دکتر حسینی » کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی لثه و روش های آنن
ایمپلنت بدون جراحی چگونه است

کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی لثه و روش های آنن

ایمپلنت بدون جراحی همانگونه که از نامش مشخص است، روشی است که در آن برای کاشت ایمپلنت، نیازی به انجام جراحی، برش لثه و ایجاد بخیه نیست. این روش یک روش غیر تهاجمی است. در آن، برش‌ هایی بسیار کوچک و دقیق بر روی سطح لثه ایجاد شده و کاشت ایمپلنت انجام می شود، بدون اینکه نیازی به بخیه زدن باشد. معمولاً این روش درد، التهاب و خونریزی بسیار کمتری نسبت به دیگر انواع روش های کاشت ایمپلنت دارد. همین دلیل باعث شده است که بسیاری از افراد، ترجیح می دهند از این روش استفاده کنند.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که نسبت به جراحی ایمپلنت دندان ترس و واهمه دارید و شاید بخواهید بدانید که جراحی ایمپلنت چیست، ایمپلنت دندان بدون جراحی را به شما پیشنهاد می‌دهیم. این روش با بهره‌مندی از تکنولوژی‌های جدید دندانپزشکی، بدون جراحی و عوارض، کاشت دندان را برای شما انجام می‌دهد. اگر شما هم می‌خواهید با ایمپلنت بدون جراحی و مزایای آن آشنا شوید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

_________________________________________________________________

حتما بخوانید: ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی

_________________________________________________________________

ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟

دلایل مختلفی از جمله بیماری، حادثه، زمین خوردن، مصرف دارو و… باعث می‌شوند تا فرد برخی از دندان‌های خود را از دست بدهد. نداشتن دندان، علاوه بر ایجاد مشکل در غذا خوردن، باعث از دست رفتن زیبایی چهره فرد نیز می‌شود. این موضوع گاهی آنقدر آزاردهنده است که فرد از حاضر شدن در جمع خودداری می‌کند. اگر شما هم با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنید، جای هیچ نگرانی وجود ندارد، چرا که امروزه تکنولوژی به کمک دندانپزشکی آمده است تا کارهای زیبایی و سلامتی مربوط به دندان‌ها آسان‌تر از قبل انجام شود.
یکی از بهترین روش‌ها برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته، استفاده از ایمپلنت دندانی است. به خصوص روش‌ جدید ایمپلنت دندان بدون جراحی باعث شده است تا علاوه بر کاهش پروسه درمانی، میزان درد و خونریزی در طول درمان کاهش پیدا کند. در این روش از جدیدترین تکنولوژی جهت کاشت دندان استفاده شده است.

ایمپلنت بدون جراحی لثه چیست

انواع ایمپلنت بدون جراحی


در حالت کلی می توان گفت که انواع ایمپلنت بدون درد و جراحی به دو دسته اصلی ایمپلنت پانچی یا فوری و ایمپلنت دیجیتال یا لیزری تقسیم می شوند که در ادامه انواع روش ایمپلنت بدون جراحی را توضیح می دهیم.

  • ایمپلنت پانچی: در این روش باید بیمار از لثه ها و استخوان های فک ایده آلی برخوردار باشد. در چنین شرایطی با استفاده از ابزارهایی مخصوص، لثه و استخوان فک پانچ شده و پایه ایمپلنت یا فیکسچر درون آن قرار می گیرد. این روش درد و خونریزی را به حداقل می رساند.
  • ایمپلنت دیجیتال یا لیزری: در این روش ابتدا داخل دهان با استفاده از اسکنرهای سه بعدی اسکن شده و محل دقیق ریشه ها و اعصاب داخل دهانی مشخص می شود. سپس بوسیله لیزر، برشی کوچک بر روی لثه انجام شده و پایه ایمپلنت در محل مورد نظر کاشت می شود. این روش جراحت را به کمترین حد خود می رساند و سرعت بهبود بالایی دارد.

ویژگی‌ ایمپلنت بدون جراحی

این روش، میزان درد و جراحات وارده را به حداقل رسانده و سرعت انجام بیشتری دارد. به همین دلیل دیگر نیازی به سپری کردن طول دوره درمان طولانی نیست. همچنین با توجه به کم بودن میزان التهاب و آسیب، بهبودی آن سریعتر بوده و احتمال تحلیل لثه و استخوان در آن، کمتر از سایر روش ها است.

شرایط ایمپلنت بدون جراحی

اگر قصد کاشت دندان به روش ایمپلنت را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید. چرا که او می‌تواند با انجام سی تی اسکن مربوط به فک و لثه در مورد درمان ایمپلنت به صورت معمولی یا بدون جراحی برای شما تصمیم‌گیری کند. در صورتی که وضعیت دندان و لثه شما دو شرط زیر را دارا باشد، می‌توانید ایمپلنت را بدون جراحی انجام دهید:

  • بافت استخوانی سخت و محکم: مهم‌ترین شرط برای کاشت ایمپلنت به روش پانچ، داشتن تراکم استخوانی بالا است؛ بنابراین دندانپزشک برای انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی ابتدا از دهان و دندان شما اسکن می‌گیرد تا از استحکام استخوان فک شما مطمئن شود. در صورت تحلیل استخوان، امکان اجرای این روش کاشت دندان برای شما وجود ندارد.

به این دلیل که ابتدا باید پیوند استخوان روی فک شما انجام بگیرد. سپس برای کاشت دندان از روش ایمپلنت معمولی یعنی همراه با جراحی استفاده کنید.

  • مشاوره با متخصص دندانپزشک: اگر قصد انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با یک ایمپلنتولوژیست صحبت کنید. متخصص دندانپزشک ابتدا با انجام اسکن و معاینات بالینی از دهان و دندان شما، بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می‌کند. چرا که گاهی ممکن است بافت لثه و تراکم استخوانی فک شما شرایط لازم برای این درمان را نداشته باشد.
  • تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیماری: در این مرحله دندانپزشک جهت کسب اطلاعات بیشتر از بافت سخت دهان شما، از یک اسکن سه بعدی یا همان CBCT استفاده می‌کند. بعد از تهیه فایل‌های مورد نیاز از بافت سخت و نرم، موقعیت ایمپلنت و زاویه دقیق آن را مشخص می‌کند. در صورتی که وضعیت دهان و دندان شما در شرایط مناسبی باشد، کار ایمپلنت بدون جراحی را روی دندان‌های شما شروع می‌کند.
  • ایجاد سوراخ در بافت لثه: همانطور که از نام این مرحله مشخص است، دندانپزشک بدون هیچگونه برش لثه، کار ایمپلنت را شروع می‌کند. در این مرحله از ایمپلنت دندان بدون جراحی دندانپزشک از یک دریل مخصوص یا لیزر جهت ایجاد سوراخ بر بافت لثه استفاده می‌کند. ایجاد این سوراخ روی لثه به دلیل قرارگیری ایمپلنت درون آن است. بعد از انجام این مرحله باید بین 3 تا 6 ماه صبر کنید تا پایه با استخوان فک جوش بخورد.
  • قرار دادن تاج دائمی: بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، نوبت به قرار دادن تاج دائمی روی دندان می‌رسد. در این مرحله دندانپزشک کار نهایی دندان‌های شما را انجام می‌دهد.

فرایند انجام ایمپلنت بدون جراحی

نحوه‌ ایمپلنت بدون جراحی بدین صورت است که ابتدا بیمار باید توسط دندانپزشک ویزیت شود. سپس دندانپزشک، مناسب ترین روش برای کاشت ایمپلنت را متناسب با شرایط بیمار انتخاب نماید. در مرحله بعد، ابتدا داخل دهان با استفاده از دوربین های داخل دهانی و اسکنرهای سه بعدی، اسکن شده و اطلاعات در اختیار دندانپزشک قرار می گیرد.
بدین ترتیب دندانپزشک از محل دقیق هر عصب، رگ و ریشه دندان ها اطلاع پیدا می‌ کند. سپس با استفاده از ابزارهای دقیقی که دندانپزشک در اختیار دارد، اقدام به ایجاد برش هایی کوچک کرده و عمل کاشت ایمپلنت انجام می شود.

محدودیت های ایمپلنت بدون جراحی

کاندید ایمپلنت بدون جراحی باید دارای لثه های با بافت محکم و سالم باشد که بتواند فشار موجود را تحمل نماید. همچنین ضخامت و ارتفاع استخوان فک نیز مورد مهم بعدی است که در صورت نبود آن، امکان انجام این فرایند وجود نخواهد داشت. نبود عفونت و عدم وجود مشکلات مربوط به سینوس نیز جزو موارد بعدی محسوب می شوند.

ایمپلنت دندان بدون جراحی برای چه افرادی مناسب است؟

عدم نیاز به برش و بخیه لثه در ایمپلنت بدون جراحی، باعث شده است تا این روش کاشت دندان طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. اما همه‌ی افراد شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را ندارند. دندانپزشک ابتدا باید شرایط دهان و دندان بیمار را بررسی کند. سپس با توجه به میزان تراکم استخوان فک، وضعیت بافت لثه و سایر شرایط مناسب‌ترین روش درمان ایمپلنت را برای بیمار مشخص کند.

به صورت کلی روش ایمپلنت بدون جراحی را برای افراد زیر پیشنهاد می‌دهیم:

  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی
  • افرادی که ارتفاع استخوان فک آنها برای جراحی مناسب نیست
  • افرادی که ترس از جراحی و خونریزی لثه دارند

توجه به این نکته ضروری است که پایین آمدن حفره سینوس در افرادی که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان آنها می‌گذرد، دور از انتظار نیست. در چنین شرایطی فرد نمی‌تواند بدون جراحی کار کاشت دندان خود را انجام دهد؛ بنابراین دندانپزشک ابتدا باید کف حفره سینوس را طی یک عمل جراحی بالا بیاورد.

انواع ایمپلنت بدون جراحی

 

ایمپلنت بدون جراحی برای چه افرادی قابل انجام نیست؟

همانگونه که گفته شد افرادی که دارای هرگونه مشکل مربوط به عفونت، تحلیل لثه، تحلیل استخوان، عدم وجود استخوان کافی در فک و مشکلات مربوط به سینوس هستند، کاندیدای مناسبی برای این عمل محسوب نمی شوند. این عمل نیاز به تخصص بالایی دارد. چرا که احتمال شکستگی و ترک استخوان یا آسیب به بافت ها و اعصاب در آن بالاست.
کلینیک دکتر حسینی با بهره گیری از ابزارها و تکنولوژی های پیشرفته مانند نرم افزارهای مخصوص، ابزارهای دیجیتالی، لیزرهای فوق دقیق، اسکنرهای سه بعدی و تجربه ای ۲۰ ساله در خدمت شما عزیزان است تا با کیفیت ترین عمل های ممکن را در این زمینه با دقتی بالا به انجام برساند.

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

رعایت برخی از نکات باعث می‌شود تا کاشت ایمپلنت بدون جراحی با مشکل روبرو نشود. از جمله مراقبت‌ها و نکات بسیار مهم بعد از انجام ایمپلنت بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخلاف ایمپلنت معمولی، امکان بروز التهاب در این روش بسیار پایین است. اما به هر حال بهتر است یک روز بعد از این جراحی از کمپرس یخ به مدت 15 دقیقه استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم که برای از بین رفتن درد و تورم ایمپلنت دندان بدون جراحی بعد از 48 ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • بهتر است تا بهبودی کامل از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. خوردن غذاهای نرم کمک می‌کند تا دندان‌های شما دچار آسیب نشوند.
  • بهتر است برای خوردن مایعات در این مدت از نی استفاده کنید.
  • تا 5 روز قبل و بعد از ایمپلنت از کشیدن سیگار و قلیان جدا خودداری کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بهتر است 5 روز بعد از ایمپلنت از مسواک زدن دندان‌ها خودداری کنید. در این مدت می‌توانید از دهانشویه کلر هگزیدین جهت تمیز نگه داشتن دهان خود استفاده کنید.
  • توصیه‌های گفته شده دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید و در صورت مشاهده هر گونه مشکل حتما با او تماس بگیرید.

تجهیزات، مهارت دندانپزشک، تعداد دندان‌های تحت درمان، جنس و برند مواد استفاده شده و… می‌توانند بر قیمت ایمپلنت دندان 1402 تاثیرگذار باشند. از طرفی دیگر فرایند مربوط به قالب‌گیری، طراحی، پروتز دندان و… با سرعت بسیار بالایی انجام می‌گیرد؛ در نتیجه همین سرعت بالا می‌تواند باعث بالا رفتن قیمت ایمپلنت دندان بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی شود. به طور معمول قیمت ایمپلنت بدون جراحی 30 درصد بیشتر از ایمپلنت معمولی است.
اگر شما هم برای کاشت دندان‌های از دست رفته خود به دنبال بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد هستید، کلینیک تخصصی دکتر حسینی را به شما پیشنهاد می‌دهیم. ایمپلنت دندان در این کلینیک به روش نوین و پیشرفته و بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. این کلینیک با بهره‌مندی از دستگاه‌های پیشرفته می‌تواند بدون انجام جراحی، ایمپلنت دندان را برای شما انجام دهد.
اگر هنوز روش مناسب درمان خود را انتخاب نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که سری به این کلینیک بزنید تا با مشورت با دندانپزشک، درمان مناسب دندان‌های شما انتخاب شود.
ما در این مقاله در رابطه با ایمپلنت بدون جراحی صحبت کردیم. این روش درمانی به عنوان یکی از جدیدترین روش‌ها جهت کاشت دندان به شمار می‌آید که علاوه بر بهتر کردن کیفیت زندگی بیمار، استحکام دندان‌ها را بهبود می‌بخشد. اگر شما هم تجربه ایمپلنت دندان بدون جراحی را داشته‌اید، می‌توانید زیر همین پست نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

  • امکان استفاده از این روش در همه شرایط وجود ندارد. در صورت سالم بودن دندان‌های کناری، بیمار می‌تواند از این روش درمانی برای کاشت دندان‌های خود استفاده کند.
  • عدم مهارت دندانپزشک باعث می‌شود تا دیواره استخوان فک دچار آسیب شود.
  • در صورت وجود مشکل در استخوان و بافت لثه، امکان پیوند وجود ندارد.
  • هزینه این روش نسبت به ایمپلنت معمولی بالاتر است.

عوارض ایمپلنت بدون جراحی

همانند تمامی عمل های جراحی دیگر، این روش نیز دارای عوارضی است. ممکن است هر فرد تعدادی از آن ها را براساس شرایط خود تجربه نماید. از جمله چنین عوارضی می توان به مواردی مانند آسیب به عصب، عفونت لثه، آسیب به سایر دندان ها و ایجاد شکستگی و ترک در استخوان فک اشاره کرد.

روش ایمپلنت بدون جراحی

در ایمپلنت بدون جراحی برخلاف روش معمولی، میزان خونریزی بسیار کم است. چرا که در این روش دیگر بافت لثه جهت رسیدن به استخوان فک برش داده نمی‌شود. در نتیجه با کمترین درد و خونریزی کار ایمپلنت دندان انجام می‌گیرد. از جمله روش‌های مختلف برای کاشت دندان بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایمپلنت به کمک پانچ

این روش درمانی به ایمپلنت فوری یا ایمپلنت فلپلس نیز شناخته می‌شود. در ایمپلنت پانچی ابتدا دندانپزشک با بی‌حسی موضعی دهان و لثه شما را جهت انجام مراحل درمان بی‌حس می‌کند. سپس بدون برش لثه، به کمک دستگاهی مخصوص به نام پانچ، سوراخی جهت قرار دادن پایه ایمپلنت ایجاد می‌کند. برخلاف تصور بسیاری از افراد، سوراخ کردن لثه در این مرحله بدون درد و خونریزی است.
بنابراین اگر از خونریزی لثه در جراحی‌ دندانپزشکی می‌ترسید، ایمپلنت دندان بدون جراحی یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب برای شما است. این روش، مدت زمان بهبودی را کاهش می‌دهد. چرا که برخلاف روش ایمپلنت معمولی، پایه ایمپلنت زودتر با استخوان فک جوش می‌خورد. علاوه بر این، آسیب کمتری به بافت دهانی شما وارد می‌کند. در نتیجه باعث می‌شود تا روند بهبودی در این روش سریع‌تر اتفاق بیفتد.
این روش مناسب افرادی است که شرایط استخوان و لثه آنها مناسب باشد و استخوان فک از استحکام و ضخامت کافی برخوردار باشد. همچنین اگر ریشه دندان بیمار سالم باشد، دندانپزشک می‌تواند بدون جراحی به کمک ایمپلنت جای خالی دندان‌های بیمار را پر کند. در غیر این صورت اگر لثه یا استخوان فک بیمار دچار تحلیل شده باشد، امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت وجود ندارد.

ایمپلنت لیزری یا دیجیتالی

در این روش، دندانپزشک ابتدا از ساختار دندان‌ها، فک و لثه شما عکس‌برداری می‌کند. سپس با مشاهده تصویر سه بعدی وضعیت دهان و دندان شما، محل کاشت دندان را مشخص می‌کند. در این روش از ایمپلنت دندان بدون جراحی از لیزر برای ایجاد حفره استفاده می‌شود.
مهارت دندانپزشک در موفقیت این روش کاشت دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این دلیل که دندانپزشک باید بتواند بهترین محل مناسب را برای استفاده از اشعه لیزر تشخیص دهد. از آنجایی که در ایمپلنت دیجیتالی از اشعه لیزر استفاده می‌شود، در نتیجه میزان جراحت آن بسیار کم است. در نتیجه کمترین آسیب را به بافت‌های کناری وارد می‌کند.

ایمپلنت بدون جراحی چگونه است

 

مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی

برای انجام کاشت دندان بدون جراحی مراحل درمانی زیر باید با دقت بالایی انجام بگیرد:

  • مشاوره با متخصص دندانپزشک: اگر قصد انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با یک ایمپلنتولوژیست صحبت کنید. متخصص دندانپزشک ابتدا با انجام اسکن و معاینات بالینی از دهان و دندان شما، بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می‌کند. چرا که گاهی ممکن است بافت لثه و تراکم استخوانی فک شما شرایط لازم برای این درمان را نداشته باشد.
  • تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیماری: در این مرحله دندانپزشک جهت کسب اطلاعات بیشتر از بافت سخت دهان شما، از یک اسکن سه بعدی یا همان CBCT استفاده می‌کند. بعد از تهیه فایل‌های مورد نیاز از بافت سخت و نرم، موقعیت ایمپلنت و زاویه دقیق آن را مشخص می‌کند. در صورتی که وضعیت دهان و دندان شما در شرایط مناسبی باشد، کار ایمپلنت بدون جراحی را روی دندان‌های شما شروع می‌کند.
  • ایجاد سوراخ در بافت لثه: همانطور که از نام این مرحله مشخص است، دندانپزشک بدون هیچگونه برش لثه، کار ایمپلنت را شروع می‌کند. در این مرحله از ایمپلنت دندان بدون جراحی دندانپزشک از یک دریل مخصوص یا لیزر جهت ایجاد سوراخ بر بافت لثه استفاده می‌کند. ایجاد این سوراخ روی لثه به دلیل قرارگیری ایمپلنت درون آن است. بعد از انجام این مرحله باید بین 3 تا 6 ماه صبر کنید تا پایه با استخوان فک جوش بخورد.
  • قرار دادن تاج دائمی: بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، نوبت به قرار دادن تاج دائمی روی دندان می‌رسد. در این مرحله دندانپزشک کار نهایی دندان‌های شما را انجام می‌دهد.

فرایند انجام ایمپلنت بدون جراحی

نحوه‌ ایمپلنت بدون جراحی بدین صورت است که ابتدا بیمار باید توسط دندانپزشک ویزیت شود. سپس دندانپزشک، مناسب ترین روش برای کاشت ایمپلنت را متناسب با شرایط بیمار انتخاب نماید. در مرحله بعد، ابتدا داخل دهان با استفاده از دوربین های داخل دهانی و اسکنرهای سه بعدی، اسکن شده و اطلاعات در اختیار دندانپزشک قرار می گیرد.
بدین ترتیب دندانپزشک از محل دقیق هر عصب، رگ و ریشه دندان ها اطلاع پیدا می‌ کند. سپس با استفاده از ابزارهای دقیقی که دندانپزشک در اختیار دارد، اقدام به ایجاد برش هایی کوچک کرده و عمل کاشت ایمپلنت انجام می شود.

محدودیت های ایمپلنت بدون جراحی

کاندید ایمپلنت بدون جراحی باید دارای لثه های با بافت محکم و سالم باشد که بتواند فشار موجود را تحمل نماید. همچنین ضخامت و ارتفاع استخوان فک نیز مورد مهم بعدی است که در صورت نبود آن، امکان انجام این فرایند وجود نخواهد داشت. نبود عفونت و عدم وجود مشکلات مربوط به سینوس نیز جزو موارد بعدی محسوب می شوند.

ایمپلنت دندان بدون جراحی برای چه افرادی مناسب است؟

عدم نیاز به برش و بخیه لثه در ایمپلنت بدون جراحی، باعث شده است تا این روش کاشت دندان طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. اما همه‌ی افراد شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را ندارند. دندانپزشک ابتدا باید شرایط دهان و دندان بیمار را بررسی کند. سپس با توجه به میزان تراکم استخوان فک، وضعیت بافت لثه و سایر شرایط مناسب‌ترین روش درمان ایمپلنت را برای بیمار مشخص کند.

به صورت کلی روش ایمپلنت بدون جراحی را برای افراد زیر پیشنهاد می‌دهیم:

  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی
  • افرادی که ارتفاع استخوان فک آنها برای جراحی مناسب نیست
  • افرادی که ترس از جراحی و خونریزی لثه دارند

توجه به این نکته ضروری است که پایین آمدن حفره سینوس در افرادی که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان آنها می‌گذرد، دور از انتظار نیست. در چنین شرایطی فرد نمی‌تواند بدون جراحی کار کاشت دندان خود را انجام دهد؛ بنابراین دندانپزشک ابتدا باید کف حفره سینوس را طی یک عمل جراحی بالا بیاورد.

انواع ایمپلنت بدون جراحی

 

ایمپلنت بدون جراحی برای چه افرادی قابل انجام نیست؟

همانگونه که گفته شد افرادی که دارای هرگونه مشکل مربوط به عفونت، تحلیل لثه، تحلیل استخوان، عدم وجود استخوان کافی در فک و مشکلات مربوط به سینوس هستند، کاندیدای مناسبی برای این عمل محسوب نمی شوند. این عمل نیاز به تخصص بالایی دارد. چرا که احتمال شکستگی و ترک استخوان یا آسیب به بافت ها و اعصاب در آن بالاست.
کلینیک دکتر حسینی با بهره گیری از ابزارها و تکنولوژی های پیشرفته مانند نرم افزارهای مخصوص، ابزارهای دیجیتالی، لیزرهای فوق دقیق، اسکنرهای سه بعدی و تجربه ای ۲۰ ساله در خدمت شما عزیزان است تا با کیفیت ترین عمل های ممکن را در این زمینه با دقتی بالا به انجام برساند.

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

رعایت برخی از نکات باعث می‌شود تا کاشت ایمپلنت بدون جراحی با مشکل روبرو نشود. از جمله مراقبت‌ها و نکات بسیار مهم بعد از انجام ایمپلنت بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخلاف ایمپلنت معمولی، امکان بروز التهاب در این روش بسیار پایین است. اما به هر حال بهتر است یک روز بعد از این جراحی از کمپرس یخ به مدت 15 دقیقه استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم که برای از بین رفتن درد و تورم ایمپلنت دندان بدون جراحی بعد از 48 ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • بهتر است تا بهبودی کامل از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. خوردن غذاهای نرم کمک می‌کند تا دندان‌های شما دچار آسیب نشوند.
  • بهتر است برای خوردن مایعات در این مدت از نی استفاده کنید.
  • تا 5 روز قبل و بعد از ایمپلنت از کشیدن سیگار و قلیان جدا خودداری کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بهتر است 5 روز بعد از ایمپلنت از مسواک زدن دندان‌ها خودداری کنید. در این مدت می‌توانید از دهانشویه کلر هگزیدین جهت تمیز نگه داشتن دهان خود استفاده کنید.
  • توصیه‌های گفته شده دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید و در صورت مشاهده هر گونه مشکل حتما با او تماس بگیرید.

تجهیزات، مهارت دندانپزشک، تعداد دندان‌های تحت درمان، جنس و برند مواد استفاده شده و… می‌توانند بر قیمت ایمپلنت دندان 1402 تاثیرگذار باشند. از طرفی دیگر فرایند مربوط به قالب‌گیری، طراحی، پروتز دندان و… با سرعت بسیار بالایی انجام می‌گیرد؛ در نتیجه همین سرعت بالا می‌تواند باعث بالا رفتن قیمت ایمپلنت دندان بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی شود. به طور معمول قیمت ایمپلنت بدون جراحی 30 درصد بیشتر از ایمپلنت معمولی است.
اگر شما هم برای کاشت دندان‌های از دست رفته خود به دنبال بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد هستید، کلینیک تخصصی دکتر حسینی را به شما پیشنهاد می‌دهیم. ایمپلنت دندان در این کلینیک به روش نوین و پیشرفته و بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. این کلینیک با بهره‌مندی از دستگاه‌های پیشرفته می‌تواند بدون انجام جراحی، ایمپلنت دندان را برای شما انجام دهد.
اگر هنوز روش مناسب درمان خود را انتخاب نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که سری به این کلینیک بزنید تا با مشورت با دندانپزشک، درمان مناسب دندان‌های شما انتخاب شود.
ما در این مقاله در رابطه با ایمپلنت بدون جراحی صحبت کردیم. این روش درمانی به عنوان یکی از جدیدترین روش‌ها جهت کاشت دندان به شمار می‌آید که علاوه بر بهتر کردن کیفیت زندگی بیمار، استحکام دندان‌ها را بهبود می‌بخشد. اگر شما هم تجربه ایمپلنت دندان بدون جراحی را داشته‌اید، می‌توانید زیر همین پست نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

  • در این روش کاشت، دیگر نیازی به برش لثه نیست. در نتیجه میزان آسیب به بافت لثه به حداقل می‌رسد. علاوه بر این، زمان بهبودی و طول درمان شما نسبت به روش معمولی کاهش پیدا می‌کند. همچنین عوارض بعد از جراحی مانند درد و تورم از بین می‌رود.
  • میزان خونریزی در ایمپلنت دندان بدون جراحی بسیار کم است. در نتیجه اگر داروهای خاص مانند داروهای ضد انعقادی مصرف می‌کنید، دیگر نیاز به قطع این دارو نخواهید داشت.
  • از آنجایی که میزان خونریزی در این روش بسیار کم است، در نتیجه ایمپلنت بدون جراحی برای کسانی که نسبت به خونریزی بعد از جراحی ترس دارند، یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب است.
  • پروسه درمان ایمپلنت بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی بسیار کوتاه‌تر است.
  • در این روش به جای برش لثه، مقداری از بافت لثه را سوراخ می‌کنند. در نتیجه دیگر نیازی به بخیه و کشیدن بخیه نیست.
  • درصد موفقیت جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک در این روش بسیار بالا است. این ویژگی باعث میشود تا موفقیت کاشت دندان بدون جراحی افزایش پیدا کند.
  • مدت زمان بهبودی در روش ایمپلنت بدون جراحی بسیار کوتاه است. در نتیجه دیگر نیازی نیست تا برای ترمیم دندان‌ها، منتظر بمانید.

معایب ایمپلنت بدون جراحی

با وجود مزیت‌های ایمپلنت دندان بدون جراحی این روش معایبی نیز دارد. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده از این روش در همه شرایط وجود ندارد. در صورت سالم بودن دندان‌های کناری، بیمار می‌تواند از این روش درمانی برای کاشت دندان‌های خود استفاده کند.
  • عدم مهارت دندانپزشک باعث می‌شود تا دیواره استخوان فک دچار آسیب شود.
  • در صورت وجود مشکل در استخوان و بافت لثه، امکان پیوند وجود ندارد.
  • هزینه این روش نسبت به ایمپلنت معمولی بالاتر است.

عوارض ایمپلنت بدون جراحی

همانند تمامی عمل های جراحی دیگر، این روش نیز دارای عوارضی است. ممکن است هر فرد تعدادی از آن ها را براساس شرایط خود تجربه نماید. از جمله چنین عوارضی می توان به مواردی مانند آسیب به عصب، عفونت لثه، آسیب به سایر دندان ها و ایجاد شکستگی و ترک در استخوان فک اشاره کرد.

روش ایمپلنت بدون جراحی

در ایمپلنت بدون جراحی برخلاف روش معمولی، میزان خونریزی بسیار کم است. چرا که در این روش دیگر بافت لثه جهت رسیدن به استخوان فک برش داده نمی‌شود. در نتیجه با کمترین درد و خونریزی کار ایمپلنت دندان انجام می‌گیرد. از جمله روش‌های مختلف برای کاشت دندان بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایمپلنت به کمک پانچ

این روش درمانی به ایمپلنت فوری یا ایمپلنت فلپلس نیز شناخته می‌شود. در ایمپلنت پانچی ابتدا دندانپزشک با بی‌حسی موضعی دهان و لثه شما را جهت انجام مراحل درمان بی‌حس می‌کند. سپس بدون برش لثه، به کمک دستگاهی مخصوص به نام پانچ، سوراخی جهت قرار دادن پایه ایمپلنت ایجاد می‌کند. برخلاف تصور بسیاری از افراد، سوراخ کردن لثه در این مرحله بدون درد و خونریزی است.
بنابراین اگر از خونریزی لثه در جراحی‌ دندانپزشکی می‌ترسید، ایمپلنت دندان بدون جراحی یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب برای شما است. این روش، مدت زمان بهبودی را کاهش می‌دهد. چرا که برخلاف روش ایمپلنت معمولی، پایه ایمپلنت زودتر با استخوان فک جوش می‌خورد. علاوه بر این، آسیب کمتری به بافت دهانی شما وارد می‌کند. در نتیجه باعث می‌شود تا روند بهبودی در این روش سریع‌تر اتفاق بیفتد.
این روش مناسب افرادی است که شرایط استخوان و لثه آنها مناسب باشد و استخوان فک از استحکام و ضخامت کافی برخوردار باشد. همچنین اگر ریشه دندان بیمار سالم باشد، دندانپزشک می‌تواند بدون جراحی به کمک ایمپلنت جای خالی دندان‌های بیمار را پر کند. در غیر این صورت اگر لثه یا استخوان فک بیمار دچار تحلیل شده باشد، امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت وجود ندارد.

ایمپلنت لیزری یا دیجیتالی

در این روش، دندانپزشک ابتدا از ساختار دندان‌ها، فک و لثه شما عکس‌برداری می‌کند. سپس با مشاهده تصویر سه بعدی وضعیت دهان و دندان شما، محل کاشت دندان را مشخص می‌کند. در این روش از ایمپلنت دندان بدون جراحی از لیزر برای ایجاد حفره استفاده می‌شود.
مهارت دندانپزشک در موفقیت این روش کاشت دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این دلیل که دندانپزشک باید بتواند بهترین محل مناسب را برای استفاده از اشعه لیزر تشخیص دهد. از آنجایی که در ایمپلنت دیجیتالی از اشعه لیزر استفاده می‌شود، در نتیجه میزان جراحت آن بسیار کم است. در نتیجه کمترین آسیب را به بافت‌های کناری وارد می‌کند.

ایمپلنت بدون جراحی چگونه است

 

مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی

برای انجام کاشت دندان بدون جراحی مراحل درمانی زیر باید با دقت بالایی انجام بگیرد:

  • مشاوره با متخصص دندانپزشک: اگر قصد انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با یک ایمپلنتولوژیست صحبت کنید. متخصص دندانپزشک ابتدا با انجام اسکن و معاینات بالینی از دهان و دندان شما، بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می‌کند. چرا که گاهی ممکن است بافت لثه و تراکم استخوانی فک شما شرایط لازم برای این درمان را نداشته باشد.
  • تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیماری: در این مرحله دندانپزشک جهت کسب اطلاعات بیشتر از بافت سخت دهان شما، از یک اسکن سه بعدی یا همان CBCT استفاده می‌کند. بعد از تهیه فایل‌های مورد نیاز از بافت سخت و نرم، موقعیت ایمپلنت و زاویه دقیق آن را مشخص می‌کند. در صورتی که وضعیت دهان و دندان شما در شرایط مناسبی باشد، کار ایمپلنت بدون جراحی را روی دندان‌های شما شروع می‌کند.
  • ایجاد سوراخ در بافت لثه: همانطور که از نام این مرحله مشخص است، دندانپزشک بدون هیچگونه برش لثه، کار ایمپلنت را شروع می‌کند. در این مرحله از ایمپلنت دندان بدون جراحی دندانپزشک از یک دریل مخصوص یا لیزر جهت ایجاد سوراخ بر بافت لثه استفاده می‌کند. ایجاد این سوراخ روی لثه به دلیل قرارگیری ایمپلنت درون آن است. بعد از انجام این مرحله باید بین 3 تا 6 ماه صبر کنید تا پایه با استخوان فک جوش بخورد.
  • قرار دادن تاج دائمی: بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، نوبت به قرار دادن تاج دائمی روی دندان می‌رسد. در این مرحله دندانپزشک کار نهایی دندان‌های شما را انجام می‌دهد.

فرایند انجام ایمپلنت بدون جراحی

نحوه‌ ایمپلنت بدون جراحی بدین صورت است که ابتدا بیمار باید توسط دندانپزشک ویزیت شود. سپس دندانپزشک، مناسب ترین روش برای کاشت ایمپلنت را متناسب با شرایط بیمار انتخاب نماید. در مرحله بعد، ابتدا داخل دهان با استفاده از دوربین های داخل دهانی و اسکنرهای سه بعدی، اسکن شده و اطلاعات در اختیار دندانپزشک قرار می گیرد.
بدین ترتیب دندانپزشک از محل دقیق هر عصب، رگ و ریشه دندان ها اطلاع پیدا می‌ کند. سپس با استفاده از ابزارهای دقیقی که دندانپزشک در اختیار دارد، اقدام به ایجاد برش هایی کوچک کرده و عمل کاشت ایمپلنت انجام می شود.

محدودیت های ایمپلنت بدون جراحی

کاندید ایمپلنت بدون جراحی باید دارای لثه های با بافت محکم و سالم باشد که بتواند فشار موجود را تحمل نماید. همچنین ضخامت و ارتفاع استخوان فک نیز مورد مهم بعدی است که در صورت نبود آن، امکان انجام این فرایند وجود نخواهد داشت. نبود عفونت و عدم وجود مشکلات مربوط به سینوس نیز جزو موارد بعدی محسوب می شوند.

ایمپلنت دندان بدون جراحی برای چه افرادی مناسب است؟

عدم نیاز به برش و بخیه لثه در ایمپلنت بدون جراحی، باعث شده است تا این روش کاشت دندان طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. اما همه‌ی افراد شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را ندارند. دندانپزشک ابتدا باید شرایط دهان و دندان بیمار را بررسی کند. سپس با توجه به میزان تراکم استخوان فک، وضعیت بافت لثه و سایر شرایط مناسب‌ترین روش درمان ایمپلنت را برای بیمار مشخص کند.

به صورت کلی روش ایمپلنت بدون جراحی را برای افراد زیر پیشنهاد می‌دهیم:

  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی
  • افرادی که ارتفاع استخوان فک آنها برای جراحی مناسب نیست
  • افرادی که ترس از جراحی و خونریزی لثه دارند

توجه به این نکته ضروری است که پایین آمدن حفره سینوس در افرادی که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان آنها می‌گذرد، دور از انتظار نیست. در چنین شرایطی فرد نمی‌تواند بدون جراحی کار کاشت دندان خود را انجام دهد؛ بنابراین دندانپزشک ابتدا باید کف حفره سینوس را طی یک عمل جراحی بالا بیاورد.

انواع ایمپلنت بدون جراحی

 

ایمپلنت بدون جراحی برای چه افرادی قابل انجام نیست؟

همانگونه که گفته شد افرادی که دارای هرگونه مشکل مربوط به عفونت، تحلیل لثه، تحلیل استخوان، عدم وجود استخوان کافی در فک و مشکلات مربوط به سینوس هستند، کاندیدای مناسبی برای این عمل محسوب نمی شوند. این عمل نیاز به تخصص بالایی دارد. چرا که احتمال شکستگی و ترک استخوان یا آسیب به بافت ها و اعصاب در آن بالاست.
کلینیک دکتر حسینی با بهره گیری از ابزارها و تکنولوژی های پیشرفته مانند نرم افزارهای مخصوص، ابزارهای دیجیتالی، لیزرهای فوق دقیق، اسکنرهای سه بعدی و تجربه ای ۲۰ ساله در خدمت شما عزیزان است تا با کیفیت ترین عمل های ممکن را در این زمینه با دقتی بالا به انجام برساند.

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

رعایت برخی از نکات باعث می‌شود تا کاشت ایمپلنت بدون جراحی با مشکل روبرو نشود. از جمله مراقبت‌ها و نکات بسیار مهم بعد از انجام ایمپلنت بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخلاف ایمپلنت معمولی، امکان بروز التهاب در این روش بسیار پایین است. اما به هر حال بهتر است یک روز بعد از این جراحی از کمپرس یخ به مدت 15 دقیقه استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم که برای از بین رفتن درد و تورم ایمپلنت دندان بدون جراحی بعد از 48 ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • بهتر است تا بهبودی کامل از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. خوردن غذاهای نرم کمک می‌کند تا دندان‌های شما دچار آسیب نشوند.
  • بهتر است برای خوردن مایعات در این مدت از نی استفاده کنید.
  • تا 5 روز قبل و بعد از ایمپلنت از کشیدن سیگار و قلیان جدا خودداری کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بهتر است 5 روز بعد از ایمپلنت از مسواک زدن دندان‌ها خودداری کنید. در این مدت می‌توانید از دهانشویه کلر هگزیدین جهت تمیز نگه داشتن دهان خود استفاده کنید.
  • توصیه‌های گفته شده دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید و در صورت مشاهده هر گونه مشکل حتما با او تماس بگیرید.

تجهیزات، مهارت دندانپزشک، تعداد دندان‌های تحت درمان، جنس و برند مواد استفاده شده و… می‌توانند بر قیمت ایمپلنت دندان 1402 تاثیرگذار باشند. از طرفی دیگر فرایند مربوط به قالب‌گیری، طراحی، پروتز دندان و… با سرعت بسیار بالایی انجام می‌گیرد؛ در نتیجه همین سرعت بالا می‌تواند باعث بالا رفتن قیمت ایمپلنت دندان بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی شود. به طور معمول قیمت ایمپلنت بدون جراحی 30 درصد بیشتر از ایمپلنت معمولی است.
اگر شما هم برای کاشت دندان‌های از دست رفته خود به دنبال بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد هستید، کلینیک تخصصی دکتر حسینی را به شما پیشنهاد می‌دهیم. ایمپلنت دندان در این کلینیک به روش نوین و پیشرفته و بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. این کلینیک با بهره‌مندی از دستگاه‌های پیشرفته می‌تواند بدون انجام جراحی، ایمپلنت دندان را برای شما انجام دهد.
اگر هنوز روش مناسب درمان خود را انتخاب نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که سری به این کلینیک بزنید تا با مشورت با دندانپزشک، درمان مناسب دندان‌های شما انتخاب شود.
ما در این مقاله در رابطه با ایمپلنت بدون جراحی صحبت کردیم. این روش درمانی به عنوان یکی از جدیدترین روش‌ها جهت کاشت دندان به شمار می‌آید که علاوه بر بهتر کردن کیفیت زندگی بیمار، استحکام دندان‌ها را بهبود می‌بخشد. اگر شما هم تجربه ایمپلنت دندان بدون جراحی را داشته‌اید، می‌توانید زیر همین پست نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

  • کیفیت بافت لثه: دندانپزشک بعد از اطمینان از استحکام استخوان فک، لثه شما را معاینه می‌کند. در صورتی که بافت لثه مقاومت کافی برای انجام ایمپلنت بدون جراحی را نداشته باشد، باید ترمیم بافت لثه انجام دهید. در چنین شرایطی به دلیل کیفیت پایین بافت لثه امکان ایمپلنت بدون جراحی برای شما وجود ندارد.

 روش انجام ایمپلنت بدون جراحی

مزایای ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی مزیت‌های بسیار زیادی را برای فرد بیمار به دنبال دارد. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این روش کاشت، دیگر نیازی به برش لثه نیست. در نتیجه میزان آسیب به بافت لثه به حداقل می‌رسد. علاوه بر این، زمان بهبودی و طول درمان شما نسبت به روش معمولی کاهش پیدا می‌کند. همچنین عوارض بعد از جراحی مانند درد و تورم از بین می‌رود.
  • میزان خونریزی در ایمپلنت دندان بدون جراحی بسیار کم است. در نتیجه اگر داروهای خاص مانند داروهای ضد انعقادی مصرف می‌کنید، دیگر نیاز به قطع این دارو نخواهید داشت.
  • از آنجایی که میزان خونریزی در این روش بسیار کم است، در نتیجه ایمپلنت بدون جراحی برای کسانی که نسبت به خونریزی بعد از جراحی ترس دارند، یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب است.
  • پروسه درمان ایمپلنت بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی بسیار کوتاه‌تر است.
  • در این روش به جای برش لثه، مقداری از بافت لثه را سوراخ می‌کنند. در نتیجه دیگر نیازی به بخیه و کشیدن بخیه نیست.
  • درصد موفقیت جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک در این روش بسیار بالا است. این ویژگی باعث میشود تا موفقیت کاشت دندان بدون جراحی افزایش پیدا کند.
  • مدت زمان بهبودی در روش ایمپلنت بدون جراحی بسیار کوتاه است. در نتیجه دیگر نیازی نیست تا برای ترمیم دندان‌ها، منتظر بمانید.

معایب ایمپلنت بدون جراحی

با وجود مزیت‌های ایمپلنت دندان بدون جراحی این روش معایبی نیز دارد. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده از این روش در همه شرایط وجود ندارد. در صورت سالم بودن دندان‌های کناری، بیمار می‌تواند از این روش درمانی برای کاشت دندان‌های خود استفاده کند.
  • عدم مهارت دندانپزشک باعث می‌شود تا دیواره استخوان فک دچار آسیب شود.
  • در صورت وجود مشکل در استخوان و بافت لثه، امکان پیوند وجود ندارد.
  • هزینه این روش نسبت به ایمپلنت معمولی بالاتر است.

عوارض ایمپلنت بدون جراحی

همانند تمامی عمل های جراحی دیگر، این روش نیز دارای عوارضی است. ممکن است هر فرد تعدادی از آن ها را براساس شرایط خود تجربه نماید. از جمله چنین عوارضی می توان به مواردی مانند آسیب به عصب، عفونت لثه، آسیب به سایر دندان ها و ایجاد شکستگی و ترک در استخوان فک اشاره کرد.

روش ایمپلنت بدون جراحی

در ایمپلنت بدون جراحی برخلاف روش معمولی، میزان خونریزی بسیار کم است. چرا که در این روش دیگر بافت لثه جهت رسیدن به استخوان فک برش داده نمی‌شود. در نتیجه با کمترین درد و خونریزی کار ایمپلنت دندان انجام می‌گیرد. از جمله روش‌های مختلف برای کاشت دندان بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایمپلنت به کمک پانچ

این روش درمانی به ایمپلنت فوری یا ایمپلنت فلپلس نیز شناخته می‌شود. در ایمپلنت پانچی ابتدا دندانپزشک با بی‌حسی موضعی دهان و لثه شما را جهت انجام مراحل درمان بی‌حس می‌کند. سپس بدون برش لثه، به کمک دستگاهی مخصوص به نام پانچ، سوراخی جهت قرار دادن پایه ایمپلنت ایجاد می‌کند. برخلاف تصور بسیاری از افراد، سوراخ کردن لثه در این مرحله بدون درد و خونریزی است.
بنابراین اگر از خونریزی لثه در جراحی‌ دندانپزشکی می‌ترسید، ایمپلنت دندان بدون جراحی یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب برای شما است. این روش، مدت زمان بهبودی را کاهش می‌دهد. چرا که برخلاف روش ایمپلنت معمولی، پایه ایمپلنت زودتر با استخوان فک جوش می‌خورد. علاوه بر این، آسیب کمتری به بافت دهانی شما وارد می‌کند. در نتیجه باعث می‌شود تا روند بهبودی در این روش سریع‌تر اتفاق بیفتد.
این روش مناسب افرادی است که شرایط استخوان و لثه آنها مناسب باشد و استخوان فک از استحکام و ضخامت کافی برخوردار باشد. همچنین اگر ریشه دندان بیمار سالم باشد، دندانپزشک می‌تواند بدون جراحی به کمک ایمپلنت جای خالی دندان‌های بیمار را پر کند. در غیر این صورت اگر لثه یا استخوان فک بیمار دچار تحلیل شده باشد، امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت وجود ندارد.

ایمپلنت لیزری یا دیجیتالی

در این روش، دندانپزشک ابتدا از ساختار دندان‌ها، فک و لثه شما عکس‌برداری می‌کند. سپس با مشاهده تصویر سه بعدی وضعیت دهان و دندان شما، محل کاشت دندان را مشخص می‌کند. در این روش از ایمپلنت دندان بدون جراحی از لیزر برای ایجاد حفره استفاده می‌شود.
مهارت دندانپزشک در موفقیت این روش کاشت دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این دلیل که دندانپزشک باید بتواند بهترین محل مناسب را برای استفاده از اشعه لیزر تشخیص دهد. از آنجایی که در ایمپلنت دیجیتالی از اشعه لیزر استفاده می‌شود، در نتیجه میزان جراحت آن بسیار کم است. در نتیجه کمترین آسیب را به بافت‌های کناری وارد می‌کند.

ایمپلنت بدون جراحی چگونه است

 

مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی

برای انجام کاشت دندان بدون جراحی مراحل درمانی زیر باید با دقت بالایی انجام بگیرد:

  • مشاوره با متخصص دندانپزشک: اگر قصد انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با یک ایمپلنتولوژیست صحبت کنید. متخصص دندانپزشک ابتدا با انجام اسکن و معاینات بالینی از دهان و دندان شما، بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می‌کند. چرا که گاهی ممکن است بافت لثه و تراکم استخوانی فک شما شرایط لازم برای این درمان را نداشته باشد.
  • تهیه مدل از بافت سخت و نرم بیماری: در این مرحله دندانپزشک جهت کسب اطلاعات بیشتر از بافت سخت دهان شما، از یک اسکن سه بعدی یا همان CBCT استفاده می‌کند. بعد از تهیه فایل‌های مورد نیاز از بافت سخت و نرم، موقعیت ایمپلنت و زاویه دقیق آن را مشخص می‌کند. در صورتی که وضعیت دهان و دندان شما در شرایط مناسبی باشد، کار ایمپلنت بدون جراحی را روی دندان‌های شما شروع می‌کند.
  • ایجاد سوراخ در بافت لثه: همانطور که از نام این مرحله مشخص است، دندانپزشک بدون هیچگونه برش لثه، کار ایمپلنت را شروع می‌کند. در این مرحله از ایمپلنت دندان بدون جراحی دندانپزشک از یک دریل مخصوص یا لیزر جهت ایجاد سوراخ بر بافت لثه استفاده می‌کند. ایجاد این سوراخ روی لثه به دلیل قرارگیری ایمپلنت درون آن است. بعد از انجام این مرحله باید بین 3 تا 6 ماه صبر کنید تا پایه با استخوان فک جوش بخورد.
  • قرار دادن تاج دائمی: بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، نوبت به قرار دادن تاج دائمی روی دندان می‌رسد. در این مرحله دندانپزشک کار نهایی دندان‌های شما را انجام می‌دهد.

فرایند انجام ایمپلنت بدون جراحی

نحوه‌ ایمپلنت بدون جراحی بدین صورت است که ابتدا بیمار باید توسط دندانپزشک ویزیت شود. سپس دندانپزشک، مناسب ترین روش برای کاشت ایمپلنت را متناسب با شرایط بیمار انتخاب نماید. در مرحله بعد، ابتدا داخل دهان با استفاده از دوربین های داخل دهانی و اسکنرهای سه بعدی، اسکن شده و اطلاعات در اختیار دندانپزشک قرار می گیرد.
بدین ترتیب دندانپزشک از محل دقیق هر عصب، رگ و ریشه دندان ها اطلاع پیدا می‌ کند. سپس با استفاده از ابزارهای دقیقی که دندانپزشک در اختیار دارد، اقدام به ایجاد برش هایی کوچک کرده و عمل کاشت ایمپلنت انجام می شود.

محدودیت های ایمپلنت بدون جراحی

کاندید ایمپلنت بدون جراحی باید دارای لثه های با بافت محکم و سالم باشد که بتواند فشار موجود را تحمل نماید. همچنین ضخامت و ارتفاع استخوان فک نیز مورد مهم بعدی است که در صورت نبود آن، امکان انجام این فرایند وجود نخواهد داشت. نبود عفونت و عدم وجود مشکلات مربوط به سینوس نیز جزو موارد بعدی محسوب می شوند.

ایمپلنت دندان بدون جراحی برای چه افرادی مناسب است؟

عدم نیاز به برش و بخیه لثه در ایمپلنت بدون جراحی، باعث شده است تا این روش کاشت دندان طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. اما همه‌ی افراد شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی را ندارند. دندانپزشک ابتدا باید شرایط دهان و دندان بیمار را بررسی کند. سپس با توجه به میزان تراکم استخوان فک، وضعیت بافت لثه و سایر شرایط مناسب‌ترین روش درمان ایمپلنت را برای بیمار مشخص کند.

به صورت کلی روش ایمپلنت بدون جراحی را برای افراد زیر پیشنهاد می‌دهیم:

  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی
  • افرادی که ارتفاع استخوان فک آنها برای جراحی مناسب نیست
  • افرادی که ترس از جراحی و خونریزی لثه دارند

توجه به این نکته ضروری است که پایین آمدن حفره سینوس در افرادی که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان آنها می‌گذرد، دور از انتظار نیست. در چنین شرایطی فرد نمی‌تواند بدون جراحی کار کاشت دندان خود را انجام دهد؛ بنابراین دندانپزشک ابتدا باید کف حفره سینوس را طی یک عمل جراحی بالا بیاورد.

انواع ایمپلنت بدون جراحی

 

ایمپلنت بدون جراحی برای چه افرادی قابل انجام نیست؟

همانگونه که گفته شد افرادی که دارای هرگونه مشکل مربوط به عفونت، تحلیل لثه، تحلیل استخوان، عدم وجود استخوان کافی در فک و مشکلات مربوط به سینوس هستند، کاندیدای مناسبی برای این عمل محسوب نمی شوند. این عمل نیاز به تخصص بالایی دارد. چرا که احتمال شکستگی و ترک استخوان یا آسیب به بافت ها و اعصاب در آن بالاست.
کلینیک دکتر حسینی با بهره گیری از ابزارها و تکنولوژی های پیشرفته مانند نرم افزارهای مخصوص، ابزارهای دیجیتالی، لیزرهای فوق دقیق، اسکنرهای سه بعدی و تجربه ای ۲۰ ساله در خدمت شما عزیزان است تا با کیفیت ترین عمل های ممکن را در این زمینه با دقتی بالا به انجام برساند.

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

رعایت برخی از نکات باعث می‌شود تا کاشت ایمپلنت بدون جراحی با مشکل روبرو نشود. از جمله مراقبت‌ها و نکات بسیار مهم بعد از انجام ایمپلنت بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخلاف ایمپلنت معمولی، امکان بروز التهاب در این روش بسیار پایین است. اما به هر حال بهتر است یک روز بعد از این جراحی از کمپرس یخ به مدت 15 دقیقه استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم که برای از بین رفتن درد و تورم ایمپلنت دندان بدون جراحی بعد از 48 ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • بهتر است تا بهبودی کامل از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. خوردن غذاهای نرم کمک می‌کند تا دندان‌های شما دچار آسیب نشوند.
  • بهتر است برای خوردن مایعات در این مدت از نی استفاده کنید.
  • تا 5 روز قبل و بعد از ایمپلنت از کشیدن سیگار و قلیان جدا خودداری کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بهتر است 5 روز بعد از ایمپلنت از مسواک زدن دندان‌ها خودداری کنید. در این مدت می‌توانید از دهانشویه کلر هگزیدین جهت تمیز نگه داشتن دهان خود استفاده کنید.
  • توصیه‌های گفته شده دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید و در صورت مشاهده هر گونه مشکل حتما با او تماس بگیرید.

تجهیزات، مهارت دندانپزشک، تعداد دندان‌های تحت درمان، جنس و برند مواد استفاده شده و… می‌توانند بر قیمت ایمپلنت دندان 1402 تاثیرگذار باشند. از طرفی دیگر فرایند مربوط به قالب‌گیری، طراحی، پروتز دندان و… با سرعت بسیار بالایی انجام می‌گیرد؛ در نتیجه همین سرعت بالا می‌تواند باعث بالا رفتن قیمت ایمپلنت دندان بدون جراحی نسبت به ایمپلنت معمولی شود. به طور معمول قیمت ایمپلنت بدون جراحی 30 درصد بیشتر از ایمپلنت معمولی است.
اگر شما هم برای کاشت دندان‌های از دست رفته خود به دنبال بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد هستید، کلینیک تخصصی دکتر حسینی را به شما پیشنهاد می‌دهیم. ایمپلنت دندان در این کلینیک به روش نوین و پیشرفته و بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. این کلینیک با بهره‌مندی از دستگاه‌های پیشرفته می‌تواند بدون انجام جراحی، ایمپلنت دندان را برای شما انجام دهد.
اگر هنوز روش مناسب درمان خود را انتخاب نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که سری به این کلینیک بزنید تا با مشورت با دندانپزشک، درمان مناسب دندان‌های شما انتخاب شود.
ما در این مقاله در رابطه با ایمپلنت بدون جراحی صحبت کردیم. این روش درمانی به عنوان یکی از جدیدترین روش‌ها جهت کاشت دندان به شمار می‌آید که علاوه بر بهتر کردن کیفیت زندگی بیمار، استحکام دندان‌ها را بهبود می‌بخشد. اگر شما هم تجربه ایمپلنت دندان بدون جراحی را داشته‌اید، می‌توانید زیر همین پست نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *