عصب کشی دندان

عصب ‌کشی دندان چیست؟

اگر پوسیدگی دندان درمان نشود، ممکن است عصب دندان را درگیر کند. در چنین شرایطی، دندانپزشک پیشنهاد عصب کشی دندان را به شما می‌دهد. بنابراین، دندانپزشک با برداشتن عفونت و پوسیدگی‌ها، دندان شما را ترمیم خواهد کرد. ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با مراحل عصب‌ کشی و نکات مهم درمان ریشه دندان آشنا کنیم. ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.

آشنایی با عصب‌ کشی دندان

قسمت انتهایی دندان را ریشه می‌گویند که درون لثه قرار دارد. به قسمت بیرونی دندان که از مینا و عاج ساخته شده است نیز تاج گفته می‌شود. اعصاب دندان در زیر عاج دندان یعنی ناحیه‌ای به نام اتاق پالپ قرار گرفته است. در صورتی که پوسیدگی دندان در مراحل اولیه خود درمان نشود، بعد از مدتی پوسیدگی به اتاق پالپ می‌رسد. در چنین شرایطی، عصب کشی تنها راه درمان است.

البته اگر می‌خواهید که پوسیدگی دندان به عصب نرسد، بهتر است هر روز با دقت کافی مسواک بزنید. این کار کمک می‌کند تا جرم‌های متصل به دندان و لثه  به‌خوبی تمیز شود. البته کشیدن نخ دندان نیز کمک بسیار زیادی به از بین بردن میکروب‌های بین دندان‌ها می‌کند. در چنین شرایطی، دیگر میکروب‌ها به عمق دندان شما نفوذ نخواهند کرد؛ چرا که گاهی ظاهر دندان سالم است؛ اما عمق پوسیدگی به اندازه‌ای است که نیاز به عصب کشی دندان دارید.

در چنین شرایطی، معمولا با نوشیدن مایعات گرم و سرد، احساس درد شدیدی در دندان‌های خود خواهید داشت. همچنین، خوردن غذا یک درد غیرقابل تحملی را برای شما به وجود می‌آورد. در صورتی که شما نیز تجربه چنین دردی را در دندان‌های خود دارید، پیشنهاد می‌کنیم که به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با دیدن تصویر رادیوگرافی مربوط به دندان‌های شما می‌تواند تشخیص قطعی برای عصب کشی را بدهد.

در صورتی که دندان شما نیاز به عصب کشی داشته باشد؛ اما در خصوص درمان آن بی‌تفاوت باشید، ممکن است عفونت دندان به ریشه‌ها منتقل شود. در این صورت، بعد از گذشت مدت زمانی درد غیرقابل‌تحملی را احساس خواهید کرد. برای درمان این مرحله باید از یک متخصص ریشه کمک بگیرید؛ بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم که برای جلوگیری از پوسیدگی‌های زیاد، هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.

مراحل عصب کشی دندان‌ها

اگر احساس درد در یکی از دندان‌های خود دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با معاینه دندان‌های شما و دیدن تصویر رادیوگرافی می‌تواند میزان پوسیدگی دندان را تشخیص دهد. اگر پوسیدگی دندان باعث عفونی شدن کانال‌های عصبی اتاق پالپ شده باشد، دندانپزشک عصب کشی دندان را برای شما انجام می‌دهد.

در صورتی که دندان شما دچار آبسه شده باشد، انجام عصب کشی کمی با تاخیر انجام می‌شود. در چنین شرایطی ابتدا باید عفونت و التهاب کاهش پیدا کند. خوردن داروهای آنتی‌بیوتیک به مدت 10 تا 15 روز کمک می‌کند تا التهاب لثه‌ها از بین برود. بعد از کاهش عفونت، دندانپزشک عصب کشی را شروع می‌کند.

اولین گام در انجام عصب کشی دندان، تزریق داروی بی‌حسی است. سپس، دندانپزشک سوراخ کردن عاج دندان را با ابزاری به نام فرز توربین انجام ‌می‌دهد. در این مرحله، دندانپزشک می‌تواند با برداشتن اتاقک پالپ به کانال عصبی دندان برسد. میزان طول درمان بستگی به تعداد کانال‌های عصبی دندان دارد. به‌عنوان مثال، اگر شما 2 کانال عصبی در دندان‌تان داشته باشید، عصب کشی با 1 جلسه به پایان می‌رسد.

در چنین شرایطی،دندانپزشک با ابزار فایل عصب دندان را خارج می‌کند تا بتواند عفونت‌های آن را پاک کند. سپس، کانال خالی از عصب توسط مواد دندانپزشکی پر می‌شود. همچنین، شما می‌توانید برای ترمیم دندان و زیبایی بیشتر آن از روکش استفاده کنید.

در صورتی که تعداد کانال‌های عصبی دندان شما بیش از 2 کانال باشد، تعداد جلسات عصب کشی دندان طولانی‌تر خواهد شد. به‌عنوان مثال، اگر دندان‌های آسیای شما درگیر پوسیدگی شدید باشد، جلسات عصب کشی بین 2 تا 3 جلسه خواهد بود.

میزان درد عصب کشی دندان بستگی به آستانه تحمل‌تان دارد. البته به کمک داروهای بی‌حسی، شما دیگر درد چندانی را در مراحل عصب کشی احساس نخواهید کرد.

هزینه عصب کشی دندان‌ها

عصب کشی به‌عنوان جراحی دندان هزینه بسیار زیادی دارد؛ البته این میزان هزینه با توجه به تعداد کانال‌های عصبی دندان شما متفاوت است. همچنین هزینه ترمیم، پر کردن دندان و رادیوگرافی نیز به آن اضافه خواهد شد. این تعرفه در اکثر کلینیک‌های دندانپزشکی ثابت و مشخص است. در صورتی که پوسیدگی دندان شما به ریشه دندان سرایت کرده باشد، متخصص ریشه باید این کار را انجام دهد.

در چنین شرایطی میزان هزینه عصب کشی به دلیل استفاده از مواد ترمیمی بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، گاهی برخی از دندانپزشکان بعد از عصب کشی دندان استفاده از روکش دندان را پیشنهاد می‌دهند؛ به این دلیل که هنگام عصب کشی مقدار بسیار زیادی از دندان‌ شما برداشته می‌شود. اگرچه جای خالی دندان با مواد مخصوص پر می‌شود؛ اما ضعیف بودن دندان‌ باعث می‌شود تا میزان آسیب‌دیدگی آن بالا برود.

بنابراین، ممکن است هنگام خوردن غذا، دندان شما دچار آسیب شود یا بشکند. در نتیجه بهتر است حتما از روکش استفاده کنید تا مقاومت دندان‌تان دوچندان شود. البته گاهی هنگام عصب کشی مقدار دندان برداشته‌شده آن‌قدر زیاد نیست که نیاز به روکش داشته باشید. همچنین، عصب کشی دندان‌های جلو با کامپوزیت قابل ترمیم است. البته تمامی این موارد می‌تواند بر روی قیمت نهایی عصب کشی تاثیرگذار باشد.

درمان ریشه دندان

عوارض بعد از عصب کشی دندان‌ها

عصب کشی به حفظ دندان‌های شما کمک بسیار زیادی می‌کند. در صورتی که دندانپزشک مهارت و تجربه بالایی در این کار داشته باشد، معمولا بدون عوارض خواهد بود. در صورت عدم مهارت دندانپزشک عصب کشی همراه با عوارض زیر خواهد بود:

  • اگر عفونت دندان شما به‌خوبی برطرف نشود، عفونت در ریشه باقی می‌ماند و منجر به آبسه می‌شود.
  • گاهی اوقات ممکن است در عصب کشی دندان نیاز به برداشتن بخش زیادی از دندان نباشد. عدم مهارت دندانپزشک ممکن است باعث شود تا شما بخش زیادی از دندان خود را از دست بدهید.
  • ممکن است تشخیص نادرست دندانپزشک باعث شود تا یک کانال عفونی در دندان شما باقی بماند.

بنابراین، برای جلوگیری از این عوارض پیشنهاد می‌کنیم که در انتخاب دندانپزشک خود دقت کنید تا عصب کشی بدون عوارض برای شما انجام شود.

طول عمر دندان‌ها بعد از عصب کشی

دندان عصب کشی‌ شده نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به دندان‌های سالم دارد. اگر بعد از عصب کشی، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید، عمر دندان شما بیشتر از قبل خواهد بود. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که روزانه بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید. کشیدن نخ دندان خوراکی‌های باقی‌مانده در لابلای دندان‌ها را از بین می‌برد.

بعد از عصب کشی دندان‌ها، خوردن برخی از خوراکی‌ها مانند ته دیگ، آبنبات، تخمه آفتابگردان و… را به حداقل برسانید؛ چرا که این مواد غذایی ممکن است به دندان‌های شما آسیب وارد کنند.

سخن نهایی در مورد عصب کشی دندان

ما در این مقاله در رابطه با عصب کشی دندان صحبت کردیم. عدم درمان پوسیدگی‌های سطحی دندان باعث آسیب رسیدن به عصب و ریشه دندان می‌شود. در چنین شرایطی، پیشنهاد می‌کنیم که با مراجعه به کلینیک‌های دندانپزشکی معتبر یا اگر در تهران حضور دارید با مراجعه به دکتر حسینی بهترین دندانپزشک در غرب تهران درمان دندان‌تان را شروع کنید. همچنین، بهتر است چکاپ‌های ماهیانه را به‌عنوان برنامه همیشگی خود قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا در سنین پیری دندان‌های سالمی داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *