روکش دندان - هزینه روکش دندان 1402 و انواع آن
روکش دندان یک متد درمانی در حوزه دندان پزشکی است که بسیار محبوب است. این روش درمانی به جای تاج دندان بهکار میرود. در واقع تاج دندان قسمت سفید رنگ دندان است که خارج از لثه قرار میگیرد. روکش همان کلاهک و تاجی سفید رنگ مانند دندان طبیعی است که بر روی قسمت اصلی دندان به شکل کامل قرار میگیرد تا به ترمیم و زیبا شدن دندان کمک کند. نام دیگر روکش دندان پروتز دندان است که در متریالهای متنوعی بعد از قالب گیری بوسیله پزشک متخصص به لابراتور ارائه میشود و لابراتور دندانسازی بر اساس قالب، بسیار دقیق روکش را میسازد.
روکش دندان پوششی نازک است که جهت پوشاندن نقایص دندان بهکار میرود. این پوشش عیوبی همچون لکههای دندان را میپوشاند و دندان را زیبا و مقاوم میکند. لذا در صورت وجود پوسیدگی در ریشه، باید درمان آن انجام شود و سپس نسبت به روکش کردنش اقدام شود. روکش درمان عمری نیست، چون امکان دارد در زیر روکش یا ریشه پوسیدگی ایجاد شود. روکش دارای جنسهای مختلفی است و باعث زیبایی دندان میشود. علاوهبر آن به عنوان محافظ دندان بهکار میرود و از آسیب به دندان جلوگیری میکند.

جهت انجام خدمات روکش دندان با ما تماس بگیرید.
انواع روکش دندان
روکش دندان بسته به جنس در انواع مختلفی موجود است که کارایی و مزیت هر یک متفاوت است. در اینجا شما را با انواع آن آشنا خواهیم کرد.
روکش استیل دندان (ضد زنگ)
روکش استیل از جنس استیل است و کارکرد آن به شکل موقتی است. مقاومت بالایی دارد و بیشتر در دندان شیری کودکان بهکار میرود یا به صورت موقت تا زمان آماده شدن روکش اصلی استفاده میشود. همچنین از جمله روکش دندان ارزان بهشمار میرود.
روکش دندان پایه فلزی یا تمام فلز
روکش پایه فلز یا PFM از جنس سرامیک و فلز است که استحکام بالایی دارد. از نمونههای طبیعی و برتر است که بیشتر به عنوان روکش دندان آسیاب بهکار میرود تا در معرض دید نباشد. زیرا خط فلز در آن دیده خواهد شد. روکش تمام فلز از موادی همچون طلا، کبالت، پلاتینیوم، کروم، نیکل و غیره تولید میشود. این مدل مناسب دندان آسیابی و جویدن است که در برابر فرسودگی مقاومت دارد. نوع تمام فلز و طلا دچار تغییر رنگ نخواهد شد. نوع طلا با بدن و لثه سازگاری داشته و دوام، کیفیت و ماندگاری بالایی دارد.
روکشهای دندانی فلز-سرامیک (PFM)
روکش فلز- سرامیک نسبت به نوع سرامیکی استحکام بیشتری دارد ولی در مقابل نمونههای فلزی دارای استحکام کمتری است. در مقابل با تمام فلز ظاهر طبیعیتری داشته، چون همرنگ دندان است.
روکش دندان تمام رزین
روکش رزین از نوع سرامیکی بوده و دوام کمتری دارد و به دلیل متخلخل بودن لکهپذیر و آسیبپذیر است. تا هفت سال دوام داشته و قابل ترمیم است.


روکش های تمام سرامیک (تمام پرسلن)
روکش سرامیکی ظاهری زیبا و درخشان دارد، به همین دلیل با لثهها سازگارتر است. لذا با جنسهای مختلف سرامیکی مانند زیرکونیا و سیلیکات با استحکام بالا ساخته میشود. به علاوه دچار تغییر رنگ نمیشود و ظاهر زیبای خود را از دست نخواهد داد. کسانی که به فلزات حساسیت دارند و زیبایی دندانشان برایشان مهم است بهتر است از این مدل استفاده کنند. همچنین بهترین روکش دندان برای زیبایی دندانهای جلو است.
روکش زیرکونیا
روکش زیرکونیا جنس تمام سرامیکی داشته و با فریم زیرکونیومی استحکام داده میشود. سفید رنگ بوده و از لحاظ ساختاری مانند روکش پیافام است. زیرکونیا به عنوان فلز سخت، مقاومت بالایی در برابر شکستگی دارد. همچنین با بافت بدن سازگاری داشته و ایجاد حساسیت نخواهد کرد. بیشتر در دندانهای جلویی استفاده میشود و در برابر سایش و تغییر رنگ مقاومت دارد.
روکشهای دندانی موقت
روکش دندان یکسره یا موقت نقش محافظتی از دندان را بر عهده داشته و شکلی مانند کلاهک دندان دارد. لذا زمانی از آن استفاده میشود که هنوز روکش دائمی آماده نشده و به طور موقت از این روکش استفاده میکنند تا از دندان محافظت شود. آنها ظاهر ظریفی دارند و باید به درستی نگهداری شوند. همچنین ایجاد حساسیت نمیکنند و بین دندانها فاصله ایجاد میکنند. همچنین جویدن غذا را راحت خواهند کرد.
روکش دندان فوری
روکش دندان آماده یا فوری کار پوشش دادن دندان را به صورت موقت بر عهده دارد که کاربرد آن در انواع درمانهای عصبکشی، ایمپلنت، پست، لمینت است. لذا وظیفه محافظت از دندان را به طور موقتی برعهده دارد.

طول عمر روکش دندان
ماندگاری روکش دندان بین ۱۰ تا ۱۵ سال است که هر چه طبق دستورالعمل دندان پزشک عمل کنید و مراقبتهای لازمه در مورد استفاده از دندان و روکش را رعایت کنید، مسلما عمر روکش بیشتر خواهد شد. در صورت عدم مراقبت، فرد دچار پوسیدگی دندان، پس روی لثه، التهاب بافت اطراف روکش، تغییر در رنگ روکش و غیره خواهد شد. اگر روکش به جهت ترمیم و بازسازی استفاده میشود، در صورت مراقبت درست میتوانید عمر آن را تا ۲۰ سال نیز افزایش دهید. همچنین بسته به نوع و جنس روکش عمر آنها متفاوت است.
چه زمانی باید روکش دندان را عوض کنید؟
زمانی که دندان دچار پوسیدگی میشود یا روکش دندان خراب میشود یا لثه پسروی میکند، باید روکش جدا شده، سپس دندان یا لثه یا روکش ترمیم شود. برای اینکه پوسیدگی دندان و ریشه زیاد نشود بهگونهای که دیگر قابل درمان نباشد باید مرتبا برای معاینه به دندان پزشکی مراجعه کرد. ممکن است ضربه باعث شکستگی در روکش شود یا دندان قریچه و غذاخوردن در آن ساییدگی ایجاد کند که در اینصورت باید روکش ترمیم شود. همچنین اگر روکش عمر خود را کرده باشد و قدیمی شده باشد نیز باید عوض شود. رنگ پریدگی روکش نیز از دیگر دلایلی است که در صورت بروز باید روکش ترمیم یا تعویض شود.
مراقب بعد از روکش دندان
بعد از اجرای روکش باید به نکات زیر توجه کنید:
- جهت بالا رفتن دوام روکش میبایست بهداشت دهان را در نظر داشته باشید.
- هر شب قبل از خواب مسواک بزنید.
- جهت جدا کردن جرم و ذرات غذا مرتبا دندان را روزی یک بار نخ بزنید.
- جهت حذف پلاک از دندان میتوانید از دهانشویه نیز استفاده کنید.
- ممکن است در اوایل، استفاده از روکش برای شما سخت باشد، ولی کم کم به آن عادت خواهید کرد.
- بهتر است هر شش ماه یکبار به دندانپزشک جهت معاینه و در صورت نیاز ترمیم مراجعه کنید.
- اگر روکش از جای خود جدا شد فورا با پزشک خود تماس بگیرید و دستورالعمل او را اجرا کنید.

قیمت روکش دندان
روکش دارای انواع مختلفی است که هزینه نصب روکش دندان بسته به جنس، مارک، کشور سازنده و غیره متفاوت خواهد بود. همچنین بسته به مراحلی که قبل از جای گذاری روکش انجام میشود و تعداد جلسات لازم هزینه روکش دندان متفاوت است. مثلا برخی مواقع قبل از روکش جراحی و عصبکشی انجام میشود که این باعث بالا رفتن هزینهها خواهد شد. در نتیجه روکش دندان پر شده قیمت بالاتری دارد. اگر دنبال روکش دندان ارزان هستید مسلما نباید توقع دوام بالا را از آن داشته باشید. روکش دندان بدون عصبکشی با هزینههای ارزانتری همراه است.

روکش دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر محمد رضا حسینی
روکش دندان در کلینیک دکتر حسینی با بهترین کیفیت انجام میشود. تجربه، مهارت و حسن شهرت این متخصص کیفیت و ایمنی کار را تضمین میکند. علاوهبر آن تجربه و مهارت ایشان باعث شده مشتریان از خدمات ارائه شده رضایت بالایی داشته باشند.