تغذیه بعد از ایمپلنت

راهنمای کامل تغذیه بعد از ایمپلنت

تغذیه بعد از ایمپلنت به چند بخش مهم تقسیم می‌شود. از ساعات اولیه پس از کاشت ایمپلنت گرفته تا زمان قرار دادن تاج یا روکش اصلی و پس از آن، همه و همه نیاز به روش اصولی مواد غذایی بعد از ایمپلنت دارند! ایمپلنت یک درمان مادم‌العمر برای جایگزینی دندان طبیعی از‌دست‌رفته است و از همان ساعات ابتدایی نیاز به توجه و نگهداری مناسب دارد. اگر مراقبت از ایمپلنت برای شما مهم است، با ما همراه باشید.

بعد از جراحی ایمپلنت دندان، چه چیزی می‌توان خورد؟

ایمپلنت‌های دندانی این امکان را به شما می‌دهند که هر نوع غذا و نوشیدنی را که می‌خواهید، بخورید و پس از اینکه ایمپلنت‌ها به طور کامل با استخوان‌تان ادغام شدند، به طور عادی می‌توانید غذا بخورید.

با این حال، نمی‌توانید بلافاصله پس از جراحی به‌طور معمول غذا بخورید. مثل تمام درمان‌های پزشکی و دندانپزشکی، باید یک دوره نقاهت را پشت سر بگذارید. پس از کاشت ایمپلنت در فک، پس از مدتی ناحیه جراحی شده بهبود می‌یابد. در این دوران ممکن است کمی احساس ناراحتی و حساسیت به شما دست دهد. بنابراین، باید سعی کنید از مایعات و غذاهای نرم استفاده کنید؛ یعنی غذاهایی که به‌راحتی با کناره چنگال بریده می‌شوند و نیازی نیست زیاد جویده شوند.

تغذیه بعد از ایمپلنت در ساعات اولیه

باید به یاد داشته باشید که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اید و در 24 تا 48 ساعت اول باید فقط مایعات سرد مصرف کنید و از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های گرم خودداری کنید.

تغذیه بعد از ایمپلنت یکی از مهم‌ترین موارد نگهداری آن است. داشتن یک رژیم غذایی مغذی و سالم همیشه مهم است؛ اما پس از کاشت ایمپلنت دندان، شما در حال بهبودی هستید و داشتن این رژیم ضروری است. ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش کلیدی در کمک به بهبودی بدن شما پس از جراحی دارند. با این حال، به همان اندازه مهم است که غذاهایی که مصرف کنید که به اندازه کافی نرم باشد تا محل کاشت را تحریک نکند.

خوشبختانه، در یک رژیم غذایی نرم دندانپزشکی، غذاهای مغذی زیادی برای انتخاب وعده‌های غذایی در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی وجود دارد:

  • آبگوشت‌های غنی از ویتامین و سوپ‌های ترکیبی به شما کمک می‌کنند تا در عین تامین مواد مغذی، بدن هیدراته بماند.
  • پوره کدو تنبل، سیب زمینی و موز و همچنین سس سیب، آووکادو یا حوموس، همگی حاوی انواع ویتامین‌های مهم مورد نیاز بدن هستند.
  • تخم مرغ، ماهی قزل آلا و شیک‌های پروتئینی بسیار مفید خواهند بود؛ زیرا پروتئین می‌تواند به تسریع روند بهبودی کمک کند.
  • اسموتی بدون لبنیات یا بستنی موز، که می‌تواند به بی‌حس شدن دهان، کاهش تورم و حفظ روحیه شما کمک کند!

تغذیه بعد از ایمپلنت در دوره نقاهت

در اینجا لیستی از غذاهایی را ارائه می‌کنیم که باید در طول دوران نقاهت از آن‌ها اجتناب کنید. توصیه می‌شود تا حد امکان از این راهنما پیروی کنید تا از عوارض بعدی جلوگیری شود:

غذاهای ادویه‌دار و تند

این غذاها می‌توانند باعث تحریک محل جراحی شوند و در نتیجه روند بهبودی را کندتر می‌کنند. آن‌ها حتی می‌توانند خطر عفونت را افزایش دهند. غذاهای گرم و یا هم‌دما با دمای اتاق مصرف کنید و از مصرف ادویه در غذا، خودداری کنید.

میوه‌ها و سبزیجات سفت

یکی از نکات مهم در باید ها و نباید های تغذیه بعد از ایمپلنت پرهیز از مصرف مواد مغذی سفت است. هویج و سیب خام اگرچه مغذی هستند؛ اما به‌سختی جویده می‌شوند، بنابراین، باید از مصرف آن‌ها پرهیز کنید. بهتر است از جایگزین‌های نرمی مانند موز و نخود فرنگی استفاده کنید که همان سطوح تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند بدون اینکه برای دندان‌های‌تان مضر باشند.

پاپ کورن و سایر تنقلات ترد

از خوردن ذرت بوداده، آجیل و تمام دانه‌های سفت خوراکی یا هر میان‌وعده دیگری که می‌تواند در محل جراحی گیر کند و باعث التهاب و ناراحتی شود، خودداری کنید.

شیرینی‌های چسبناک یا جویدنی

بعد از ایمپلنت بهتر است از شیرینی‌ها، به‌خصوص آن‌هایی که کارامل یا تافی دارند، دوری کنید. این مواد به دندان می‌چسبند و ممکن است یک ترمیم موقت را از بین ببرند. در صورت نیاز به یک چیز شیرین، شیک پروتئین میوه انتخاب مناسبی است.

محصولات لبنی

خوراکی‌هایی مانند شیر یا ماست می‌توانند باعث التهاب در بافت‌ دهان شوند و به لثه‌ و دندان‌ها آسیب بیشتری وارد کنند. همچنین باعث تهوع و یا استفراغ می شوند. بنابراین، بهتر است از مصرف لبنیات اجتناب کنید.

نوشیدنی‌های الکلی

پس از جراحی ایمپلنت دندان، باید مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکل را متوقف کنید. الکل می‌تواند روند بهبود را کاهش دهد وسبب افزایش تورم شود. حتی می‌تواند تداخلات خطرناکی با داروهای ضد درد بعد از عمل داشته باشد.

نکته مهم درباره رژیم غذایی بعد از ایمپلنت:

از نوشیدن آب و مایعات مفید با نی باید خودداری کنید؛ چون ممکن است بعد از ایمپلنت حفره خشکی ناشی از لخته شدن خون داشته باشید و این کار می‌تواند روند بهبودی را طولانی‌تر کند. بنابراین، برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از لیوان جرعه‌جرعه بنوشید.

پیشنهادهای تغذیه بعد از ایمپلنت در هفته‌های بعدی

پس از عمل ایمپلنت دندانی، امکان دارد مضطرب و هیجان‌زده شوید و دوباره شروع به خوردن وعده‌های غذایی مورد علاقه خود کنید. اما مهم است که در هر مرحله از بهبودی، غذاهای مناسب مصرف کنید. رژیم غذایی نرم بهترین رویکرد در چند هفته اول پس از جراحی است. غذاهایی مانند سوپ، ماکارونی نرم‌شده، پوره سیب زمینی و همینطور از گوشت‌های نرم مانند مرغ یا ماهی خرد شده استفاده کرد.

سبزیجات مصرفی روزانه را به‌صورت پخته یا بخارپز استفاده کنید. از خوردن هر چیزی که خیلی سفت یا ترد است و از هر چیزی که نیاز دارد دهان را خیلی باز کرد، باید اجتناب کنید.

جو دوسر پخته شده (یا اوتمیل) و غلات نرم بسیار عالی هستند و خوردن آن‌ها در طی زمان بهبودی دهان بسیار مناسب است و گزینه فوق‌العاده‌ای برای تغذیه بعد از ایمپلنت محسوب می‌شوند. فقط باید به یاد داشته باشید که نباید آن را خیلی گرم بخورید. در عوض، بهتر است بلغور جو دوسر را در دمای ولرم میل کنید تا از تحریک و ناراحتی در محل جراحی جلوگیری شود. 

راهنمای کامل تغذیه بعد از ایمپلنت

چه مدت بعد از ایمپلنت دندان می‌توان به‌طور معمول غذا خورد؟

بهبودی ممکن است تا 6 ماه پس از کاشت ایمپلنت دندان طول بکشد. بنابراین، مهم است که هنگام مصرف غذاهای سفت بیشتر مراقب باشید. درمان ایمپلنت از کیفیت بالایی برخوردار است؛ اما مانند دندان طبیعی نیست. بهتر است پس از انجام ایمپلنت به وضعیت دهان خود بیشتر توجه نمایید. چون دهان آماده خوردن مواد سفت دردناک نیست.

همه چیز درباره مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

بنابراین، برای بهبودی سریع‌تر، داشتن یک رژیم غذایی غنی از پروتئین ضروری است، بسیاری از مردم بلافاصله ابتدا به خوردن گوشت و آجیل فکر می‌کنند. اما اگر به تازگی تحت عمل جراحی ایمپلنت دندانی قرار گرفته باشید، هیچ‌کدام از این غذاها در لیست تغذیه بعد از ایمپلنت مناسب نخواهند بود! بنابراین، این موارد آسان و در دسترس برای داشتن رژیم غذایی غنی از پروتئین‌ها توصیه می‌شود:

  • میوه‌های نرم و بدون دانه ریز (موز، انبه، گلابی، هلو)
  • سبزیجات بخارپز
  • انواع سوپ و خورش با گوشت نرم
  • ماهی آب‌پز
  • وافل و پنکیک نرم
  • اوتمیل و غلات پخته‌شده (جو دوسر، بلغور و غیره)
  • ماکارونی نازک (اسپاگتی)
  • پوره سیب زمینی
  • نان و کلوچه بسیار نرم
  • بستنی
  • تخم مرغ همزده.

پرهیزهای غذایی در تغذیه بعد از ایمپلنت

ایمپلنت‌های دندانی بهترین درمان برای جایگزینی دندان‌های طبیعی ازدست‌رفته هستند؛ زیرا توانایی جویدن را بهبود می‌بخشند و به شما کمک می‌کنند از غذاهای مورد علاقه‌تان لذت ببرید. تا زمان بهبودی کامل ایمپلنت باید به نکات تغذیه ای بعد از ایمپلنت توجه زیادی کنید و از غذا های نرم استفاده کنید. همچنین غذاهای زیر را مصرف نکنید:

انواع دانه‌ها و آجیل‌ها

اگر زود شروع به خوردن غذای سفت کنید، مطمئنا احساس درد خواهید کرد و همچنین ممکن است این کار باعث از کار افتادن ایمپلنت شود. به‌عنوان یک نشانه کلی باید در نظر داشته باشید که اگر غذا هنگام جویدن صدا ایجاد کند باید از خوردن آن اجتناب کنید.

خمیر پیتزا

مهم است که در تغذیه بعد از ایمپلنت از غذاهایی که ترد، سفت، جویدنی یا خمیری و چسبناک هستند دوری کنید. ایمپلنت پس از گذشت چند ماه کاملا یکپارچه، دائمی و آماده است و با هر نوع نوشیدنی و غذایی سازگار است. مدت زمان دقیق این چند ماه بسته به شرایط بدن شما دارد و باید از دندانپزشک متخصص خود بپرسید.

ایمپلنت و تغذیه

بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت دندان

دومین مسئله مهم پس از تغذیه بعد از ایمپلنت و شاید مهم‌ترین مسئله، مسئله رعایت بهداشت دهان و دندان است. زیرا ایمپلنت‌های دندانی به گونه‌ای طراحی شده‌‎اند که یک راه حل دائمی برای دندان ازدست‌رفته باشند و اگر به‌خوبی از آن‌ها مراقبت کنید، حدودا بین 20 تا 30 سال عمر می‌کنند.

مواردی مانند رژیم غذایی بعد از ایمپلنت، انتخاب سبک زندگی باعث ماندگاری ایمپلنت می‌‌شود.

انتخاب یک رژیم غذایی سالم‌تر، پرهیز از محصولات قندی بیش از حد، مقابله با استرس، درمان دندان‌قروچه و حتی ترک عادت‌های بد مانند سیگار و قلیان کشیدن.

سخن پایانی درباره تغذیه بعد از ایمپلنت

مراقبت از ایمپلنت یا هر ترمیم مصنوعی دیگر تفاوت چندانی با مراقبت از دندان‌های طبیعی ندارد؛ حتی مراقبت بیشتری نیز طلب می‌کند. دلیل آن این است که همان مشکلاتی که می‌تواند روی دندان‌های طبیعی تاثیر بگذارد، ممکن است برای ایمپلنت‌ها و روکش‌های دندان نیز مشکل ایجاد کند. وقتی تصمیم به کاشت ایمپلنت دندان می‌گیرید، در واقع سرمایه‌گذاری‌ای می‌کنید که مادام‌العمر دوام خواهد داشت. بهترین دکتر دندانپزشک غرب تهران دکتر محمد رضا حسینی تمام اطلاعات مورد نیاز شما را ارائه خواهد داد تا بتوانید تصمیمی آگاهانه در مورد ادامه یا عدم ادامه این گزینه درمانی بگیرید. با مراجعه به بهترین دندانپزشک در غرب تهران می‌توانید از بهترین درمان نیز برخوردار شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *