جراحی اندودنتیکس

جراحی اندودنتیک روشی موثر برای حفظ دندان

بی‌شک بارها برای بسیاری از افراد پیش آمده است که در طول زندگی خود به دندانپزشکی مراجعه کنند. روش‌های مختلفی وجود دارند که افراد می‌توانند برای درمان دندان‌های آسیب‌دیده خود از آن‌ها استفاده کنند. یکی از انواع عمل‌های دندانپزشکی، جراحی اندودنتیک است که با این عمل جراحی می‌توان جلوی مرگ دندان را گرفت. اگر شما هم می‌خواهید با این روش درمانی آشنا شوید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. در ادامه، توضیحات تکمیلی‌تری را در مورد این روش جراحی ارائه کرده‌ایم.

آشنایی با جراحی اندودنتیک

در این روش جراحی، آبسه یا عفونت احتمالی‌ای که در انتهای عصب وجود دارد، برداشته می‌شود. در این روش جراحی، قسمتی از ریشه که پر یا تمیز نشده باشد، از فضای کانال حذف می‌شود. در صورتی که دندان فرد نیاز به این عمل جراحی داشته باشد؛ اما برای درمان به‌موقع اقدام نکند، ممکن است دندان خود را از دست بدهد.

در چنین شرایطی، فرد بیمار باید به جای این عمل جراحی، از روش‌های جایگزینی دندان مانند ایمپلنت یا پروتز مصنوعی استفاده کند. انجام این روش‌ها در مقایسه با جراحی اندودنتیکس هزینه‌ بیشتری دارد.

دلایل استفاده از جراحی اندودنتیکس چیست؟

در صورتی که دچار دندان‌درد هستید، این بدین معنا نیست که حتما نیاز به جراحی اندودنتیک داشته باشید. علت‌های مختلفی برای استفاده از این عمل جراحی وجود دارد. به‌عنوان مثال، ممکن است به دندان شما آسیب وارد شود. این آسیب می‌تواند باعث ایجاد التهاب در دندان شما شود. این التهاب معمولا خودش را با تغییر رنگ ظاهری در دندان نشان می‌دهد. در صورتی که عفونت و التهاب پالپ دندان را درمان نکنید، لثه شما دچار آبسه شده و درد زیادی را تجربه خواهید کرد.

در چنین شرایطی، درمان جراحی اندودنتیکس را به شما پیشنهاد می‌دهیم. عفونت و التهاب دندان‌ها ممکن است بر اثر عوامل مختلفی از جمله شکستن دندان، لب‌پر شدن دندان، حفره‌های پوسیده، سایش بیش از حد دندان‌ها، پر کردن سست یا بیش از حد، ضربه به دندان و … اتفاق بیفتد.

در چه صورتی به جراحی اندودنتیکس نیاز دارید؟

اگر دندان آسیب‌دیده شما نیاز به جراحی اندودنتیکس داشته باشد، معمولا خودش را به یکی از حالت‌های زیر نشان می‌دهد:

  • حساسیت به جویدن و لمس کردن دندان
  • حساسیت به گرما و سرما
  • زهکشی
  • حساسیت به گره‌های لنفاوی و لثه‌های مجاور

در چنین شرایطی، پیشنهاد می‌کنیم که برای انجام عمل جراحی اندودنتیک به دندانپزشک معتبر مراجعه کنید تا با معاینه دندان‌های شما بهترین روش درمانی را برای مشکل شما انتخاب کند. شما می‌توانید با مراجعه به دندانپزشکی دیجیتال در تهران از بهترین خدمات دندانپزشکی دیجیتال بهره‌مند شوید. این کلینیک‌ها به دلیل برخورداری از بهترین تجهیزات، درمانی سریع، آسان و با دقت بیشتر را برای شما به ارمغان می‌آورند.

آشنایی با نحوه انجام جراحی اندودنتیکس

در صورتی که دندان آسیب‌دیده شما نیاز به جراحی اندودنتیکس داشته باشد، کل عمل جراحی شما در طی دو جلسه انجام می‌گیرد:

ابتدا دندانپزشک دندان شما را بررسی می‌کند. در صورت نیاز، از دندان‌ رادیوگرافی گرفته می‎شود. سپس، با بررسی عکس‌ شما را برای بی‌حسی موضعی به بخش جراحی هدایت می‌کند. بعد از بی‌حسی، دندان‌پزشک با استفاده از ابزارهای مخصوص، تاج دندان را باز کرده و بخش پالپ و ریشه کانال را به کمک ابزارهای مخصوص دندانپزشکی تمیز می‌کند.

در این مرحله از جراحی اندودنتیک، دندانپزشک تمام بخش‌های مربوط به عصب پالپ را از ریشه دندان شما خارج می‌کند. سپس، با تمیز کردن محل پالپ، جلوی عفونت را می‌گیرد. بعد از این مرحله، دندانپزشک ریشه را به کمک مواد سازگار مانند گوتاپرکا پر می‌کند. توجه به این نکته ضروری است که بعد از تراش تاج دندان، دندانپزشک می‌تواند به کانال ریشه دندان دسترسی پیدا کند. در نتیجه، باید با مواد مخصوص بخشی از تاج دندان که تراشیده شده است، پر شود.

بعد از مرحله اول درمان، دندانپزشک تا مراجعه دوم، محل جراحی دندان را با ماده موقتی پر می‌کند و در جلسه دوم درمان، این ماده به‌طور کامل برداشته می‌شود.

تصویر برش دندان و ریشه برای انجام جراحی اندودنتیکس

اقدامات لازم بعد از جراحی اندودنتیکس چیست؟

بعد از انجام این عمل جراحی بر روی دندان خود، توجه به برخی از نکات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا آسیب‌دیدگی دندان‌های شما به حداقل برسد و بهترین نتیجه را از عمل جراحی خود بگیرید.

برای انجام جراحی اندودنتیک، دندانپزشک لثه‌ شما را بی‌حس می‌کند؛ بنابراین، ممکن است هنگام خوردن غذا هیچ حسی در دهان خود نداشته باشید. جای هیچ نگرانی‌ای وجود ندارد و این موضوع طبیعی است. با این حال، از آنجایی که بخش تاج شما نیز ترمیم شده است، بهتر است در خوردن برخی مواد غذایی جوانب احتیاط را رعایت کنید.

بعد از پایان یافتن جراحی، مراجعه مجدد به دندانپزشک بسیار مهم است تا از بروز مشکلات آتی جلوگیری شود. بنابراین، بعد از این عمل جراحی سعی کنید به‌طور مرتب به مطب دندانپزشک مراجعه کنید.

قیمت جراحی اندودنتیکس بستگی به چه عواملی دارد؟

میزان هزینه جراحی اندودنتیکس بستگی به عوامل مختلفی دارد؛ بنابراین، نمی‌توان مقدار ثابتی را برای آن تعیین کرد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت نهایی این جراحی می‌توان به عوامل زیر اشاره کرد:

  • نوع دندان شما می‌تواند در میزان هزینه جراحی اندودنتیکس تاثیرگذار باشد. برای انجام جراحی باید مشخص شود که چند کانال دندان شما درگیر است و این موضوع بر روی قیمت جراحی اندودنتیک تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
  • انتخاب دندانپزشک از دیگر عواملی است که تاثیر مستقیمی بر روی هزینه جراحی و سایر درمان‌های دندان دارد. هرچقدر که دندانپزشک انتخابی شما حرفه‌ای‌تر باشد، میزان هزینه عمل شما بالاتر خواهد رفت. البته پیشنهاد ما به شما این است که در جراحی‌‌های مربوط به دهان و دندان همیشه از یک دندانپزشک حرفه‌ای کمک بگیرید؛ چرا که دندان جزو یکی از بخش‌های حیاتی بدن شما است که سلامت آن می‌تواند بر روی سلامت بدن شما تاثیرگذار باشد.
  • محل کلینیک دندانپزشکی از دیگر مواردی است که تاثیر بسزایی در قیمت جراحی دندان شما دارد. به‌عنوان مثال، اگر مطب دندانپزشک در بالای شهر باشد، میزان هزینه درمان شما به همان نسبت بالاتر است.
نمایی از جراحی اندودنتیکس روی دهان بیمار

جمع‌بندی مقاله جراحی اندودنتیک

در این مقاله در رابطه با جراحی اندودنتیک صحبت کردیم. برای گرفتن بهترین نتیجه از جراحی خود پیشنهاد می‌کنیم که در انتخاب دندانپزشک دقت کنید. از آنجا که مراکز دندانپزشکی متعددی خدمات این جراحی را ارائه می‌دهند، بهتر است قبل از جراحی اندودنتیک بررسی‌های لازم را برای انتخاب بهترین دندانپزشکی دیجیتال در تهران انجام دهید. دندان به‌عنوان یکی از اعضای حیاتی به شمار می‌رود و در صورت حرفه‌ای نبودن کار دندانپزشک ممکن است به دندان شما آسیب وارد شود. دندانپزشکی دیجیتال در تهران به‌عنوان یکی از بهترین‌ها در این زمینه است که با داشتن پزشکان متبحر و دستگاه‌های مجهز توانسته‌ نظر بسیاری از متقاضیان را به خود جلب کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *