لق شدن ایمپلنت

هر آنچه باید در مورد لق شدن ایمپلنت بدانید

لق شدن ایمپلنت دندان می‌تواند برای بیمار یک علامت هشداردهنده باشد. این اتفاق طبیعی نیست و باید فورا به دندانپزشک مراجعه کرد؛ زیرا ایمپلنت دندان یک راه عالی برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته است و می‌تواند تا سال‌ها دوام بیاورد. این روش شامل اتصال مستقیم دندان مصنوعی به استخوان فک برای ایجاد ساختار و اطمینان از عدم افتادن یا لق شدن ایمپلنت است. در ادامه به تمام زوایای این اتفاق می‌پردازیم.

لق شدن ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان مستقیما در استخوان فک پیچ و محکم می‌شود و این کار یک «ریشه مصنوعی» قوی ایجاد می‌کند که از ترمیم‌هایی مانند تاج دندان نیز پشتیبانی می‌کند. اگر استخوان اطراف ایمپلنت شروع به تحلیل رفتن کند یا اگر خود ایمپلنت به‌درستی در جای مناسب خود قرار نگیرد، ایمپلنت دندان ممکن است شل یا لق شود. علاوه بر این، عادت‌های بد بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند منجر به لق شدن ایمپلنت دندان شود.

چگونه می‌توان فهمید که ایمپلنت دندان لق شده است؟

در این مقاله می‌خواهیم به تعریف ایمپلنت دندان چیست و دلایل لق شدن ایمپلنت بپردازیم. چند راه مختلف وجود دارد که بیمار از طریق آن‌ها می‌تواند تشخیص دهد که آیا ایمپلنت دندان لق شده است یا خیر.

1. توجه به اندازه دندان ها

اولین و واضح‌ترین راه برای تشخیص لق شدن ایمپلنت، احساس آن است. ایمپلنت دندان شل به اندازه دندان‌های طبیعی در دهان احساس محکمی نمی‌دهد. ممکن است بیمار متوجه شود که موقع لمس آن یا هنگام غذا خوردن، ایمپلنت کمی تکان می‌خورد.

2. توجه به ظاهر دندان ها

راه دیگر برای تشخیص لق شدن ایمپلنت، تفاوت ظاهر آن در مقایسه با دندان‌های طبیعی اطراف است. ایمپلنت لق ممکن است به اندازه دندان طبیعی و ایمپلنت سفت با خط لثه هم‌سطح نباشد. همچنین، ممکن است شکاف‌های قابل مشاهده‌ای بین ایمپلنت و خط لثه وجود داشته باشد.

3. توجه به صدای دندان ایمپلنت شده

راه بعدی برای تشخیص لق شدن ایمپلنت از طریق صدای آن است. یک ایمپلنت لق ممکن است هنگام گاز گرفتن یا جویدن صدای کلیک ایجاد کند. اگر بیمار درد در دهان خود احساس کند، این نیز می‌تواند نشانه دیگری از لق شدن یکی از ایمپلنت‌های دندانی در ناحیه درد باشد.

 تشخیص لق شدن ایمپلنت

از دیگر نشانه‌های لق شدن ایمپلنت می‌توان به نشانه‌های زیر اشاره کرد:

  • سخت شدن جویدن و گاز گرفتن
  • ملتهب شدن لثه‌ اطراف محل ایمپلنت
  • پسروی یا تحلیل غیرمعمول لثه
  • تورم در اطراف ایمپلنت یا لثه
  • شل شدن ایمپلنت یا تکان خوردن ایمپلنت
  • ناراحتی یا درد
  • خونریزی اطراف دندان

چه چیزی می‌تواند باعث لق شدن ایمپلنت شود؟

ایمپلنت دندان به دلایل مختلفی ممکن است شل شود.

1. قرار نگرفتن ایمپلنت در جای خود به درستی

یکی از شایع‌ترین دلایل این است که ایمپلنت در وهله اول به‌درستی قرار داده نشده است. اگر ایمپلنت در استخوان فک ثابت نباشد، به‌راحتی در طول زمان شل می‌شود. بنابراین، خیلی مهم است که یک دندانپزشک متخصص و ماهر، کاشت ایمپلنت را انجام دهد. بهترین دکتر ایمپلنت دیجیتال در تهران با به‌کارگیری فناوری روز دنیا، در بهترین و درست‌ترین نقطه، کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهد.

2. وجود عفونت یا التهاب در اطراف ایمپلنت

یکی دیگر از دلایل لق شدن ایمپلنت به‌دلیل عفونت یا التهاب در اطراف محل ایمپلنت است. این موضوع می‌تواند باعث شکسته شدن استخوان اطراف ایمپلنت و در نتیجه لق شدن ایمپلنت شود. در بعضی موارد، ضربه به استخوان فک نیز می‌تواند منجر به لق شدن ایمپلنت دندان شود.

چند احتمال دیگر وجود دارد که ممکن است باعث شود ایمپلنت لق نیاز به درمان اورژانسی داشته باشد:

  • فیکسچر یا اباتمنت شل
  • تحلیل یا از دست دادن استخوان
  • تاج لق
  • ایمپلنت ناموفق
بیماری لثه

اباتمنت قطعه کوچکی است که تاج را به پیچ یا فیکسچر ایمپلنت متصل می‌کند که به آن قطعه واسط نیز می‌گویند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تا 33 درصد موارد لقی ایمپلنت‌ها، ناشی از شل شدن اباتمنت است. در این مورد، هم پیچ و هم تاج ایمپلنت را می‌توان حفظ کرد و درمان تا حدودی ساده است. با این حال، برای جلوگیری از آسیب به استخوان، لثه یا دندان‌های دیگر ضروری است که هر چه زودتر دندانپزشک این مشکل را ترمیم کند.

از دست دادن استخوان نیز ممکن است دلیل لق شدن ایمپلنت دندان باشد. اگر بیمار در طول زمان به دلیل عفونت، بیماری لثه یا عدم ادغام موفقیت‌آمیز استخوان به تراکم استخوان، آسیب ببیند، پیچ ایمپلنت ممکن است لق شود. این موارد شدیدتر هستند و نیاز به درمان اضطراری برای برداشتن پیچ ایمپلنت دارند. پیوند استخوان می‌تواند برای تضمین پایه حمایتی در محکم کردن ایمپلنت لق مفید باشد.

بیماری های لثه چیست و چگونه درمان می‌شوند؟

همچنین، تاج شل نیز می‌تواند باعث ایجاد احساس لقی در اطراف ایمپلنت دندانی شود. این امکان وجود دارد که تاج از اباتمنت به مرور زمان جدا و شل شود که اغلب به‌دلیل دندان‌قروچه، تروما یا آسیب‌های دیگر ایجاد می‌شود. اگر تاج هنوز حالت خوبی داشته باشد، می‌توان آن را با باندینگ ترمیم و دوباره به اباتمنت پیچ کرد.

آیا ایمپلنت‌های دندانی را می‌توان درمان کرد؟

اگر ایمپلنت شل شود، دندانپزشک متخصص می‌تواند پس از تمیز کردن اطراف ایمپلنت، سعی کند پیچی را که ایمپلنت را در جای خود نگه می‌دارد، محکم کند. با این حال، اگر این کار موثر نبود، تنها گزینه دیگر برداشتن و جایگزینی ایمپلنت است. اگر ایمپلنت دندان به دلیل عفونت شل شده باشد، باید آن را برداشت و با یک ایمپلنت جدید جایگزین کرد. این کار به این دلیل است که عفونت‌ها می‌توانند باعث آسیب به استخوان و بافت اطراف آن شوند و سفت شدن ایمپلنت را غیرممکن می‌کنند.

هما‌ن‌طور که گفته شد، در بعضی موارد، لق شدن ایمپلنت دندان می‌تواند به دلیل قرار داده شدن نادرست ایجاد شود. در این حالت، تنها گزینه مناسب برداشتن و تعویض ایمپلنت است. دلیل این کار این است که امکان انتقال ایمپلنت به موقعیت صحیح بدون برداشتن آن وجود ندارد. پس، انتخاب درست یک متخصص مانند بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد می‌تواند در موفقیت درمان بسیار تعیین‌کننده باشد.

پیشگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان می‌تواند در طول بهبودی یا ماه‌ها یا سال‌ها پس از بهبودی شل شود. چند راه وجود دارد که به پیشگیری از لق شدن ایمپلنت دندان در طول زمان کمک می‌کند. برای اطمینان از اینکه ایمپلنت دندان به‌طور کامل عمر ‌کند، اقدامات زیر به بیماران پس از کاشت دندان توصیه می‌شود:

  • از مصرف غذاهای سفت، چسبناک یا ترد که می‌تواند تاج را فرسوده و ایمپلنت را لق کند، خودداری کنید.
  • دندانپزشک متخصص و متبحر انتخاب کنید؛ زیرا یک دندانپزشک ماهر به جز اینکه ایمپلنت را در نقطه درست قرار می‌دهد، از جنس مرغوب و برند باکیفیت نیز استفاده می‌کند.
  • بهداشت دهان و دندان را باید همیشه رعایت کنید تا از بیماری، عفونت لثه و… جلوگیری شود. زیرا بیماری‌هایی نظیر عفونت لثه منجر به لق شدن ایمپلنت می‌شوند.
  • تنباکو مصرف نکنید. کشیدن سیگار، قلیان و … رگ‌های خونی را باریک می‌کند و بهبودی را به تاخیر می‌اندازد.
  • حتما سالی دو بار برای تمیز کردن و معاینه به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.
  • کنترل استرس

سخن پایانی درباره لق شدن ایمپلنت

در نهایت، ذکر این نکته ضروری است که ایمپلنت دندان یکی از موفق‌ترین روش‌های پزشکی یا دندانپزشکی است که برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته وجود دارد. با میزان موفقیت بالای 95 درصد، مشاهده هر گونه عوارض ناشی از عمل ایمپلنت دندان غیرمعمول است. تیم بهترین دکتر ایمپلنت دیجیتال در تهران متشکل از متخصص و کادر مجرب و شناخته‌شده در جراحی دهان و فک و صورت است که آماده مقابله با هر گونه عوارضی هستند که ممکن است در درمان ایمپلنت پیش بیاید.

مطب بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد یکی از مجرب‌ترین روش‌های کاشت دندان را در تهران دارد. این مجموعه با در اختیار داشتن تکنولوژی پیشرفته و کادر متخصص ایمپلنت، همیشه بهترین و موفق‌ترین کاشت دندان را انجام می‌دهد. علاوه بر این، هر موقعیتی را که قبل و پس از کاشت implants ایجاد ‌شود نیز پوشش می‌دهد.

در پایان، اگر فکر می‌کنید که ایمپلنت دندان شما ممکن است شل شده باشد، از انجام هر کاری که ممکن است آسیب بافت‌های دهانی اطراف ایمپلنت را بدتر کند، باید خودداری کنید. به‌عنوان مثال، به آن دست نزنید و تکانش ندهید. آن را مسواک نزنید و با آن ناحیه و اطرافش چیزی نجوید. مهم است که در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید؛ زیرا نمی‌توان این وضعیت را نادیده گرفت و امیدوار بود که خود به خود حل خواهد شد. دندانپزشک قادر خواهد بود وضعیت را ارزیابی کرده و بهترین روش درمانی را برای شما در نظر بگیرد و حتی در بعضی موارد ممکن است نیاز به برداشتن و تعویض ایمپلنت باشد. شما می‌توانید برای انجام ایمپلنت به کلینیک دکتر سید محمدرضا حسینی مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *