دکتر حسینی » مراحل انجام ایمپلنت دندان در دندانپزشکی
مراحل انجام ایمپلنت

مراحل انجام ایمپلنت دندان در دندانپزشکی

در شرایطی که فردی دچار مشکلاتی در دندان شود که با روش‌های ترمیمی قابل درمان نباشد، دندانپزشکان پس از توضیح اینکه ایمپلنت چیست، به بیماران توصیه می‌کنند تا از ایمپلنت استفاده کنند و دندان‌های سالم و یکدستی داشته باشند. اگر شما نیز به کاشت ایمپلنت نیاز دارید؛ اما از بابت مراحل انجام ایمپلنت دندان نگران هستید، با ما در این مطلب همراه باشید تا جزئیات این فرایند را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم این فرایند چگونه می‌تواند زیبایی ازدست‌رفته دندان‌های شما را بازگرداند.

روش‌های انجام ایمپلنت دندان

امروزه کمتر کسی وجود دارد که تاکنون دچار مشکلات مختلفی مانند دردهای ناگهانی، شکستگی یا پوسیدگی نشده باشد و برای ترمیم و مراقبت از دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه نکرده باشد. در چنین مواردی، دندانپزشک به درمان مشکلات ریشه و بدنه اصلی دندان می‌پردازد و به التیام درد بیمار کمک می‌کند. از طرفی اگر فردی به دلیل عارضه‌های جدی‌تر مانند تصادف، اصابت ضربه شدید یا نیاز به کشیدن دندان، یک یا چند دندان خود را از دست داده‌ باشد، ریشه دندان او از بین خواهد رفت و این نوع درمان‌ها جوابگوی نیاز او نخواهد بود.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان جایگزینی برای دندان‌های کشیده‌شده یا ازبین‌رفته است. پایه فلزی ایمپلنت دقیقاً در استخوان فک شما کاشته می‌شود. در واقع این پایه، به‌عنوان یک لنگر روی تاج یا پروتز مصنوعی عمل می‌کند و موجب استحکام دندان می‌شود. بدون وجود این پایه، چیزی برای نگه داشتن دندان در جای اصلی خود وجود نخواهد داشت و همین امر نیز مزیت اصلی ایمپلنت در برابر دیگر روش‌های کاشت دندان است. پس از جای‌گیری پایه، دندان مصنوعی، پروتز، یا تاج، درست در بالای آن قرار می‌گیرد.

در واقع ایمپلنت جایگزین مناسبی برای تمامی روش‌های ترمیمی است که به فک و لثه نمی‌چسبند و به‌درستی در دهان جای نگرفته‌اند یا پس از مدتی می‌افتند. ایمپلنت‌ها به‌شکل دندان واقعی در دهان شما جای می‌گیرند و بسیار بهتر از پروتزهای جداشونده یا حتی تاج‌هایی هستند که روی پل‌های دندانی قرار می‌گیرند. برای استفاده از این تاج‌ها دندانپزشک باید دو دندان سالم کناری‌تان را از بین ببرد تا دندان جدید را بین آن‌ها قرار گیرد. همچنین، پزشک ممکن است برای سفت و محکم کردن دندان جدید نیز خراش‌های دیگری روی دندان‌های کناری شما ایجاد کند.

چه زمانی از ایمپلنت استفاده می‌شود؟

استفاده از ایمپلنت‌ها، برای افرادی توصیه می‌شود که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند و مایل‌اند راه حل قابل اعتماد و مناسبی برای ترمیم دائمی دندان‌های ازدست‌رفته خود داشته باشند. ایمپلنت‌ها می‌توانند جای خالی دندان ازدست‌رفته را پر کنند. اگر این شکاف‌ها به حال خود رها شوند، دندان‌های دیگر به‌تدریج به سمت شکاف حرکت می‌کنند تا بایت دهان متعادل شود؛ بنابراین، شکل فک و جای دندان‌ها تغییر می‌کند و این ممکن است بر زیبایی چهره و فرم صورت شخص تاثیر بگذارد.

علاوه بر این‌ها، ایمپلنت دندان از تخریب ساختار صورت، تغییر فرم استخوان فک و چانه جلوگیری می‌کند. اگر تعداد دندان‌های کشیده‌شده در دهان شما زیاد باشد، به مرور زمان ساختار دیگر دندان‌ها تغییر می‌کند تا شکاف ناشی از جای خالی این دندان‌ها را پر کند. همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، همین امر ساختار استخوان، صورت و فک شما را تغییر می‌دهد. اما ایمپلنت با پر کردن این شکاف‌ها از بروز چنین تغییراتی جلوگیری می‌کند.

مراحل انجام ایمپلنت دندان

تا اینجا با ماهیت و هدف استفاده از ایمپلنت برای ترمیم دندان‌های ازدست‌رفته و روش های انجام ایمپلنت برای داشتن لبخند زیبا آشنا شدیم. در ادامه، به بررسی مراحل انجام ایمپلنت و اتفاقاتی که در هر مرحله رخ می‌دهد، می‌پردازیم.

مراحل انجام ایمپلنت دندان:کشیدن دندان

 اگر دندان آسیب‌دیده شما هنوز کشیده نشده باشد، باید آن را بکشید یا با کمک جراحی از دهان خارج کنید تا امکان قرار دادن پست ایمپلنت در دهان‌تان وجود داشته باشد.

مراحل انجام ایمپلنت دندان:آماده‌سازی فک

پس از حذف دندان آسیب‌دیده از دهان، باید فک شما برای جراحی آماده شود؛ زیرا برای حصول اطمینان از چسبیدن پست ایمپلنت به فک، باید استخوان و فضای کافی در فک شما وجود داشته باشد. برخی افراد ممکن است به تقویت استخوان از طریق پیوندهای استخوانی نیاز داشته باشند؛ زیرا بدون وجود استخوان کافی، جاسازی ایمپلنت به‌درستی صورت نمی‌گیرد و کاشت ایمپلنت موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

مراحل انجام ایمپلنت دندان:جراحی برای کاشت پایه ایمپلنت

یکی از اصلی‌ترین مراحل انجام ایمپلنت در دهان شما، کاشت پایه ایمپلنت است. در این مرحله، ایمپلنت از طریق یک سوراخ وارد حفره دندان می‌شود و در استخوان فک جای می‌‌گیرد. به عبارت بهتر، این مرحله شامل بریدن و سپس سوراخ کردن استخوان فک شما به منظور قرار دادن پایه در محل مناسب و صحیح آن است.

مراحل انجام ایمپلنت دندان:حصول اطمینان از سلامتی دندان‌های مجاور

دندان‌های مجاور با حفره دندانی که قرار است ایمپلنت در آن قرار داده شود. همچنین بافت‌های نگهدارنده آن‌ها باید در سلامت کامل باشند و هیچ گونه التهاب لثه یا مشکلات دیگری در آن‌ها دیده نشود. در غیر این صورت، روش کاشت دندان موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

مراحل انجام ایمپلنت دندان:استفاده از پایه به‌عنوان ریشه دندان جدید

پس از آن که پست ایمپلنت به‌طور کامل در استخوان فک شما قرار گرفت، از آن به‌عنوان ریشه دندان جدید استفاده می‌شود تا تاج دندان روی آن سوار شود. در این مرحله، باید از اتصال کامل تاج و ایمپلنت اطمینان حاصل شود تا دندان در آینده دچار مشکل نشود. پس از آن، از انواع روکش به‌دلیل داشتن ظاهر طبیعی‌تر و اتصال کامل به پست ایمپلنت استفاده می‌شود. با این کار بخش تاج دندان به‌طور کامل ساخته می‌شود.

مراحلی که تا اینجا بررسی کردیم، یکی از روش‌هایی است که در حال حاضر در سراسر دنیا برای کاشت ایمپلنت در دهان انجام می‌شود. طبیعی است که روش‌های انجام ایمپلنت نیز تنوع زیادی دارند و در روش‌های سنتی و قدیمی‌تر، برخی از موارد انجام نمی‌شوند یا به شکل دیگری انجام می‌شده‌اند.

روش‌های انجام ایمپلنت

اجزای ایمپلنت دندان

در مراحل اجرای ایمپلنت از اجزا و قطعات مختلفی برای کاشت دندان استفاده می‌شود.اجزای آن از قسمت‌های زیر تشکیل شده است:

1. ایمپلنت

اولین جزء ایمپلنت، پایه یا پست یا تیتانیومی است که روی استخوان فک پایین یا بالایی شما قرار می‌گیرد و به‌عنوان یک لنگر فلزی است نقش ریشه دندان جدید شما را ایفا می‌کند. این جزء تیتانیومی همان چیزی است که دندان‌های مصنوعی یا پروتزهای مصنوعی به‌عنوان تاج دندان روی آن سوار می‌شوند و وجود آن در هنگام استفاده از دندان شما را آزار نمی‌دهد.

2. تکیه‌گاه

این قطعه از جنس فولاد ضدزنگ جراحی، زیرکونیا، طلا یا تیتانیوم ساخته شده است. این قطعه داخل ایمپلنت پرچ می‌شود و به‌عنوان پرکننده یا آداپتوری عمل می‌کند که تاج دندان جدید را به ایمپلنت متصل می‌کند. این بخش آداپتور اصلی نصب ایمپلنت است که پایه را به بهترین شکل به تاج دندان متصل می‌کند. توجه کنید که وجود تکیه‌گاه یا اباتمنت از این نظر حائز اهمیت است. زیرا از شل شدن یا ترک خوردن تاج در هنگام گاز زدن انواع خوراکی‌ها جلوگیری می‌کند.

3. تاج

تاج، بخشی از دندان ترمیم‌شده است که ظاهر و شکل آن شبیه دندان طبیعی است. این بخش به‌عنوان پوششی است که روی ایمپلنت قرار می‌گیرد تا به‌عنوان دندان اصلی در دهان شما کار کند. طبیعی است که ساختار تاج سخت است و در صورت ترک خوردن قابل تعویض است.

روکش دندان جدید معمولاً از جنس PFM (یک آلیاژ فلزی) ساخته می‌شود و از دندان طبیعی سخت‌تر است. تاج دندان روی اباتمنت یا تکیه‌گاه قرار می‌گیرد و در صورت لزوم، اطراف آن با مواد کامپوزیت پوشانده می‌شود.

اقدامات لازم پیش از شروع مراحل انجام ایمپلنت

پیش از آن که مراحل انجام ایمپلنت آغاز شود درک کاملی از فرایند آن داشته باشید و موارد زیر را به‌دقت دنبال کنید:

1. مشاوره اولیه

قبل از انجام هر کاری ابتدا باید با متخصص پروتز مشاوره داشته باشید. پزشک متخصص تعیین می‌کند که آیا شما نیاز به کاشت ایمپلنت در دهان خود دارید یا خیر.

2. معاینه دقیق و کامل

در گام بعدی، دندانپزشک شما را تحت معاینه قرار می‌دهد و سابقه دندانپزشکی و حتی بیماری‌های دیگر شما را بررسی می‌کند. او همچنین از لثه‌ها، دندان‌ها و فک شما عکس‌برداری و مدل دندان‌های شما را به‌دقت بررسی می‌کند. در برخی موارد برخی از مراجعه‌کنندگان باید سی‌تی‌اسکن دهان را نیز انجام دهند. این امر به پزشک کمک می‌کند تا ببیند چه مقدار استخوان فک برای کاشت در دسترس است یا بیمار نیاز به پیوند استخوان دارد.

انجام سی‌تی‌اسکن همچنین به مکان‌یابی ساختارهایی مانند سینوس‌ها و اعصاب کمک می‌کند و انجام جراحی را برای پزشک ساده‌تر می‌کند؛ زیرا سینوس‌ها و اعصاب نباید در حین انجام جراحی کوچک‌ترین آسیبی ببینند.

3. پیوند استخوان

اگر فک شما استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت را نداشته باشد، پزشک باید برای تقویت یا ساخت استخوان راه حل‌های مختلف را به شما معرفی کند. در غیر این صورت، فرایند کاشت دندان ممکن است با شکست مواجه شود. زمانی که برای گاز زدن انواع خوراکی‌ها به دندان جدید خود فشار وارد می‌کنید، این دندان از جای خود خارج شود.

وقتی نوبت به تقویت استخوان فک می‌رسد، ممکن است از برخی قسمت‌های بدن مانند لگن یا چانه یا حتی از شخص دیگر یا حتی از طریق مواد استخوان مصنوعی کمک گرفته شود تا استخوان فک شما تقویت شود.

حال که با نیازمندی‌ها و اقدامات اولیه پیش از انجام ایمپلنت آشنا شدیم، بهترین دندانپزشک در غرب تهران برای انجام ایمپلنت را معرفی خواهیم کرد.

بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد

اگر شما نیز برای بازیابی سلامتی و زیبایی دهان و دندان‌های خود به‌دنبال دندانپزشک مجرب و کارآزموده‌ای هستید که خدمات و مراحل انجام ایمپلنت دندان را با بهترین کیفیت و با استفاده از جدیدترین و به‌روزترین متدهای روز دنیا ارائه دهد، همین حالا با کلینیک تخصصی دکتر حسینی تماس بگیرید و پس از دریافت نوبت مشاوره، در اسرع وقت خدمات پیش از ایمپلنت و کاشت ایمپلنت را دریافت کنید. دکتر حسینی را می‌توان بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد معرفی کرد.

امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت کافی را برده باشید. پس از دریافت خدمات مربوط به ایمپلنت دندان در کلینیک دکتر سید محمدرضا حسینی، از کیفیت و نتیجه کار نهایت رضایت را داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *