کامپوزیت‌ها

2. فیلرها با فاز پراکنده در کامپوزیت‌ها (مثل سیلیکا، کوارتز و …)

3. سازوکار متصل‌کننده ذرات یا فیلرها با ماتریس پلیمری

4. آغازگرهای نوری یا شیمیایی

انواع کامپوزیت دندان از نظر اندازه ذرات تشکیل‌دهنده

کامپوزیت‌ها از نظر اندازه ذرات تشکیل‌دهنده دارای انواع مختلفی هستند. این ذرات در کیفیت و استحکام انواع کامپوزیت دندان‌ تاثیر بسیار زیادی دارند.

1. ماکروفیل

این گروه از انواع کامپوزیت دندان، کامپوزیت‌های دانه‌درشت محسوب می‌شوند و از اولین کامپوزیت‌های مورد استفاده در علم دندانپزشکی به شمار می‌آیند. از آنجا که ذرات درشتی دارند، دارای استحکام بالایی نیز هستند. اما به این دلیل که از جلا و ترمیم‌پذیری کمتری برخوردارند، امروزه چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

2. میکروفیل

حاوی ذرات 0.02 تا 0.04 میکرومتر هستند که صدها برابر کوچک‌تر از نسل قبلی کامپوزیت‌ها است. این ذرات کوچک، زیبایی ظاهری طبیعی و عالی را با خاصیت جلا دادن بالا و به‌راحتی حفظ می‌کنند.

با این حال، میکروفیل‌ ها استحکام کمتر، مقاومت در برابر سایش کمتر و انقباض پلیمریزاسیون بیشتر دارند. از آنجا که دارای خواص جلادهنده بالایی هستند، برای پالیش دادن در لمینت‌ سرامیکی کاربرد بیشتری دارند و در موارد ترمیمی چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

لمینت‌ های دندانی

3. نانوفیل

یکی از ریزدانه‌ترین انواع کامپوزیت دندان است. قطر این ذرات حدود 0.01 تا 0.005 محاسبه می‌شود. کامپوزیت نانوفیل مناسب برای انواع درمان‌های دندانپزشکی بوده و دارای استحکام بالا، درخشندگی خوب، سازگاری مطلوب و ترمیم‌پذیری مناسب است. نانوفیل‌ها به‌راحتی پالیش خورده و صیقل داده می‌شوند.

4. هیبرید

یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان، کامپوزیت هیبرید است. این ماده را می‌توان ترکیبی از ذرات درشت و ریز (ماکروفیل و میکروفیل) دانست. کامپوزیت هیبرید به محکمی و مقاومت ماکروفیل بوده و جلا، درخشندگی و ترمیم‌پذیری میکروفیل را دارد. از معایب هیبرید می‌توان به استهلاک آن اشاره کرد که با گذشت زمان جلوه و درخشندگی خود را از دست می‌دهد.

5. نانوهیبرید

آخرین نسل کامپوزیت از انواع کامپوزیت دندان بوده و رایج‌ترین ترکیب کامپوزیتی است که امروزه استفاده می‌شود. کامپوزیت نانوهیبرید ترکیبی از نانوذرات و ذرات بزرگ‌تر و با اندازه‌های معمولی تشکیل شده‌اند. همانند میکروهیبریدها، هدف نانوهیبریدها دستیابی به ترکیبی از زیبایی و استحکام بهینه با نانوذرات است که سطح بهتری از شفافیت را فراهم می‌کنند.

نانوهیبرید از استحکام و مقاومت بالا در برابر اصطکاک و سایش برخوردار بوده و از تنوع رنگی بالا برای مطابقت با رنگ طبیعی مینای دندان افراد برخوردار است. با این حال، بسیاری از نانوهیبریدهای موجود در بازار عمدتا از ذرات بزرگ ساخته شده‌اند و نانوذرات تنها درصد کمی از این فرمول را به خود اختصاص می‌دهند. این موضوع می‌تواند منجر به مشکلاتی نظیر کمتر جلا خوردن در زمان پالیش‌کشی شود.

طول عمر کامپوزیت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

کاربرد انواع کامپوزیت دندان

استفاده از انواع مختلف کامپوزیت دندان ارتباط مستقیمی با نوع درمان دارد. در ترمیم‌ها به‌عنوان مثال ممکن است از یک نوع کامپوزیت برای ترمیم دندان‌های جلویی و از نوع دیگر برای ترمیم دندان‌های عقبی استفاده شود. همچنین، در استفاده از کامپوزیت در دندانپزشکی زیبایی، شرایط افراد و صلاحدید دندانپزشک متخصص بسیار تعیین‌کننده است.

انتخاب دندانپزشک متخصص

همان‌طور که گفته شد، انواع گوناگون کامپوزیت دندان وجود دارد که ویژگی‌های مختلفی از دوام و مقاومت گرفته تا درخشندگی در زمینه‌های دندانپزشکی زیبایی را شامل می‌شود. یک دندانپزشک متخصص همیشه برای بیماران خود بهترین مواد و باکیفیت‌ترین درمان را در نظر دارد. بهترین دندانپزشک در غرب تهران با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز جهان مفتخر است که بهترین خدمات دندانپزشکی به روش دیجیتال را به مراجعان خود ارائه دهد.

سخن پایانی درباره انواع کامپوزیت دندان

وقتی صحبت از انواع کامپوزیت‌ دندان به میان می‌آید، شما انتخاب‌های زیادی دارید؛ اما بهتر است برای داشتن یک انتخاب عالی، این کار را از طریق مشورت با یک متخصص دندانپزشک حاذق انجام دهید تا از یک درمان باکیفیت و ماندگار بهره‌مند شوید. دکتر حسینی بهترین دکتر ایمپلنت دیجیتال در تهران با کادری متعهد و ماهر این انتخاب را برای شما آسان خواهد کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *