اگر قصد زیباتر کردن لبخندتان را دارید و فقط میخواهید شکل یا رنگ دندانهایتان را تغییر دهید، روکشهای کامپوزیت انتخاب خوبی هستند. این روکشها پوستههای نازکی هستند که روی دندانها قرار میگیرند تا ظاهرشان را زیباتر کنند. اگر تصمیم گرفتهاید که دندانهایتان را کامپوزیت کنید، به احتمال زیاد در مورد روش انجام کامپوزیت دندان کنجکاو هستید. در این مقاله میخواهیم تمام مراحل کامپوزیت دندان را توضیح دهیم تا با روند کار آشنا شوید.
کمی با روکش کامپوزیت آشنا شوید
بهتر است قبل از آشنایی با روش انجام کامپوزیت دندان، در مورد جنس و موارد استفاده آن بدانید. جنس روکشهای کامپوزیت نوعی رزین همرنگ دندان است که رنگ آن را میتوان متناسب با رنگ واقعی دندان انتخاب کرد. رزین همرنگ دندان حاوی موادی از جمله کوارتز، سیلیس، پلیمر و شیشه است. دندانپزشک با اعمال آنها روی دندان و شکل دادنشان، ظاهر دندان را بهبود میبخشد. کامپوزیتها نسبت به روکشهای پرسلن، قیمت مناسبتری دارند؛ اما طول عمر کامپوزیت کمتر است و بعد از چند سال باید تعویض شود.
روکشهای کامپوزیت امروزه نسبت به گذشته دوام بیشتری دارند. آنها میتوانند به طور متوسط 5 تا 7 سال دوام بیاورند. میتوانید با مراقبت خوب از روکشهای کامپوزیت، عمر آنها را افزایش دهید. مسواک زدن منظم با یک خمیر دندان غیرساینده و همچنین مراقبت حین خوردن و جویدن، نمونه مراقبتهای لازم هستند. ممکن است بپرسید که آیا امکان برداشتن یا تعویض کامپوزیت وجود دارد؟ جواب بله است. روکشهای کامپوزیت را میتوان بهراحتی با افزودن مواد کامپوزیت جدید جدا کرده و جایگزین کرد.
کامپوزیت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟
روش انجام کامپوزیت دندان چطور است؟
قبل از هر کاری، دندانها باید از نظر سلامت بررسی شوند. از این رو، عکسبرداری و بررسی کامل دندانها لازم است. در صورت وجود پوسیدگی یا عفونت، قبل از هر کاری باید این مشکلات رفع شوند.
بعد از اینکه مشکلات سلامتی دندانهایی که قرار است کامپوزیت شوند، رفع شد، برخی دندانپزشکان برای باز کردن بهتر دهانه لثه، ابتدا بند لاستیکی را برای ایزوله کردن دندانها با لیگاتورهای نخی دور دندان میکشند. در این نوع ترمیم منطقه حیاتی است و باید حداکثر پسرفت را داشته باشد. پس از رفع پوسیدگی و ترمیمهای معیوب قدیمی، حتما باید حاشیه مینای زیر لثه پس از جداسازی در معرض دید قرار گیرد تا کامپوزیت بهدرستی تا زیر لثه ادامه یابد.
روش انجام کامپوزیت دندان به این صورت است که دندانپزشک فرایند را با تمیز کردن کامل دندانها و آمادهسازی آنها آغاز میکند. این فرایند با استفاده از محلول مخصوص دندانپزشکی شروع میشود تا سطح دندان شما کمی خشن شود. داشتن سطح دندان به رزین کمک میکند تا محکم به دندان شما بچسبد.
در اکثر مواقع دندانپزشک مجبور است لایه نازکی از مینای دندان شما را بردارد تا مواد بهتر به دندان بچسبند. البته اگر دندانها مرتب باشند، نیازی به تراش مینای دندان نخواهد بود و فقط کمی سطح مینا را خراش میدهند تا مواد به دندان بچسبد.
در مرحله بعد کامپوزیت دندان، چسب مخصوصی برای کمک به چسبیدن مواد رزین کامپوزیت روی دندانها زده میشوند. بعد، لایههای بسیار نازکی از مواد کامپوزیت روی سطح دندان اعمال شده و شکل داده میشود.
بعد از آن، مرحله سفت کردن کامپوزیتها است. چند لایه از ماده کامپوزیت اعمال میشود و پس از 20 ثانیه هوا با استفاده از سرنگ دمیده میشود تا حلّال تبخیر شود. سپس، نور لایت کیور به مدت 60 ثانیه تابانده میشود تا کامپوزیت سفت شود. دندانپزشک لایههای رزین کامپوزیت را با نور آبی رنگ مخصوص بهسرعت سفت میکند. از این نور شدید در طول فرایند برای درمان و آببندی رزین استفاده میشود.


پس از آن، دندانپزشک لبههای کامپوزیت را تمیز میکند و سطح آن را صیقل میدهد تا کامپوزیت شکل و رنگ نهایی را به دست آورد و ظاهری طبیعی بگیرد. اصلاح خطوط زاویهدار روی رزین کامپوزیت با فرز الماس سوزنی ظریف انجام میشود. با ایجاد بافت ماکرو عمودی، شیارهای V شکل و تکمیل دقیق و بافت آناتومی سطح دندان کار اتمام مییابد.
مراحل کامپوزیت دندان معمولاً در 1 جلسه انجام میشود که نسبت به دیگر روکشها زمان بسیار کمی است. همچنین، بسیاری از افراد در طول فرایند نیازی به بیهوشی ندارند.
دندانپزشکی دیجیتال دکتر حسینی بهعنوان بهترین دندانپزشکی دیجیتال در تهران کامپوزیت دندان را بدون تراش یا با حداقل تراش برای بیماران خود انجام میدهد.
آیا رنگ سفید کامپوزیت دندان درجهبندی دارد؟
سیستم کامپوزیت دندان سفید شامل سایههای Si0، Si0.5، Si1، Si2 و Si3 است. این سایهها که بهعنوان «پنج سایه سفید» شناخته میشوند، برای موارد سفیدکننده و ترمیمکننده طراحی شدهاند و به هماهنگی کامل رنگ با دندانهای خود بیمار کمک میکنند.
کامپوزیت مستقیم میتواند راه حل مناسبی برای کسانی باشد که خواهان لبخندی جذابتر هستند؛ بهخصوص برای افرادی که زمان برایشان مهم است و وقت صبر کردن برای قالبگیری و ساخت روکش سفارشی را ندارند. همانطور که در مراحل کامپوزیت توضیح دادیم، این تکنیک در 1 بار ویزیت، برایتان لبخند زیبا و طبیعی میسازد و حداقل تهاجم را دارد. از طرفی، در اکثر مواقع نیازی به بیهوشی بیمار نیست. این تکنیک از نظر مالی نیز مقرونبهصرفهتر از روش لمینت پرسلن است.
اگر مایل به انجام کامپوزیت دندان هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. دکتر حسینی از مجربترین دندانپزشکان هستند و خدمات دندانپزشکی دیجیتال در تهران و در مطب ایشان انجام میشود.
سخن پایانی درباره مراحل کامپوزیت دندان و روش انجام آن
قبل از انجام هر کاری ابتدا دندانپزشک بابررسی دندانها از سلامت آنها اطمینان مییابد و پس از آن اقدام به انجام کامپپوزیت میکند.کامپوزیت دندان یک روش مناسب و کمهزینه برای اصلاح طرح لبخند و برطرف کردن عیبهای ظاهری دندانها به شمار میرود. در این روش درمانی، بدون تراشیدن دندان، دندانهای آسیبدیده شما ترمیم خواهد شد. در صورتی که بعد از انجام مراحل کامپوزیت دندان دچار یکی از عوارض شکستگی، بوی بد، پوسیدگی دندان، تورم و کبودی لثه، واکنشهای آلرژیک شدید، توصیه میکنیم که سریع به دندانپزشک متخصص خود مراجعه کنید.اگر شما هم تجربه درمان کامپوزیت دندان را دارید، میتوانید زیر همین پست نظر خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.