بریج دندان چیست

بریج دندان چیست و معرفی انواع کاشت دندان

داشتن دندان‌های سالم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین فاکتورهای زیبایی صورت شناخته می‌شود و امروزه نیاز افراد به ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده یا پر کردن جای دندان‌های ازدست‌رفته بیش از پیش حس می‌شود. به همین خاطر، روش‌های زیادی به کمک آمده‌اند تا آسیب‌های واردشده به دندان به‌خوبی قابل جبران باشند. ما در این مطلب به بررسی تمامی سوالات شما از قبیل بریج دندان چیست می‌پردازیم. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

بریج دندان چیست؟

در مقاله بریج دندان چیست به معرفی Tooth bridge یا بریج دندان می‌پردازیم. Tooth bridge در واقع به یک روش دندانپزشکی اطلاق می‌شود که با استفاده از آن می‌توان جای خالی دندان‌های از دست‌رفته بر اثر پوسیدگی یا کشیدگی را جبران کرد. پل یا بریج شامل یک یا چند دندان مصنوعی ساده است که می‌تواند به‌راحتی در کنار سایر دندان‌ها قرار گیرد و مانع از به وجود آمدن مشکلاتی مانند خراب شدن خط لبخند، مشکلات تکلمی، کج و بدفرم شدن سایر دندان‌ها و… شود.

انواع بریج دندان که در دندانپزشکی استفاده می‌شود

در معرفی بریج دندان چیست به معرفی انواع بریج دندان پرداخته‌ایم. بر خلاف گذشته که افراد برای جایگزین کردن دندان‌های از دست‌رفته خود ناچار بودند فقط از دندان‌های مصنوعی استفاده کنند و حساسیت‌ها، عوارض و مشکلات متعددی را متحمل شوند، امروزه با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف قادرند از روش‌های ماندگارتر، مطمئن‌تر و سالم‌تری استفاده کنند که بریج دندان یکی از آن‌ها است. به‌صورت کلی، کاشت دندان به روش بریج می‌تواند به چهار نوع مختلف انجام شود که به شرح زیر هستند:

پل ثابت سنتی

رایج‌ترین و متداول‌ترین نوع پل دندان، پل ثابت سنتی (Traditional Dental Bridge) است که دارای دو یا چند تاج و یک یا چند دندان فیلر است. تمامی این قسمت‌ها به هم متصل هستند و تاج‌ها می‌توانند پل‌ها را در جای خود نگه دارند. این نوع از بریج‌ها معمولاً از فلز، پرسلن متصل به فلز یا سرامیک ساخته شده‌اند.

پل کانتی لور

در این نوع پل، پونتیک فقط به یک دندان اباتمنت متصل می‌شود. پل کانتی لور (Cantilever Bridge) می‌تواند بهترین روش برای کسانی باشد که فقط در یک طرف شکاف دارای دندان هستند. در حقیقت این نوع بریج زمانی می‌تواند کارآیی داشته باشد که در کنار ناحیه بی‌دندان فقط یک دندان طبیعی وجود داشته باشد.

پل دندان مریلند

پل دندان مریلند (Maryland Bonded Bridge) در حقیقت پل پیوندشده با رزین است و برای کسانی مناسب است که دندان‌های پیشین خود را از دست داده‌اند. این پل‌ها نیز می‌توانند از پرسلن متصل‌شده به دندان‌های فلزی یا سرامیکی ساخته و توسط یک فریم پشتیبانی شوند. در این پل‌ها، بال‌ها یا وینگ‌ها در هر طرف پل می‌توانند به دندان‌های فرد متصل شوند.

پل پشتیبانی‌شده با ایمپلنت

یکی دیگر از انواع روش‌های کاشت دندان به روش بریج استفاده از پل پشتیبانی‌شده با ایمپلنت است. این پل شباهت زیادی به پل ثابت سنتی دارد؛ اما به جای اینکه در جای دندان سمان (ثابت و فیکس) شود، با استفاده از ایمپلنت‌ها در جای خود ثابت می‌شود. البته باید توجه داشت که استفاده از این نوع بریج نیازمند دو عمل جراحی است. اولین عمل برای کاشتن و قرار دادن واحدهای ایمپلنت داخل استخوان فک بیمار است و عمل دوم هم برای نصب بریج یا قرار دادن پل خواهد بود.

شرایط بریج بر پایه ایمپلنت

در ادامه مقاله بریج دندان چیست شرایط بریج را توضیح می‌دهیم. افرادی که بیشتر از دو دندان خود را از دست داده باشند و انتخاب‌ آن‌ها برای پر کردن جای خالی دندان روش بریج باشد، بهتر است که از روش بریج بر پایه ایمپلنت استفاده کنند. همچنین، گاهی دندانپزشک به دلیل کاهش فشار واردشده به دندان‌ها از روش ایمپلنت برای نگهداری پل‌ها استفاده می‌کند.

زمانی که فرد دندان‌قروچه داشته باشد یا دندان‌های خود را بیش‌ازحد به هم بفشارد، فشار زیادی به ایمپلنت‌های تکی وارد می‌شود که می‌تواند باعث شل شدن ایمپلنت شود. اما بریج بر پایه ایمپلنت کمک می‌کند تا فشار واردشده در تمامی قسمت‌های بریج توزیع شود. چنانچه ایمپلنت در مجاورت دندان طبیعی جای‌گذاری شود، این دندان‌ها باید از سلامت کافی برخوردار باشند. در صورتی‌ که استخوان فک بیمار توان تحمل ایمپلنت را نداشته باشد، باید تقویت شود.

بهترین دندانپزشک در غرب تهران

کارآیی بریج بر پایه ایمپلنت

ممکن است افراد مختلف به دلایل مختلفی همچون ضعف استخوان فک، بیماری‌های مختلف، نداشتن توان مالی و… امکان استفاده از ایمپلنت را نداشته باشند. همچنین، ممکن است ایمپلنت بیش‌ازحد به عصب یا حفره سینوس نزدیک باشد و نتوان از آن برای جایگزین کردن دندان استفاده کرد. در این مواقع افراد می‌توانند از بریج بر پایه ایمپلنت استفاده کنند که شباهت زیادی به دندان‌های معمولی دارند.

مهم‌ترین فواید و مزایای کاشت دندان به روش بریج

در معرفی مزایا و معایب بریج دندان چیست باید گفت هر کدام از روش‌هایی که امروزه برای جایگزین کردن دندان‌های پوسیده و ازدست‌رفته مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توانند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از بریج دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساختار و طراحی بریج به شکلی است که از طول عمر بالایی برخوردار است و می‌تواند حداقل 10 سال ماندگاری داشته باشد.
  • این روش می‌تواند هزینه‌های به‌صرفه‌تر و مناسب‌تری در مقایسه با سایر روش‌ها داشته باشد.
  • فرایند درمان در این روش کوتاه است و می‌تواند در 2 جلسه انجام شود که در مقایسه با روش‌هایی همچون ایمپلنت بسیار سریع‌تر است.
  • استفاده از بریج می‌تواند باعث زیبایی ظاهری دندان‌ها شود و از اختلالاتی همچون اختلال در مفصل گیجگاهی، از بین رفتن بافت استخوانی، بیماری‌های لثه، جابجایی دندان‌ها و… جلوگیری کند.
  • طرح لبخند افراد را زیباتر می‌کند و باعث می‌شود فرایند جویدن آسان‌تر شود.
  • به حفظ شکل صورت کمک می‌کند و گفتار و نحوه ادای واژه‌ها را برای فرد بهبود می‌بخشد.
  • باعث متعادل شدن نیرو در دندان‌ها و فک می‌شود.

معایب بریج دندان

کاشت دندان به روش بریج در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارد می‌تواند معایبی نیز داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • برخی مواقع برای استفاده از این روش باید مینای دندان تراش داده شود که به دلیل عدم رشد مجدد یک فرایند غیرقابل برگشت است. مینای دندان توانایی بازسازی مجدد به‌صورت طبیعی را ندارد.
  • با توجه به اینکه دندان‌های مصنوعی در روش بریج به دندان‌های مجاور متصل می‌شوند و اتصالی با استخوان فک ندارند، در برابر ضربه و فشار مقاومت بسیار کمی دارند و امکان شکستن آن‌ها وجود دارد.

هزینه‌های بریج دندان

همان‌طور که گفته شد، بریج دندان در مقایسه با روش‌های مختلفی همچون ایمپلنت دندان، پروتز و دندان مصنوعی و… صرفه اقتصادی بیشتری دارد. قیمت بریج دندان می‌تواند تحت تأثیر عوامل و فاکتورهای مختلفی قرار داشته باشد و نمی‌توان قیمت مقطوع و مشخصی برای آن در نظر گرفت. از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی که می‌توانند در تعیین قیمت بریج دندان مؤثر باشند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان تخصص و مهارت دندانپزشک
  • جنس بریج دندان
  • تعداد بریج‌ها و دندان‌های جایگزین‌شده
  • روشی که بریج دندان با آن انجام می‌شود
  • درمان و جراحی‌های اضافه به‌کاررفته در کاشت دندان با روش بریج
  • میزان ماندگاری و طول عمر بریج
  • آزمایش‌ها و اسکن‌های مورد نیاز قبل از انجام کاشت دندان
  • وضعیت دندان‌های کناری
  • امکانات و تجهیزات کلینیک‌های دندانپزشکی
  • میزان پیچیدگی در قرار دادن بریج‌ها
  • درمان و ترمیم‌های مورد نیاز حین فرایند پل‌گذاری
  • موقعیت جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی و…

کاشت دندان به روش بریج برای چه کسانی مناسب است؟

در ادامه بریج دندان چیست به معرفی افرادیکه نیاز بریج دارند می‌پردازیم.به‌صورت کلی، امروزه تعداد بسیار زیادی از افراد به دلایل مختلفی دندان‌های خود را از دست می‌دهند و با مشکلات و عوارض مختلفی مواجه شوند. افرادی که دندان‌های خود را به دلیل پوسیدگی و عدم قابلیت ترمیم کشیده باشند یا دندان‌های آن‌ها به دلایل مختلف افتاده باشد می‌توانند از روش بریج برای جایگزین کردن آن‌ها استفاده کنند. همچنین، تعدادی از افراد وجود دارند که به دلیل بیماری‌های مادرزادی تعدادی از دندان‌های‌شان رشد نکرده است. به‌صورت کلی، همه افراد می‌توانند از روش بریج استفاده کنند؛ چرا که این روش معمولاً نیازی به عمل جراحی ندارد و دندان‌های مصنوعی به دندان‌های طبیعی متصل می‌شوند.

اجزای دندان بریج

پل دندان برخلاف دندان‌های ایمپلنت‌شده دارای ساختار ساده‌تری است و به‌سادگی و بدون درد و خونریزی می‌تواند جای دندان‌های ازدست‌رفته را پر کند؛ هر چند که گاهی برای استفاده از انواع خاصی از دندان‌های بریج لازم است که اقدام به جراحی شود. به‌صورت کلی، پل دندان متداول دارای موارد زیر است:

  • دندان‌های اباتمنت: در این بخش دو تاج در هر دو طرف شکاف بر روی دندان‌های لنگر گذاشته می‌شوند. دندان‌های لنگر می‌توانند دندان‌های طبیعی فرد یا ایمپلنت‌های دندانی باشند.
  • پونتیک‌ها: پونتیک‌ها دندان‌های کاذبی هستند که به تاج‌ها وصل می‌شوند و شکاف بین دندان‌ها را پر می‌کنند.

مراحل اصلی کاشت دندان به روش بریج

مراحل کاشت دندان در بریج دندان چیست به صورت زیر است:

  • در جلسه اول، آماده‌سازی دندان‌های اباتمنت انجام می‌شود و دندانپزشک دندان‌های اباتمنت را تغییر شکل می‌دهد و با تراش دادن مینا و عاج دندان، فضای کافی برای تاج دندان را به وجود می‌آورد.
  • همچنین، عملیات قالب‌گیری یا اسکن برای ایجاد پل، دندان‌های کاذب و تاج انجام می‌شود و برای مراقبت از مناطق حساس در دهان فرد یک پل موقت نصب می‌شود. این مرحله در اصل مرحله ایمپرشن یا اسکن نامیده می‌شود.
  • در جلسه دوم، جای‌گذاری پل دائمی انجام می‌شود و بعد از برداشتن پل موقتی، محل نصب پل دائمی تمیز می‌شود و با دقت تنظیم و نصب می‌شود.

انتخاب بهترین دندانپزشک

با توجه یه پیشرفت علم و تکنولوژی، روش‌های درمانی نیز نوین و به‌روز شده‌اند و مهم است که پزشکان نیز هماهنگ با علم روز از روش‌های درمانی جدید و پیشرفته استفاده کنند. از آنجا که درمان مشکلات و بیماری‌ های دهان و دندان با حساسیت بسیار زیادی همراه است، نیاز است تا فاکتورهایی را برای انتخاب دندانپزشک متخصص و باسابقه در نظر بگیرید:

  • در ابتدا از معتبر بودن مدرک و متخصص بودن پزشک مطمئن شوید
  • جویای میزان رضایت بیماران از خدمات و روش‌های درمانی کلینیک مورد نظر شوید
  • از به‌روز و مدرن بودن تجهیزات پزشکی کلینیک مطمئن شوید

دغدغه ما دسترسی شما به بهترین کلینیک دندانپزشکی و بهره‌مندی از به‌روزترین خدمات است. برای استفاده از کلیه خدمات زیبایی دندانپزشکی، دکتر حسینی، که به‌عنوان بهترین دندانپزشک در غرب تهران شناخته شده است، در کنار شماست تا به زیباتر شدن لبخند شما کمک کند.

کاشت دندان به روش بریج

کلام آخر درباره بریچ دندان چیست

کاشت دندان به روش بریج یک روش ساده، به‌صرفه و سریع برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌رفته است که در مقایسه با روش‌هایی همچون ایمپلنت، پروتز و… می‌تواند مزایای متعددی داشته باشد. همچنین می‌توان این روش را نزد بهترین دندانپزشک در غرب تهران دریافت کرد. بریج می‌تواند برای افرادی که استخوان فک ضعیفی دارند و قادر به استفاده از ایمپلنت نیستند یک روش عالی برای جایگزین کردن دندان‌ها باشد.برای اطلاع دقیق‌تر از مراحل بریج دندان می‌توانید مقاله معرفی مراحل بریج دندان و بررسی مزایای بریج دندان را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *