لمینیت دندان فاصله دار

لمینت دندان‌ های فاصله دار چطور و چگونه؟

شکاف‌های بزرگ و کوچک بین دندان‌ها یک مشکل در کیفیت زیبایی صورت محسوب می‌شود. اگر ظاهر این شکاف‌ها را دوست ندارید، درمان لمینت دندان‌ های فاصله دار از طریق بستن، کاهش اندازه و درمان این مشکل است. در ادامه، بیشتر به درمان لمینیت دندان های فاصله دار می‌پردازیم.

دندان فاصله دار

یکی از مشکلات شایع دندانی دیاستما است. دیاستما در حقیقت به فاصله بین دندان‌ ها گفته می‌شود. شکاف ممکن است در هر نقطه‌ای از فک بالا و پایین ایجاد شود؛ اما بیشتر بین دو دندان جلویی رایج است. این وضعیت معمولا یک نگرانی ظاهری و زیبایی است و از نظر برخی نیز یک وجه تمایز محسوب می‌شود. اما گاهی اوقات امکان دارد نشانه‌ای از بیماری لثه باشد.

یک بافت لثه‌ای حجیم بین دندان‌های فاصله دار به نام فرنوم وجود دارد که باعث می‌شود دیاستما بروز پیدا کند.  فرنوم مانع بسته شدن دو دندان می‌شود. اگر هم دیاستما بسته شد، دوباره برمی‌گردد. از این رو، بعد از زمان پایان درمان و بسته شدن دیاستما، اصولا دندانپزشکان این بخش از بافت لثه را برمی‌دارند. دیاستما به دلایل مختلفی می‌تواند بروز کند.

چه چیزی باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود؟

فواصل بین دندانی به دلیل یکسان ایجاد نشده‌اند. علل مختلفی برای فاصله‌ دار شدن دندان‌ ها یا دیاستما وجود دارد که بعضی از آن‌ها قابل پیشگیری هستند و از بعضی دیگر نمی‌توان اجتناب کرد. شایع‌ترین دلایل ایجاد فواصل بزرگ یا کوچک بین دندان‌ها معمولا یک یا چند مورد از موارد زیر است:

ژنتیک

نمی‌توان از ژنتیک فرار کرد که عامل بزرگی در احتمال ابتلا به دیاستما است. زمانی که دندان‌ها برای استخوان فک کوچک باشند، در نتیجه، دندان‌ها از هم فاصله می‌گیرند. اندازه دندان‌ ها و استخوان فک را ژنتیک تعیین می‌کند. بنابراین، دندان‌های فاصله دار ممکن است از خانواده به ارث برسند. برخی از افراد تنها در دوران کودکی به این مشکل دچار می‌شوند؛ هر چند در دوران کودکی امری طبیعی است.

فرنوم لثه

درصورت رشد بیش از حد بافت لثه که در همسایگی خط لثه و دو دندان جلویی و بالا قرار دارد، ممکن است افراد دچار دیاستما شوند. این رشد بیش از حد باعث فاصله گرفتن دندان‌ ها از هم شده و در نتیجه شکاف ایجاد می‌شود.

بیماری پریودنتیت

پریودنتیت یا بیماری لثه ممکن است در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان رخ دهد. بافت ناسالم لثه باعث تحلیل لثه شده و فضاهای تیره یا مثلث‌های سیاه بین دندان‌ها را در زیر خط لثه ایجاد می‌کند. درمان به‌موقع پریودنتیت یکی از موارد قابل پیشگیری مشکل دندان‌های فاصله‌ دار است.

مشکلات رشد دندان

بعضی از عادات دوران کودکی، آسیب‌ها و مشکلات دندانی که باعث از دست دادن دندان در اوایل و اواخر کودکی می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ ها شود. به‌عنوان مثال، هایپردونشیا یا دندان‌های اضافی می‌تواند به معنای تغییر موقعیت دندان‌ها باشد.

جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان

در بسیاری از مواقع می‌توان با اجتناب از عاداتی مانند مکیدن انگشت شست که فشار زیادی بر روی دندان‌های در حال رشد وارد می‌کند و منجر به ایجاد فاصله بین دندان‌ ها در دوران کودکی می‌شود جلوگیری کرد. والدین می‌توانند روش‌هایی مانند محافظ انگشت و لاک‌های تلخ بی‌خطر ناخن را با مشورت دندانپزشک امتحان کنند.

جلوگیری از فشار زبان

یکی دیگر از عادت‌هایی که منجر به فاصله دار شدن دندان می‌شود، چیزی است که دندانپزشکان آن را فشار زبان می‌نامند. زمانی که زبان هنگام بلع به دندان‌های جلویی فشار می‌آورد این مشکل پدید می‌آید و می‌توان با گفتاردرمانی مجددا الگوی بلع درست را یاد گرفت. البته به‌طور معمول می‌توان بیشتر شکاف‌ های بین دندان‌ ها را برطرف و درمان کرد؛ اما ابتدا عادت‌هایی که موجب بروز این مشکل است باید رفع شود.

لمینت دندان‌های فاصله دار

لمینت یکی از درمان‌های پرطرفدار دندان‌ های فاصله دار به شمار می‌آید. این درمان به لایه نازک، ظریف و مقاوم از جنس رزین کامپوزیت یا پرسلین (چینی _ سرامیک) گفته می‌شود. لمینت‌ها مزایای درمانی و زیبایی فوق‌العاده‌ای دارند و یک راه‌حل عالی برای درمان دیاستمای خفیف تا متوسط هستند. اگر فاصله بین دندان‌ ها زیاد و ناهنجاری عمیق باشد، نیاز به ارتودنسی است؛ اما اگر بین دندان‌ها فواصل کم و ناخوشایندی وجود دارد، می‌توان از لمینت‌ها برای درمان دیاستما کمک گرفت.

دندان فاصله دار یا دیاستما

لمینت‌ها را ارتودنسی فوری نیز می‌نامند؛ زیرا سریع‌تر از درمان ارتودنسی، دیاستما را به‌صورت موثر درمان کرده و نواقص زیبایی دندان‌ها را می‌پوشاند. بدین ترتیب، لبخندی جذاب را به افراد هدیه می‌کند؛ زیرا لمینت‌ها بسیار بادوام هستند و رنگ و جلوه دندان طبیعی را با خود به ارمغان می‌آورند. علاوه بر پنهان کردن فواصل بین دندانی و مرتب کردن دندان‌ها، لمینت‌ها شکستگی، لکه، بدرنگی، ترک‌خوردگی و .. مینای دندان را نیز پوشش می‌دهند.

لمینت دندان چیست و معرفی بهترین روش‌های مراقبت از آن

روش‌های درمانی و زیبایی لمینت دندان‌ های فاصله دار

همان‌طور که گفته شد، لمینت‌ها دو نوع هستند؛ لمینت کامپوزیتی و لمینت سرامیکی.

لمینت دندان‌های فاصله دار و کامپوزیت

در این روش، دندانپزشک مواد خمیری‌شکل رزین کامپوزیت را در یک جلسه روی دندان‌های بیمار شکل می‌دهد، با پرتو آبی محکم می‌کند و تمام فواصل بین دندانی را می‌پوشاند. در انتها و در یک جلسه، فرد با چهره جدید و لبخندی زیبا، مطب را ترک می‌کند

لمینت دندان‌های فاصله دار و سرامیک

در جلسه اول دندانپزشک، دندان‌های بیمار را حدود 0.2 تا 0.5 میلی‌متر تراش می‌دهد و قالب‌گیری می‌کند و قالب به آزمایشگاه مخصوص دندانپزشکی فرستاده می‌شود. بعد از ساخت واحدهای لمینت سرامیکی بر طبق قالب، در جلسه دوم تمام واحدهای لمینت روی دندان بیمار با چسب مخصوص چسبیده و محکم می‌شود. لمینت‌ سرامیکی جلوه و درخشش دندان‌های طبیعی را دارا بوده و از دوام بالایی نیز برخوردار هستند.

بررسی معایب لمینت دندان

آیا دندان‌های فاصله دار جذاب هستند؟

بسیاری از افراد دندان‌های فاصله دار را جذاب و طبیعی می‌دانند. دندان‌های کاملا صاف یا دندان‌های بیش از حد سفید شده ممکن است ناخوشایند به نظر برسند؛ اما یکی از مزایای لمینت دندان‌ های فاصله دار این است که می‌توان رنگ دندان را در صورت درخواست بیمار مطابق با رنگ طبیعی دندان او تنظیم کرد. هرچند از نظر برخی دندان‌ های فاصله دار موجب تمایز در افراد است. افراد مشهوری مانند مدونا، دیوید لترمن و ادی مورفی همگی انتخاب کرده‌اند که شکاف دندان‌های خود را بپذیرند.

سخن پایانی درباره لمینت دندان‌های فاصله دار

با این حال، عده زیادی از درمان لمینت دندان فاصله دار استقبال می‌کنند؛ زیرا به‌جز درمان دیاستما، لبخند خود را نیز به دلخواه نزد دندانپزشک متخصص طراحی می‌کنند.

لمینت دندان‌ های فاصله دار را می‌تواند به زیبایی و با طول عمر بالا درمان کند؛ اما این تکنیک به یک روش بالینی اصولی و فنی نیاز دارد و حتما باید زیر نظر یک دندانپزشک متخصص مجرب انجام شود. انتخاب دندانپزشک متبحر اولین و قدم اصلی در درمان لمینت دندان‌ های فاصله دار محسوب می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *