مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت

نکات مهم در مورد مراقبت‌ های‌ بعد از کامپوزیت دندان

وقتی صحبت از پر کردن دندان می‌شود، مواد سفید، مانند پرکننده کامپوزیت، بیشترین استفاده را دارند و ترجیح بیشتر مراجعین همین‌ها هستند. دلیل ترجیح واضح است. زیرا با رنگ دندان‌های طبیعی مطابقت دارد و پر کردن با کامپوزیت می‌تواند فرم، عملکرد زیبایی دندان‌های‌ پوسیده را بازگرداند. کامپوزیت برای ترمیم دندان‌های شکسته، کج یا پر کردن پوسیدگی استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید پرکردگی کامپوزیت دوام و شکل خوبی داشته باشد، باید مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت دندان را جدی بگیرید و اشتباهاتی را مرتکب نشوید که مجبور شوید دوباره برای پر کردن مراجعه کنید. برای ماندگاری کامپوزیت خود باید کارهای ساده‌ای را انجام دهید تا بتوانید سال‌ها ‌لبخند سالم و زیبای خود را حفظ کنید.

مراقبت‌ های‌ بعد از کامپوزیت دندان را جدی بگیرید!

کامپوزیت می‌تواند تا 5 سال دوام بیاورد. البته، سال‌هایی که کامپوزیت می‌تواند روی دندان‌های شما بماند بستگی به نحوه مراقبت شما از آن دارد. کامپوزیت‌های جدید خیلی طبیعی به نظر می‌رسند؛ اما در برابر لک شدن نیز آسیب‌پذیر هستند. پس، باید در مورد غذاهایی که نباید مصرف کنید، مطلع شوید تا بتوانید از لکه‌دار شدن مواد کامپوزیت خود جلوگیری کنید.

نکات مهم برای مراقبت‌ های‌ بعد از کامپوزیت دندان

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید در مورد کامپوزیت تازه اعمال‌شده است. یادتان باشد که نباید بلافاصله پس از عمل کامپوزیت غذا و نوشیدنی مصرف کنید. باید تا مدتی از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های‌ سرد و گرم و همچنین غذاهای سفت، ترد و چسبنده خودداری کنید.

کامپوزیت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

چه زمانی بعد از کامپوزیت غذا بخوریم؟

پس از پر کردن، دهان شما حدود 1 تا 3 ساعت بی‌حس می‌ماند. نباید طی این مدت با سمتی که بی‌حس شده است بجوید؛ زیرا ممکن است گونه، زبان یا لب خود را گاز بگیرید. مراقب نوشیدنی‌های‌ گرم هم باشید؛ زیرا ممکن است چیز خیلی داغی بنوشید و متوجه نشوید که داخل دهان‌تان سوخته است. مصرف غذاهای گرم و سرد بعد از اعمال کامپوزیت، فقط باعث انبساط یا جمع شدن مواد پرکننده می‌شوند. به همین دلیل، می‌تواند سازگاری و شکل کامپوزیت را تغییر دهد و در عین حال بر استحکام مواد تأثیر بگذارد و باعث ایجاد حاشیه نامناسب شود. گاز گرفتن غذاهای سفت نیز باعث شکستگی کامپوزیت می‌شود.

آیا می‌توانیم بعد از سفت شدن غذا بخوریم؟

هنگامی که دندانپزشک نور UV آبی روی دندان قرار می‌دهد، پر کردن کامپوزیت تمام شده و به‌سرعت سفت می‌شود؛ یعنی می‌توانید به محض خروج از مطب غذا بخورید. تنها نکته این است که اگر هنوز دهان‌تان بی‌حس است، باید حداقل 2 ساعت صبر کنید. بهتر است چند ساعت غذاهای نرم بخورید تا دهان و زبان‌تان را گاز نگیرید یا با غذای داغ دهان‌تان را نسوزانید.

آیا بعد از کامپوزیت درد احساس می‌شود؟ برای رفع درد چه مراقبتی لازم است؟

به محض از بین رفتن بی‌حسی، می‌توانید شروع به جویدن کنید؛ اما کسانی که پر کردن آمالگام را انتخاب کرده‌اند باید حدود 24 ساعت صبر کنند. در بیشتر مواقع، درد پر کردن به‌سرعت و با برخی از داروهای بدون نسخه از بین می‌رود. اما اگر پرکردگی عمیق داشته باشید، درد ممکن است چند روز طول بکشد. بعد از پر کردن کامپوزیت، مقداری حساسیت به گرما، سرما و فشار نیز طبیعی است. محل تزریق نیز ممکن است زخم باشد. اگر حساسیت به فشار بیش از چند روز ادامه داشت یا اگر حساسیت به سرما یا گرما افزایش یافت، لطفاً با دندانپزشک خود تماس بگیرید. برای کنترل حساسیت از ایبوپروفن یا تیلنول استفاده کنید.

عوارض کامپوزیت دندان چیست و آیا به دندان آسیب می‌ زند؟

بعد از کامپوزیت دندان از چه خمیر دندان و دهانشویه‌ای استفاده کنیم؟

از استفاده دهانشویه‌های‌ حاوی الکل خودداری کنید. این نوع دهانشویه می‌تواند میزان سایش کامپوزیت را افزایش دهند. برخی دیگر از دهانشویه‌ها ‌نیز باعث تغییر رنگ کامپوزیت می‌شوند. یکی از مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت دندان استفاده از دهانشویه بدون الکل، بدون رنگ و خمیر دندان بدون رنگ است.

مراقبت‌ های‌ بعد از کامپوزیت دندان

نگهداری روزانه از کامپوزیت دندان

در اینجا به چند نکته اشاره می‌کنیم که جزو اصلی‌ترین مراقبت‌ های‌ بعد از کامپوزیت دندان است و کمک می‌کند کامپوزیت خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنید.

  • توصیه می‌کنیم در روز پر کردن کامپوزیت دندان‌های‌ خود را بادقت مسواک بزنید و به‌آرامی بشویید.
  • هر روز بعد از غذا دندان‌های‌ خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • از غذاهایی که باعث لکه‌دار شدن کامپوزیت می‌شود مانند چای، قهوه و مشروبات الکلی، کمتر استفاده کنید.
  • برای کاهش احتمال پوسیدگی دندان، مصرف مواد غذایی شیرین را به حداقل برسانید.
  • از مسواک نرم همراه و خمیر دندان غیرساینده استفاده کنید.
  • استفاده از ژل‌های‌ فلوراید توصیه می‌شود تا به تقویت مینای دندان کمک کنند.
  • از دندان‌قروچه خودداری کنید. اگر از کودکی عادت به دندان‌قروچه دارید، شب‌ها حتما از محافظ دندان استفاده کنید.
  • تنقلات شیرین را محدود کنید.
  • حداقل 2 بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید دندان‌های‌ خود را به‌طور کامل مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • از دخانیات استفاده نکنید.
  • روزانه دهان‌تان را با دهانشویه بدون الکل بشویید.
  • از نوشیدنی‌های‌ اسیدی دوری کنید.
  • از گاز زدن غذاهای سفت خودداری کنید.
  • ·2 بار در سال به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • هنگامی که متوجه هر گونه مشکلی در کامپوزیت خود شدید، به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی سالم و مراجعه منظم به دندانپزشکی، ماندگاری کامپوزیت را تضمین می‌کند. مطمئن شوید که به‌درستی از دندان‌های‌ خود مراقبت می‌کنید. برای مثال، مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن که می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌های‌ دیگر شما کمک کند.

سخن آخر درباره مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت

دکتر حسینی یکی از بهترین ارائه‌کنندگان دندانپزشکی دیجیتال در تهران، توصیه می‌کنند که قبل از انتخاب نوع پرکننده، حتما از رعایت نکات بالا مطمئن شوید. چرا که معدود نارضایتی‌های‌ بعد از کامپوزیت، نتیجه عدم مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت دندان است. برای دریافت مشاوره اولیه یا رزرو وقت می‌توانید با ما تماس بگیرید.

کامپوزیت ونیر چیست و مناسب چه کسانی است؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *