بسیاری از افراد نسبت به عصبکشی دندان ترس زیادی دارند. در حین عصبکشی به دلیل تاثیرات داروی بیحسی درد عصب کشی دندان را احساس نخواهید کرد. اما بعد از عصبکشی ممکن است درد غیر قابل تحملی را داشته باشید. اگر شما هم میخواهید در رابطه با علت درد دندان بعد از عصب کشی و روشهای کاهش درد بعد از عصبکشی اطلاعات کسب کنید، خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.
درد عصبکشی دندان
ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که بعد از عصب کشی و یا همان درمان ریشه دندان، درد شدیدی را در دندان آسیبدیده خود احساس کنید. عصب کشی یک روش درمانی است که در آن ریشه آسیبدیده از هر گونه عفونت پاک میشود. سپس مسیر کانال ریشه را با استفاده از مواد مخصوصی پر میکنند تا عفونت و میکروب نتواند به ریشه برسد. در واقع با این کار درصد رشد میکروب را به صفر میرسانند.
بعد از عصب کشی که قسمتی از جراحی دهان و دندان به شمار میرود، دندانهای اطراف آن ممکن است نسبت به قبل حساستر شوند؛ بنابراین احساس درد بین 3 تا 5 روز بعد از عصب کشی دور از انتظار نیست. در چنین شرایطی دندانپزشک برای شما مسکن و برخی داروهای ضد التهابی تجویز میکند. مصرف این داروها کمک میکند تا درد عصب کشی دندان شما به میزان قابل توجهی تسکین پیدا کند.
دلایل درد و ناراحتی عصب کشی دندان
درد و ناراحتی بعد از عصب کشی دندان بسیار طبیعی است. از جمله دلایل درد و ناراحتی دندان بعد از عصب کشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- التهاب: در صورتی که عفونت به پالپ دندان شما رسیده باشد، این موضوع میتواند باعث پوسیدگی دندان شما شود. در چنین شرایطی دندان شما نیاز به عصب کشی دارد؛ بنابراین دندان پزشک با برداشتن پالپ آلوده، التهاب دندان شما را از بین میبرد. حال اگر عفونت به قدری زیاد باشد که دندانها و لثههای اطراف را درگیر کرده باشد، نیاز به زمان دارید تا این عفونت از بین برود.
همچنین باید دستورالعملهای پزشک را نیز به دقت انجام دهید و داروهای ضد التهابی را نیز مصرف کنید. رعایت نکات بالا به شما کمک میکند تا میزان درد دندان شما کاهش پیدا کند.
- پر کردن بیش از حد: یکی از دلایل درد عصب کشی دندان مربوط به زمانی است که دندانپزشک، دندان آسیبدیده شما را بیش از حد با ماده لاستیکی پر میکند. این شرایط باعث میشود تا هنگام خوردن غذا و یا روی هم گذاشتن دندانها درد شدیدی را احساس کنید. البته جای هیچ نگرانی وجود ندارد، چرا که میتوانید با مراجعه دوباره به دندانپزشک، قسمتهای پر کرده دندان خود را تنظیم کنید.
- آسیب رسیدن به بافتهای اطراف: ممکن است در مراحل عصبکشی بافت اطراف دندانهای شما دچار آسیب شده باشد. به عنوان مثال امکان دارد زمانی که دندانپزشک از وسایل خود برای تمیز کردن دندان استفاده میکند، به بافت دندان شما آسیب وارد کند. همچنین ممکن است باکتریها با سرایت به دندانهای اطراف باعث ایجاد درد شوند.
البته توجه به این نکته ضروری است که برای بهبود بافت اطراف دهان نیاز به زمان است و بعد از مدتی تمامی دردها از بین میروند.
روشهای مقابله با درد عصب کشی دندانها
بعد از عصب کشی دندان و یا همان درمان ریشه، تجربه درد، تورم و حساسیت بسیار طبیعی است. اما شما میتوانید با مراقبتهای درمانی به کاهش درد عصب کشی دندان کمک کنید و روند درمان خود را سرعت ببخشید. از جمله روشهای مقابله با این درد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- استفاده از کیسه یخ
اگر بعد از عصب کشی دندان، احساس تورم در دندانهای خود دارید، پیشنهاد میکنیم که از کیسه یخ استفاده کنید. برای این منظور کافی است تا کیسه یخ را روی گونه و فک دندان عصب کشی شده خود بگذارید. این کار باعث میشود تا درد و ناراحتی شما تسکین پیدا کند.
2- پرهیز از انجام فعالیتهای سنگین
انجام فعالیتهای سنگین مانند ورزش کردن میتواند باعث افزایش دندان درد و کاهش روند بهبودی بعد از عصب کشی شود؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم که بعد از عصب کشی حداقل تا چند روز از انجام فعالیتهای سنگین جدا خودداری کنید.
3- ترک سیگار
کشیدن سیگار باعث میشود تا روند درمان شما کاهش پیدا کند. چرا که مواد شیمیایی دود سیگار میتواند باعث افزایش درد عصب کشی دندان شود. بهتر است تا چند روز بعد از عصب کشی دندان از کشیدن سیگار اجتناب کنید.
4- داشتن استراحت کافی
عصب کشی دندان، جزو یکی از سختترین درمانهای دندانپزشکی است؛ بنابراین رعایت دستورالعملهای مراقبتی بعد از عصب کشی به شما کمک میکند تا روند درمان شما سریعتر شود. بهتر است بعد از عصب کشی چند روزی استراحت کنید و خواب کافی داشته باشید تا دندانهای شما زودتر بهبود پیدا کنند.
5- احتیاط هنگام غذا خوردن
بعد از عصب کشی دندان، حتما غذای مناسب بخورید. همچنین باید مراقب نحوه غذا خوردن خود نیز باشید. بهتر است بلافاصله بعد از بیحسی، غذا نخورید. چرا که ممکن است در حین غذا خوردن گونه خود را گاز بگیرید و این آسیبدیدگی میتواند به درد دندان شما اضافه کند. همچنین تا زمان ترمیم کامل دندان آسیبدیده خود، نباید غذاهای سفت بخورید. چرا این موضوع ممکن است باعث خرد شدن مواد پرکردنی داخل دندان شما شود.
در چند روز اول، خوردن غذای نرم و آبکی کمک میکند تا درد عصب کشی دندان قابل تحملتر باشد.
6- انجام مراقبتهای پیشگیرانه
در دوران بهبودی و پس از آن ضروری است تا هر روز مسواک بزنید و دندانهای خود را با نخ دندان تمیز کنید. چرا که این کار کمک میکند تا علاوه بر سلامت دندان عصبکشی شده شما، سلامت سایر دندانهای شما نیز تامین شود؛ بنابراین پاکسازی دائمی دندانها کمک میکند تا کمتر نیاز به درمانهای دندانپزشکی داشته باشید.
در صورتی که دندان ترمیمی شما تحت مراقبتهای روزانه قرار بگیرد، میتواند به اندازه سایر دندانهای طبیعی شما سالم بماند و بدون نیاز به کاشت دندان از آن استفاده کنید.
7- مراجعه منظم به دندانپزشک
پیشنهاد میکنیم تا بهبودی کامل دندانهای خود به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا با معاینه دندانهای شما از سلامت دندانهایتان مطمئن شوید. گاهی ممکن است دندان درمان شده شما بعد از مدتی دچار درد شود، در چنین شرایطی بهتر است برای بررسیهای بیشتر مجددا به دندانپزشک مراجعه کنید.


علائم نگرانکننده بعد از عصب کشی دندان
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، احساس درد عصب کشی دندان بعد از درمان ریشه امری طبیعی است. گاهی ممکن است این درد در اطراف بافت عصب ریشه احساس شود. گاهی ممکن است گاز گرفتن و یا جویدن غذا این درد را تحریک کند. اما در صورتی که این درد شدید باشد و یا یکی از علائم زیر را داشتید، بهتر است در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- در صورتی که در داخل و یا خارج از دهان خود، تورمی غیر عادی مشاهده کنید.
- در صورت که واکنش آلرژیک به داروهای مسکن مانند کهیر، خارش و… داشته باشید.
- در صورتی که هنگام گاز گرفتن دندانها و یا روی هم گذاشتن دندانها، احساس ناهمواری دارید.
- در صورتی که احساس میکنید مواد پرکردنی دندانهای شما از بین رفتهاند.
- در صورتی که درد دندان شما بیشتر از 120 ساعت طول بکشد.
علت درمان مجدد ریشه
بعد از عصب کشی دندانها، ممکن است به یکی از علل زیر نیاز به درمان مجدد ریشه داشته باشید:
- در صورتی که دندان پر کرده شما دچار مشکل باشد و یا روکش دندان شما دچار اختلال شده باشد.
- مراقبتهای پیشگیرانه مانند نخ دندان و مسواک زدن باعث کاهش درد عصب کشی دندان میشود. در صورتی که مراقبتهای پیشگیرانه روی دندان آسیبدیده خود انجام نداده باشید، دندان از محلی دیگر دچار عفونت میشود.
- در صورتی که عفونت ریشه دندان شما به خوبی برطرف نشده باشد.
- در صورتی که تاج دندان بعد از عصب کشی به خوبی ترمیم نشده باشد.
- در اثر استفاده از مواد پرکردنی نامرغوب، باکتری به دندان شما دوباره ورود کرده باشد.
- در صورتی که دندان عصبکشی شده شما دچار آبسه شده باشد و یا چرک از لثه ترشح شود.
البته ممکن است شما هیچگونه علامت و یا درد بعد از عصب کشی دندان خود نداشته باشید؛ بنابراین نداشتن درد به معنی بهبودی کامل شما نیست. در نتیجه نیاز است تا به صورت دورهای به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانهای شما مورد بررسی قرار بگیرند. در صورتی که دندان شما به درستی بهبود پیدا نکرده باشد، نیاز است تا ریشه آن دوباره تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
عصب کشی مجدد این اطمینان را به شما میدهد که دندانهای شما به طور کامل از هر گونه عفونت پاکسازی شده است. در واقع درمان مجدد ریشه علاوه بر کاهش درد عصب کشی دندان به شما کمک میکند تا با دندان طبیعی خود تا آخر عمر غذا بخورید و دیگر نیازی به کشیدن دندان نخواهید داشت.
روش درمان مجدد عصب کشی دندانها
در صورتی که دندان شما نیاز به عصب کشی مجدد داشته باشد، دندانپزشک دندان آسیبدیده شما را باز میکند. این کار کمک میکند تا او دسترسی بهتری به عصب ریشه دندان شما داشته باشد. البته توجه به این نکته ضروری است که استفاده از مواد بیحسی باعث میشود تا در حین درمان هیچگونه دردی را در دندان در حال عصب کشی احساس نکنید.
در حین ترمیم ممکن است دندانپزشک نیاز داشته باشد تا برای رسیدن به ریشه دندان، مواد ترمیمی، تاجها و ستونهای دندان شما را بردارد تا به ریشه برسد و آن را کاملا تمیز کند. برای دقت بیشتر معمولا دندانپزشکها از ذرهبین و نور زیاد استفاده میکنند. بعد از تمیز شدن ریشه دندان، جای خالی با مواد دندانپزشکی مانند گوتاپرکا پر میشود.
البته اگر ریشه دندان شما دچار عفونت شده باشد، معمولا دندانپزشک دندان شما را در همان جلسه پر نمیکند. چرا که بعد از خالی کردن چرک داخل کانال، موادی ضد عفونیکننده درون آن قرار میدهد. درد عصب کشی دندان در درمان مجدد نیز مانند عصب کشی اولیه است. در نتیجه شما باید بعد از چند روز دوباره به مطب مراجعه کنید تا بعد از پاکسازی نهایی، فضای خالی با مواد دندانپزشکی پر شود.
البته اگر شرایط مناسبی برای مراجعه دوباره به دندانپزشکی ندارید، دندانپزشک میتواند پرکردگی را بعد از عصب کشی دندانهای شما به طور همزمان انجام دهد. اما گاهی عوارض جانبی بعدی باعث میشود تا دندانپزشک از انجام همزمان این دو با هم اجتناب کند.
بهترین دندانپزشک برای عصب کشی دندان
یکی از عوامل موفقیت در عصبکشی دندان، مراجعه به بهترین متخصص عصبکشی دندان است. چرا که اگر خدمات و سرویسهای دندانپزشکی به خوبی انجام نگیرد، ممکن است نیاز به مراجعه مجدد به دندانپزشکی داشته باشید. این موضوع باعث میشود تا هزینههای مربوط به دندانپزشکی شما نیز دو چندان شود.
برخی از مراکز دندانپزشکی به دلیل استفاده از بهترین تجهیزات و مرغوبترین مواد دندانپزشکی بهترین خدمات را به بیماران خود ارائه میدهند. علاوه بر این، این مراکز به دلیل بهرهمندی از بهترین متخصصین دندانپزشکی، خدمات دندانپزشکی را به بهترین نحو ممکن انجام میدهند.
اگر شما هم برای درمان ریشه دندان به دنبال بهترین دندانپزشک در غرب تهران هستید، تا بدون درد عصب کشی دندان خود را انجام دهید، خدمات دندانپزشکی دکتر حسینی را به شما پیشنهاد میدهیم. این مرکز با بهرهمندی از پیشرفتهترین دستگاهها، انواع خدمات دندانپزشکی از جمله درمان ریشه را به خوبی انجام میدهد.
استفاده از خدمات دندانپزشکی دکتر حسینی به شما کمک میکند تا بدون نیاز به درمان مجدد ریشه، در همان مرحله اول، دندان شما به خوبی عصب کشی شود. این موضوع باعث میشود تا بدون نیاز به مراجعه مجدد، در هزینه نهایی شما صرفهجویی شود.


جمع بندی مقاله درد عصب کشی دندان
ما در این مقاله در رابطه با دردهای بعد از عصب کشی دندان صحبت کردیم. عصب کشی دندان برخلاف اسم آن، سخت و وحشتناک نیست. شما با عمل کردن به دستورالعملهای دندانپزشک خود میتوانید بهبودی کامل را بدست آورید. در صورتی که بعد از انجام عصب کشی دندان هر سوالی داشتید، بهتر است آن را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
همچنین در صورت ادامه دار بودن درد عصب کشی دندان بهتر است نسبت به آن بیتفاوت نباشید و سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین اگر بعد از چند ماه عصب کشی احساس درد در ناحیه دندان آسیبدیده خود دارید، بهتر است برای جلوگیری از پوسیدگی عمقی و یا آسیب رسیدن به کانال دندانهای خود حتما این مشکل را با دندانپزشک در میان بگذارید. اگر شما هم تجربه عصب کشی دندان را داشتهاید، میتوانید زیر همین پست نظر خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.