عوارض ایمپلنت دندان

شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

بسیاری از افراد برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌رفته خود از روش ایمپلنت استفاده می‌کنند. عوارض ایمپلنت دندان ممکن است بعد از عمل جراحی گریبانگیر هر کسی شود. اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده است که ایمپلنت چیست و راه‌های پیشگیری از عوارض آن چیست، خواندن این مقاله را از دست ندهید. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با خطرات ایمپلنت و علائم پس زدن ایمپلنت آشنا کنیم. ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.

عوارض ایمپلنت دندان

امروزه برای پر کردن جای خالی دندان‌ها به جای دندان مصنوعی از ایمپلنت استفاده می‌کنند. ایمپلنت دندان در واقع یک نوع میله پیچ‌مانند است. دندانپزشک متخصص این میله کوچک را از طریق یک عمل جراحی درون استخوان فک قرار می‌دهد. در واقع این میله نقش ریشه دندان را بازی می‌کند. بعد از جوش خوردن این میله با استخوان فک، دیگر نیازی به دندان‌های اطراف جهت تکیه دادن دندان نیست.

در چنین شرایطی، دندانپزشک می‌تواند روکش دندان را بر روی این میله سوار کند. روکش دندان همان نقش تاج دندان‌های شما را دارد. اگرچه ایمپلنت یک روش بسیار محبوب برای دندان‌های ازدست‌رفته به شمار می‌رود؛ اما عوارض ایمپلنت دندان بسیار است و باید بعد از این عمل جراحی، در مراقبت از آن دقت کافی داشته باشید.

به‌صورت کلی، بعد از قرار دادن ایمپلنت دندان، چندین ماه طول می‌کشد تا شما بتوانید از دندان خود استفاده کنید. به این دلیل که بعد از کاشت ایمپلنت باید صبر کنید تا میله با استخوان‌های اطراف خود جوش بخورد. در غیر این صورت، ممکن است ایمپلنت قدرت کافی برای تحمل فشار غذاهای سفت را نداشته باشد. در نتیجه، اگر شرایط استخوانی فک شما در حالت مناسبی باشد، فرایند زمانی بعد از ایمپلنت بین 3 تا 6 ماه است.

اگر مراحل ایمپلنت شما به‌خوبی پیش برود، ممکن است بعد از عمل جراحی عوارضی را تجربه کنید. عوارض کاشت دندان به روش ایمپلنت می‌تواند هم مربوط به روزهای ابتدایی بعد از عمل یا عوارض درازمدت بعد از عمل جراحی باشد. اما می‌توانید با رعایت برخی از نکات عوارض ایمپلنت دندان را به حداقل برسانید.

راهکارهای پیشگیری از عوارض ایمپلنت

برای پیشگیری از عوارض ایمپلنت دندان راهکارهای زیر بسیار کارساز است:

  • برای انجام این عمل از یک متخصص ایمپلنت باتجربه و ماهر استفاده کنید.
  • مراقبت‌های بعد از ایمپلنت را به‌خوبی انجام دهید.
  • در صورت داشتن بیماری خاص آن را با دندانپزشک در میان بگذارید.
  • از مصرف مواد مخدر پرهیز کنید.
  • از ایمپلنت خوب و باکیفیت استفاده کنید.
علائم پس زدن ایمپلنت

عوامل عفونت ایمپلنت دندان

برخی از بیماری‌ها و عادت‌های رفتاری باعث پس زدن ایمپلنت دندان می‌شوند. از جمله عوارض پس زدن ایمپلنت می‌توان به مصرف سیگار و داشتن اعتیاد، عادت به دندان‌قروچه، بیماری‌های لثه، پوکی استخوان، شیمی درمانی، دیابت و… اشاره کرد.

اگر برای شما نیز مسئله لق شدن ایمپلنت دندان پیش آمد، جای هیچ نگرانی‌ای وجود ندارد. لق شدن ایمپلنت معمولا به دلیل شل شدن روکش ایمپلنت یا اباتمنت اتفاق می‌افتد. در چنین شرایطی، پیشنهاد می‌کنیم که در سریع‌ترین زمان ممکن به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

برای پیشگیری از عوارض ایمپلنت دندان بهتر است از جویدن غذای سفت با دندان ایمپلنت خود جدا خودداری کنید. همچنین، به‌طور مرتب دندان‌ خود را با دهانشویه شستشو دهید. این کار کمک می‌کند تا دندان شما دچار عفونت نشود. در صورت افتادن قسمتی از دندان ایمپلنت شما، قطعه را نگه دارید و نزد پزشک خود ببرید.

گاهی کاشت اشتباه به دلیل عدم مهارت و تجربه دندانپزشک نیز می‌تواند باعث لق شدن ایمپلنت دندان شود. در چنین شرایطی ممکن است دچار یکی از عوارض مانند آسیب اعصاب فک، مشکلات سینوسی، آسیب‌های استخوانی، کاشت شل و… شوید. اگر درد شدید دارید، می‌توانید مسکن بخورید. در صورت وجود ورم در قسمتی از صورت، گذاشتن کمپرس آب گرم بسیار کمک‌کننده است.

در صورتی که شل شدن ایمپلنت همراه با خونریزی بود، می‌توانید یک گاز استریل را بر روی محل مورد نظر بگذارید. این کار کمک می‌کند تا از شدت خونریزی کاسته شود. اما اگر خونریزی دندان شما شدید بود یا پایه ایمپلنت شل بود، برای کاهش عوارض ایمپلنت دندان بهتر است به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.

جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت

عمل جراحی ایمپلنت دندان بدون عوارض نیست. اما شما می‌توانید با برخی از راهکارها از بروز این عوارض جلوگیری کنید یا شدت برخی از آن‌ها را کم کنید. از جمله این راهکارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توصیه‌های دندانپزشک خود را برای مراقبت‌های بعد از ایمپلنت جدی بگیرید.
  • مراجعه منظم و دوره‌ای به دندانپزشک بعد از ایمپلنت به شما کمک می‌کند تا عوارض بعد از این عمل به حداقل برسد.
  • از مصرف سیگار و سایر دخانیات جدا خودداری کنید.
  • از آنجایی ایمپلنت باید با استخوان فک به‌خوبی جوش بخورد، در نتیجه، مصرف کلسیم می‌تواند سلامت استخوان‌های شما را تامین کند و خطرات ایمپلنت را به حداقل برساند.
  • همانند دندان‌های معمولی، رعایت بهداشت دهان و دندان ایمپلنتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ بنابراین زدن مسواک را فراموش نکنید.
  • در صورت داشتن عادت دندان‌قروچه حتما آن را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. همچنین، برای جلوگیری از آسیب رسیدن و کاهش عوارض ایمپلنت دندان استفاده از محافظ‌های مخصوص دندان‌قروچه را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

عوارض بعد از عمل جراحی ایمپلنت

همانند سایر عمل‌های جراحی، عمل جراحی ایمپلنت نیز دارای عوارضی است. از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد بعد از انجام جراحی: داشتن درد بعد از عمل جراحی ایمپلنت بسیار طبیعی است. البته میزان درد ممکن است در افراد بسته به شرایط مختلف، متفاوت باشد. برای این منظور استفاده از مسکن می‌تواند برای کاهش درد شما بسیار موثر باشد.
  • بروز حساسیت: مصرف مواد دارویی در این عمل جراحی ممکن است حساسیت‌هایی را برای برخی از افراد ایجاد کند. در صورت بروز چنین مشکلی، باید شرایط خود را با دندانپزشک در میان بگذارید.
  • خونریزی: از آنجایی که در این عمل لثه شما برش می‌خورد، در نتیجه داشتن خونریزی دور از انتظار نیست. تا زمانی که لثه در حال ترمیم و بازسازی است، خونریزی لثه نیز وجود دارد.
  • ورم کردن: یکی از عوارض ایمپلنت دندان ورم کردن لثه‌ها است. دلیل آن وارد شدن فشار زیاد بر روی لثه در حین عمل جراحی است. شما می‌توانید برای کاهش این ورم از یک کمپرس یخ استفاده کنید. در صورتی که ورم لثه شما بیش از یک هفته طول کشید، با دندانپزشک خود مشورت کنید.

البته توجه به این نکته ضروری است که عوارض بعد از عمل جراحی ایمپلنت کوتاه‌مدت است و بعد از چند هفته برطرف خواهد شد. در نتیجه، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

عوارض درازمدت ایمپلنت

اگر در درازمدت یکی از عوارض زیر برای شما اتفاق افتاد، بهتر است سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید. از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لق شدن دندان کناری ایمپلنت: گاهی فشار دندان ایمپلنتی باعث می‌شود تا دندان‌های جانبی نیز لق شوند.
  • بروز عفونت: بعد از هر عمل جراحی امکان بروز عفونت وجود دارد. شما می‌توانید با رعایت تمام نکات، از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
  • مشکلات سینوسی: عوارض ایمپلنت دندان برای فک بالایی شامل بیرون زدن آن از حفره‌های سینوسی است.
  • صدمات عصبی: در صورت آسیب دیدن عصب ممکن است درد یا بی‌حسی را در لثه، لب، گونه یا سایر دندان‌های دیگرتان احساس کنید.
  • افتادن روکش ایمپلنت: روکش ایمپلنت با چسب چسبیده می‌شود. این موضوع گاهی باعث افتادن روکش دندان می‌شود. در چنین شرایطی، با مراجعه به دندانپزشک باید روکش جدید بر روی دندان شما نصب شود.
  • شکستگی پروتز: برخی عوامل مانند دندان‌قروچه، گاز زدن غذاهای سفت و… احتمال شکستگی روکش و یا پروتز را زیاد می‌کند.
  • شکستگی بدنه ایمپلنت: فشار بسیار زیاد به دندان، عدم جایگذاری مناسب روکش بر روی ایمپلنت و… از جمله عواملی است که احتمال شکستگی بدنه را به دنبال دارد. چرا که فشار به طور یکسان به تمامی قسمت‌های دندان وارد نمی‌شود.
  • لق شدن روکش: لق شدن روکش ایمپلنت، دلایل متفاوتی دارد. جوش نخوردن پایه ایمپلنت با لثه یا کج کاشته شدن آن در لثه، باعث لق شدن پایه می‌شود. باید پایه دوباره بر روی دندان افتاده قرار بگیرد. از دیگر عوارض ایمپلنت دندان لق‌شدگی مربوط به تاج دندان است. دلیل این موضوع استفاده از چسب‌های نامناسب است.

همچنین، لق شدن پیچ اتصال پایه به پروتز ممکن است در اثر استفاده از قطعات نامناسب و ارزان اتفاق بیفتد.

دلایل زود هنگام پس زدن ایمپلنت

یکی از مشکلات رایج بعد از هر ایمپلنت پس زدن زود هنگام ایمپلنت دندان است. از جمله دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیماری‌های خودایمنی: افرادی که دچار بیماری‌های خودایمنی مانند روماتیسم، لوپوس، دیابت، سلیاک، اسکلروز و… هستند، احتمال پس زدن ایمپلنت در آن‌ها بسیار بالا است.
  • کم‌خونی: اگر دچار کم‌خونی هستید، پروسه ترمیم ایمپلنت شما ممکن است آهسته یا حتی متوقف شود.
  • مصرف داروهای خاص: مصرف برخی از داروها مانند داروهای درمان پوکی استخوان ممکن است مانع موفقیت عمل جراحی ایمپلنت دندان شوند.
  • عدم مراقبت کافی: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ممکن است تاثیر منفی بر روی موفقیت عمل ایمپلنت دندان بگذارد.
  • عفونت: یکی از عوارض ایمپلنت دندان عفونت بعد از عمل جراحی است. در صورتی که عفونت بعد از عمل ایمپلنت درمان نشود، ممکن است لثه شما را درگیر کند و موفقیت ایمپلنت را تحت تاثیر قرار دهد. افراد سیگاری، بیماری‌های خودایمنی، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث می‌شود تا میزان عفونت بعد از عمل جراحی افزایش پیدا کند.
  • حساسیت: جنس ایمپلنت‌های پزشکی از نیکل و تیتانیوم است. برخی از بیماران نسبت به این فلزات حساسیت دارند و ممکن است دچار سوزش یا خارش شوند.
  • پس زدن بدن خارجی: ممکن است بدن بیمار با عضو جدید ایمپلنت سازگار نباشد. در نتیجه، مانند عمل جراحی پیوند عضو ممکن است بدن شما این جسم خارجی را پس بزند. البته این شرایط بسیار نادر است.

دلایل دراز مدت پس زدن ایمپلنت دندان

در صورتی که ایمپلنت شما بعد از یک تا ده سال پس بزند، به آن پس زدن ایمپلنت در درازمدت گفته می‌شود. از جمله دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیگار: ریسک پس زدن ایمپلنت در افراد سیگاری بین 6 تا 20 درصد است. بنابراین، اگر قصد ایمپلنت دندان را دارید و می‌خواهید عوارض ایمپلنت دندان را کاهش دهید، بهتر است مصرف سیگار را ترک کنید.
  • بروکسیسم یا دندان‌قروچه: استرس، دندان‌های افتاده، بی‌نظمی دندان‌ها از جمله دلایل این بیماری است. فشار بسیار زیاد بر روی دندان بر اثر دندان‌قروچه ممکن است در دراز مدت اثر منفی بر روی ایمپلنت شما بگذارد.
  • عدم رعایت بهداشت: اگر مواظب بهداشت دهان و دندان خود نباشید، ممکن است دچار بیماری‌های لثه از جمله عفونت شوید. عفونت می‌تواند جزو علائم پس زدن ایمپلنت هم در دراز مدت و هم در کوتاه‌مدت باشد.
  • کمبود بافت لثه: هرچقدر میزان بافت لثه‌های شما بیشتر باشد، حلقه‌های اطراف ایمپلنت بیشتر خواهد بود. این ویژگی کمک می‌کند تا میزان موفقیت عمل ایمپلنت بیشتر شود. در غیر این صورت، ممکن است در دراز مدت عمل جراحی شما موفقیت‌آمیز نباشد.
  • بیماری‌های خاص: برخی بیماری‌های خاص مانند سرطان سر، سرطان دهان و سرطان گردن که بیمار تحت پرتودرمانی است، ممکن است میزان ناموفق بودن عمل جراحی شما را چندین برابر کند.
  • کمبود استخوان: اگر استخوان‌بندی مناسبی ندارید، ممکن است در دراز مدت ایمپلنت شما پس بزند.
خطرات ایمپلنت

بهترین دکتر ایمپلنت در تهران

دندانپزشکی دیجیتال دکتر حسینی با استفاده از ابزارهای جدید و دانش روز دنیا به شما کمک می‌کند تا به نتیجه مورد دلخواه خود برسید و بدون نگرانی از خطرات ایمپلنت یک عمل جراحی بدون دردسری را تجربه کنید. اکثر ایمپلنت‌های دندانی اگر توسط یک متخصص دندانپزشک ماهر و با تجربه انجام شوند، درصد موفقیت بسیار بالایی دارند.

سخن نهایی

برای کاهش عوارض ایمپلنت دندان بهتر است این عمل جراحی را در بهترین کلینیک ایمپلنت دیجیتال در تهران انجام دهید. ما در این مقاله در رابطه با ایمپلنت دندان صحبت کردیم. علاوه بر این، عمل ایمپلنت شما بدون عوارض و مشکلات بعدی خواهد بود. اگر شما هم تجربه‌ای از ایمپلنت دندان دارید، می‌توانید تجربیات خودتان را بعد از این عمل جراحی با ما زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *