تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی تکنولوژی بهروز ایمپلنتهای دیجیتال است. تکنولوژِی در هر حوزهای باعث سرعت عمل و بهبود نتیجه میشود که جراحیهای دندانپزشکی نیز از این موضوع مستثنی نیستند. در این مقاله قصد داریم تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی را توضیح دهیم تا شما عزیزان با آگاهی و خیال راحت برای درمان اقدام کنید.
اساس ایمپلنت دیجیتال و معمولی
به احتمال زیاد میدانید که اساس هر دو نوع ایمپلنت، کاشت ریشه مصنوعی در استخوان فک است. این ریشه مصنوعی، معمولا از جنس تیتانیوم است که بهعنوان پایهای برای تاج دندان در داخل استخوان فک قرار میگیرد. اگر یک یا چند دندان دائمیتان را از دست دادهاید، میتوانید با کاشت ایمپلنت، دوباره لبخندتان را زیباتر کنید. ایمپلنتهای تیتانیومی بهخوبی با استخوان فک ترکیب میشوند و پایهای محکم برای قرار دادن تاج فراهم میکنند. اصلیترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در نحوه کاشت این پایه تیتانیومی است. هر نوع جراحیای مستلزم دقت است تا نتیجه ثمربخش داشته باشد. ایمپلنت دیجیتال کمک میکند تا فرایند کاشت ایمپلنت با دقت بالایی انجام شود.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در چیست؟
اگر از روند ایمپلنت دندان اطلاع داشته باشید، میدانید که بعد از معاینات اولیه، از فک و دندانها عکس گرفته میشود تا برای انجام ایمپلنت بررسی شوند. در روش معمولی کاشت ایمپلنت، پزشک متخصص، فرایند کاشت ایمپلنت را از روی عکسها انجام میدهد. در کاشت معمولی مهارت و تجربه پزشک بسیار مهم است. پزشک لثه بیمار را تا رسیدن به استخوان فک میشکافد. با این کار محل اعصاب را پیدا و وضعیت استخوان را برای سوراخ کردن بررسی کند.
عمق سوراخی که در استخوان ایجاد میشود و همچنین موقعیت قرارگیری ایمپلنت، با توجه به عکسها و تجربه پزشک انجام میشود. در این روش بیمار خونریزی دارد و بعد از کاشت ایمپلنت، لثه بخیه میخورد. در روش ایمپلنت معمولی، حدود 3 ماه برای فک پایین و 6 ماه برای فک بالا زمان میدهند تا کاشت ایمپلنت تکمیل شود.
ایمپلنت دیجیتال چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت آنالوگ دارد؟
ما در ایمپلنت دیجیتال روند کار متفاوت است. در این روش، علاوه بر عکسبرداری مرسوم، تصاویر تخصصی و پیشرفتهای از وضعیت دندانها و فک ثبت میشود. این تصاویر توسط نرمافزارهای مخصوص به مدل سهبعدی تبدیل میشوند. در این مدل، اطلاعاتی مانند حجم و اندازه استخوان فک، موقعیت قرارگیری عصب، حجم لثه و… دقیقا مشابه نمونه واقعی آن است.
متخصص ایمپلنت بر اساس همین مدل، قالبی را میسازد که محل دقیق کاشت ایمپلنت را مشخص میکند. در واقع هنگام ساخت این قالب، سوراخی که دریل از آن عبور میکند تا استخوان فک را سوراخ کند، کاملا دقیق و حسابشده تنظیم میشود. با این حساب، هیچ عصبی آسیب نمیبیند. بهطوری که در استخوانهای کمحجم و مسن نیز نتیجه بسیار خوبی دارد. در این روش، جراح با حداقل برش کاشت ایمپلنت را انجام میدهد.
میزان درد و دوره درمان ایمپلنت دیجیتال
ایمپلنت دیجیتال در مقایسه با جراحی ایمپلنت معمولی، درد کمتری دارد و دوره بهبودی آن کوتاهتر است. دلیل این اتفاق برش و سوراخ دقیق و به اندازه است که کمترین تهاجم را دارد. شاید ملموسترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال و آنالوگ، برشهای جزئی آن باشد که نتیجه آن کاهش درد و استرس بیمار است. برش ایجادشده در این روش بسیار کوچک است و نیاز به بخیه ندارد.
با اینکه ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی هزینه بیشتری دارد؛ اما برای کسانی که از جراحی و خونریزی هراس دارند و همچنین کسانی که میخواهند هرچه سریعتر به نتیجه برسند، انتخاب مناسبی است. پزشک جراح بعد از دریافت عکس و مدل سهبعدی، معمولا 2 تا 4 روز وقت لازم دارد تا گاید ایمپلنت یا قالب فک برای ایمپلنت را آماده کند. بهطور معمول، کاشت ایمپلنت دیجیتال از 3 روز تا 1 هفته زمان میبرد.
با توجه به هزینه، ایمپلنت معمولی را انتخاب کنیم یا ایمپلنت دیجیتال؟
علاوه بر بحث هزینه، که فقط کمی تفاوت دارد، به توصیه بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد، سن بیمار و وضعیت استخوان فک نیز در انتخاب نوع ایمپلنت مهم است. معمولا در بیماران مسنتر، بهتر است حتما ایمپلنت دیجیتال انجام شود؛ چرا که با گذشت سن استخوان فک تحلیل رفته و کاشت ایمپلنت قطورتر و بلندتر به روش معمول بسیار سخت است.
از طرفی، اگر به جراحت و بخیه حساس هستید و تحمل دوره درمان طولانی را ندارید، ایمپلنت دیجیتال برای شما مناسب است و دیگر استرس خطای دست جراح را نخواهید داشت. در واقع، تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در این است که انگار یک بار جراحی فک شما در نرمافزار انجام شده و محل دقیق آن تعیین شده است. در نتیجه، میزان خطای جراح حین عمل بسیار کم خواهد بود.


مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال چیست؟
- دوام و عمکرد ایمپلنت دیجیتال بالاتر از ایمپلنت معمولی است؛ چرا که در بهترین موقعیت کاشته شده است.
- طول درمان در روش دیجیتال کوتاهتر از روش معمولی است.
- در این روش دیگر بخیه یا زخم بدی ندارید.
- در روش دیجیتال دیگر لازم نیست 3 تا 6 ماه نگران ایمپلنتهای دندانی باشید؛ اما باید بهطور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از تمیز و ایمن بودن ایمپلنتتان مطمئن شوید.
- ایمپلنتهای دیجیتال به دلیل موقعیت مناسب قرارگیری، به دیگر دندانها فشار نمیآورند و در نتیجه باعث جابجایی دندانهای کناری نخواهند شد.
- در این روش حسابشده، استخوان فک و ساختار صورت بیمار حفظ میشود.
- روش دیجیتال کمدردتر است و در نتیجه بیماران بسیار خوشحالتر هستند.
مراحل انجام ایمپلنت دندان در دندانپزشکی
- در این روش خطاهای قالبگیری کاهش مییابد و در نتیجه اشتباهات کمتری رخ میدهد.
- ظاهر زیبای لبخند مزیت هر دو روش ایمپلنت است.
- اگر ایمپلنت دقیق و ماهرانه کاشت شود، حدود 20 سال دوام خواهد داشت.
- از آنجایی که این روش بدون برش یا بخیه انجام میشود، اختلال کمتری در بافت لثه ظریف ایجاد میشود. در نتیجه، عملیات زمان کمتری میبرد.
- بیماران با دیدن مدل خود روی صفحه، به فرایند درمان علاقهمندتر میشوند.
- در این روش به دلیل اسکن سهبعدی و تشخیص دقیق وضعیت استخوان، در اکثر مواقع نیازی به پیوند استخوان نیست.
- در این روش بهترین طول و قطر ایمپلنت انتخاب و در بهترین نقطه استخوان کاشته میشود.
تفاوت هزینه ایمپلنت دیجیتال و معمولی بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد
از نظر هزینه نیز تفاوت ایمپلنت دیجیتال و آنالوگ قابل بررسی است. اگر دقت کرده باشید، بسیاری از مراحل هر دو روش یکسان هستند. مانند عکسبرداری، کاشت و نصب تاج دندان. اما روش دیجیتال چندین مرحله اضافی دارد که شامل هزینههای بیشتر میشود. تصویربرداری پیشرفتهتر و سپس ساخت مدل سهبعدی از فک و دندانها، توسط تیمی جدا از جراح انجام میشود. خود جراح نیز هزینه ساخت قالب برای اجرای ایمپلنت را دریافت خواهد کرد. اینها هزینههای اضافی روش دیجیتال است. اما هزینه کلی ایمپلنت دندان، بستگی زیادی به جراح دارد. انتخاب بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد صرفا با توجه به هزینه درمان امکانپذیر نیست. مهارت، دانش و تجربه دکتر و همچنین جنس مواد مورد استفاده در تعیین بهترین دکتر ایمپلنت تاثیرگذار است. از طرفی، اگر دندان و فک شما نیاز به درمان قبل از ایمپلنت داشته باشد، قطعا شامل هزینه بیشتر برای درمان خواهد شد. وجود کیست عفونی، نیاز به پیوند استخوان، عفوت لثه، دندان پوسیده و… که باید پیش از کاشت ایمپلنت درمان شوند، شامل هزینه اضافی است.
سخن پایانی
همانگونه که گفتیم، تفاوت ایمپلنت دیجیتال و آنالوگ در تکنولوژی عکسبرداری و آمادهسازی قالب برای ایمپلنت است. بهطور کلی، در این روش همهچیز از قبل بررسی میشود. هزینههای این روش کمی بیشتر از روش معمول است؛ اما کالا مشخص است که نتیجه آن قابل اعتمادتر و کم خطرتر خواهد بود. کل فرایند ایمپلنت دیجیتال را میتوان به لطف پیشرفتهای تکنولوژیکی در تصویربرداری، اسکن و محاسبات دانست که نتیجه آن مراجعه کمتر به جراح، دقت بیشتر در جراحی و دوره درمان کوتاهتر است.