اگر شما هم جزو افرادی هستید که مجبور به کشیدن دندان خود شدهاید و حالا به فکر پر کردن جای خالی آن هستید، به این نتیجه رسیدهاید که ایمپلنت بهترین گزینه برای شماست. اما بسیاری از افرادی که میخواهند ایمپلنت دندان انجام دهند، نگران درد ایمپلنت هستند و میپرسند این درد تا چه مدت بعد از فرایند همراه آنهاست.
به عبارتی، هنوز هم برخی از انجام این عمل هراس دارند و فکر میکنند که برای ایمپلنت دندان باید درد بسیاری را تحمل کنند، شاید این افراد به طور دقیق نمیدانند که فرایند ایمپلنت چیست؟ در حین انجام عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، باید تا حدودی انتظار درد و ناراحتی را داشته باشید؛ اما این درد غیرقابل تحمل نیست و تاکنون از درد حین جراحی ایمپلنت دندان هم شکایتی نشده است. در ادامه همراه ما باشید تا بهطور کامل به موضوع درد ناشی از ایمپلنت بپردازیم و این موضوع را از زوایای مختلف بررسی کنیم.
دلیل درد ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان نیز همچون سایر فعالیتهای دندانپزشکی با درد همراه است؛ اما درد بعد از ایمپلنت به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و برای هر شخصی متفاوت خواهد بود. علت درد گرفتن دندان ایمپلنت شده به دلیل ایجاد تغییرات در بافت و ساختار لثه با استفاده از تجهیزات مخصوص کاشت دندان است.
در واقع بهخاطر انجام این عمل، متخصص ایمپلنت مجبور است که از دریل یا وسایل دیگر استفاده کند و از آنجا که عروق عصبی و خونی و بافت نرم و حتی بافت استخوانی در این عمل درگیرند، طبیعی است که لثهها واکنش نشان دهند و ما در مجموع ممکن است درد را تجربه کنیم.
درد ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
نمیتوان زمان دقیقی را برای این درد مشخص کرد؛ چراکه میزان و طول این درد برای هر فردی متفاوت است. در کل اینکه بیماران چقدر درد می کشند، به عوامل مختلفی مانند شرایط سلامتی خود بیمار، نحوه انجام عمل و تجربه و تخصص جراح یا متخصص ایمپلنت بستگی دارد.
در کل و بر طبق تجربه، درد ایمپلنت دندان حدود 1 هفته تا 10 روز عادی است. پس از گذشت 10 روز و داشتن درد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. خوشبختانه در این مواقع پزشک برایتان مسکنهایی تجویز میکند تا دردتان را تسکین دهد. علاوه بر این، ممکن است بعد از جراحی کمی تورم هم داشته باشید که معمولاً پس از 3 تا 5 روز از بین میرود.
آیا در طول انجام جراحی ایمپلنت، بیمار احساس درد میکند؟
در حین فرایند ایمپلنت هیچ دردی احساس نمیکنید؛ زیرا پزشک آن ناحیه را بیحس میکند. اما بعد از فرایند، به محض اینکه داروی بیحسی اثر خود را از دست داد، دردتان آغاز میشود. امروزه تکنیکهای بسیار مدرن و پیشرفتهای برای کنترل درد به وجود آمده است که سبب میشود تا درد ناشی از جراحیهای مختلف دندانپزشکی به حداقل برسد. در بسیاری از موارد دندانپزشک میتواند انواع مختلفی از آرامبخشها را به بیمار تزریق کند تا سطح اضطراب و درد را در بدن او تعدیل کند.
میزان دردی که بعد از کاشت ایمپلنت احساس میکنید به این بستگی دارد که دندانپزشک تا چه اندازه روی ساختار لثهها تغییر ایجاد کرده و اینکه چه تعداد ایمپلنت انجام داده باشد. هرچه فرایند طولانیتر باشد و ایمپلنتهای بیشتری انجام شده باشد، درد بعد از جراحی هم بیشتر خواهد بود.
درد دندانهای مجاور ایمپلنت
یکی از دلایل درد ایمپلنت این است که بهدرستی در محل خود قرار داده نشده است و با دندانهای مجاور تداخل دارد. در برخی شرایط ممکن است به دلیل تجربه یا علم ناکافی دندانپزشک به دندانهای مجاور ایمپلنت آسیب برسد که ممکن است منجر به این شود که دندان آسیبیده کشیده شود. توجه داشته باشید که اگر ایمپلنت بهدرستی و در محل خود قرار گیرد، جایی برای نگرانی وجود ندارد و به دندانهای مجاور خود کمک میکند تا بهطور منظم در محل خود قرار بگیرند.
ایمپلنت دیجیتال چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت آنالوگ دارد؟
عوامل تاثیرگذار بر درد شدید بعد از ایمپلنت
احساس درد بعد از 1 یا 2 هفته در ناحیه کاشت دندان دردی طبیعی است و با مصرف داروهای تجویزشده توسط متخصص ایمپلنت دندان فرایند کاهش درد ایمپلنت دندان رخ میدهد. اما در این بین عوامل موثر در تشدید درد دندان ایمپلنت شده وجود دارد که عبارتاند از:
1. آسیب دیدن عصب دندان
یکی از عواملی که درد ایمپلنت را افزایش میدهد، آسیب رسیدن به رشتههای عصبی است که بهندرت اتفاق میافتد. اگر دندانپزشک کاشت ایمپلنت را در ناحیهای خیلی نزدیک به رشتههای عصبی انجام دهد، بیمار درد شدیدی را احساس خواهد کرد. در این مورد باید ایمپلنت برداشته شده و جایگزین شود.
2. عفونت لثه
پری ایمپلنتیت نوعی بیماری پریودنتال (لثه) است که به دلیل تجمع پیشرونده پلاکهای عفونی ایجاد میشود و در صورت عدم درمان، میتواند منجر به التهاب، از دست رفتن استخوان و نارسایی کاشت شود. تشخیص عفونت ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک صورت میگیرد و از معاینه بالینی شروع میشود. توجه داشته باشید که در صورتی که عفونت سریع تشخیص داده شود، بهراحتی قابل درمان است.
3. احساس سوزش در استخوان
احساس سوزش پس از کاشت ایمپلنت مخصوصاً در ناحیه استخوان عادی نیست. گاهی اوقات حرارت ناشی از دریل کردن استخوان ممکن است به نواحی اطراف عمل جراحی و استخوان فک آسیب برساند و در نتیجه درد، سوزش و ناراحتی شدیدی برای بیمار ایجاد کند. در صورت بروز این اتفاق، دندانپزشک باید ایمپلنت را خارج و استخوان آسیبدیده را درمان کند.


4. پس زدن ایمپلنت
یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده درد ایمپلنت، پس زدن ایمپلنت است که پیش از بهبودی کامل اتفاق میافتد و معمولاً به سبب پس زدن ایمپلنت بهعنوان یک جسم خارجی توسط بدن منجر به بروز علائم آلرژیک میشود. اگر این اتفاق بیفتد، ایمپلنت لق شده و موجب احساس درد در ناحیه ایمپلنتشده میشود. شکست در کاشت ایمپلنت نیز مانند تعداد زیادی از مشکلات پزشکی در صورت تشخیص سریع، بسیار راحتتر درمان میشود؛ چرا که درمان در مراحل اولیه که فقط لثه درگیر است، آسانتر است.
مراحل انجام ایمپلنت دندان در دندانپزشکی
5. لق شدن پایه ایمپلنت
متاسفانه مشکلی به نام لق شدن ایمپلنت بهندرت پس از کاشت دندان اتفاق میافتد که از عوامل تشدید درد ایمپلنت است. در صورتی که استخوان فک تراکم کافی نداشته باشد، ایمپلنت داخل استخوان جوش نخورده و لق میشود. برای حل کردن مشکل لق شدن ایمپلنت، ابتدا باید نوع آسیبدیدگی ایمپلنت را مشخص کرد و سپس راه درمان را تشخیص داد. در واقع این مشکل راه درمانی به جز خارج کردن پایه ایمپلنت، ترمیم بافتهای آسیبدیده و کاشت مجدد ایمپلنت دندان ندارد.
6. افتادن هیلینگ کپ
هیلینگ کپ، کلاهک یا پیچ کوچکی است که در جلسه اول کاشت بالای ایمپلنت قرار میدهند تا در این مدت بافت لثه التیام پیدا کند. افتادن هیلینگ ایمپلنت یکی از جدیترین مشکلاتی است که ممکن است در مراحل انجام و حتی بعد از ایمپلنت دندان برای فرد اتفاق بیفتد. در این شرایط، دندانپزشک باید هیلینگ کپ را برداشته، آن را تمیز کند و مجددا داخل ایمپلنت قرار دهد. انجام این عمل ممکن است موجب شود کمی احساس درد و ناراحتی داشته باشید.
راههای تسکین درد ایمپلنت
کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید به کمک آن درد بعد از ایمپلنت را کاهش دهید و آن را به حداقل برسانید. در ادامه به چند مورد از مهمترین این راهها اشاره خواهیم کرد:
- تمام توصیهها و نکتههای ارائهشده توسط متخصص ایمپلنت دندان را مو به مو انجام دهید. توجه داشته باشید که این مسئله هم برای سلامت دهان و هم برای سلامت کل بدنتان بسیار ضروری است.
- داروهای مسکن تجویزشده را تهیه کنید و بهموقع بخورید. اگر دارویی که پزشک تجویز کرده برایتان کافی نیست و دردتان را آرام نمیکند، با پزشک تماس بگیرید و از او بخواهید مسکن قویتری برایتان تجویز کند.
- کمی آب گرم را با نمک مخلوط کنید و بهآرامی دهانتان را با آن شستشو دهید. ممکن است هنگام شستشوی دهان کمی احساس سوزش داشته باشید؛ ولی این کار در کل دردتان را کمتر میکند.
- چند روز اول بعد از جراحی، بخصوص روز اول، میتوانید با کمی یخ ناحیه اطراف دندان را بیحس کنید و درد را کاهش دهید.
- در دوره ریکاوری از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید و بیشتر غذاهای سرد و نرم، مثل ماست، اسموتی و غذاهای پورهای بخورید.
- توصیه میشود در روز 2 تا 3 بار دندانتان را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
- در این مدت به بدن و فکتان استراحت بدهید. از فعالیت شدید بپرهیزید و هیچ جسم سنگینی بلند نکنید.
شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
بهترین دکتر ایمپلنت دیجیتال
اگرچه ایمپلنتهای سنتی برای مدت طولانی دوام میآورند؛ اما اگر به دنبال ایمپلنت بدون درد و سریع و با بهترین نتیجه هستید، روش دیجیتال گزینه مناسبتری است و برای دستیابی به این موضوع میتوان به بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد مراجعه کنید. روشهای جدید دیجیتال برخلاف روشهای سنتی نیازی به جراحیهای پیچیده و تحمل درد ایمپلنت ندارند و در آنها از تحلیل استخوان و تحلیل لثه جلوگیری میشود. برای کاشت ایمپلنت دیجیتال و داشتن طرح لبخندی بسیار زیبا میتوانید به دندانپزشکی دیجیتال دکتر حسینی، جراح دندانپزشک و ایمپلنتولوژیست مراجعه کنید. مطب ایشان را میتوان بهترین دندانپزشکی دیجیتال در تهران دانست. دکتر سید محمدرضا حسینی با داشتن سالها سابقه درخشان در ایمپلنتولوژی و جراحی دندان، در جاگذاری ایمپلنت دیجیتال از نرمافزارهای مدلسازی سهبعدی برای بررسی شرایط استخوان فک و موقعیت قرار گرفتن رشتههای عصبی استفاده میکند و با داشتن این اطلاعات معتبر، عمل کاشت ایمپلنت را با ایجاد کمترین شکاف در فک طراحی میکند.