مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت

همه چیز درباره مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

پیشرفت‌های تکنولوژیکی و آماده‌سازی دقیق دیجیتال، ایمپلنت را به یک روش جراحی جزئی تبدیل کرده اند. از آنجایی که ارزیابی و برنامه‌ریزی عمل از قبل انجام می‌شود، مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت به مواردی محدود می‌شود که در خانه باید انجام دهید. وقتی تصمیم گرفتید که ایمپلنت انجام دهید، احتمالا دغدغه اصلی شما روزی است که عمل ایمپلنت انجام می‌شود. اما بهتر است که به مراقبت‌های فوری و طولانی‌مدت بعد از آن نیز فکر کنید.

پس از درمان، این وظیفه شما خواهد بود که هر روز بهداشت دهان و دندان را برای سلامت ایمپلنت‌های خود رعایت کنید. به اعتقاد بهترین دکتر ایمپلنت سعادت آباد: «اگر از ایمپلنت به‌خوبی مراقبت شود و اگر استخوانی که روی آن نصب شده است قوی و سالم باشد، می‌توانید انتظار داشته باشید که برای سال‌های طولانی دوام بیاورد.» پس، یادگیری مراقبت بعد از جراحی ایمپلنت موضوع مهمی است که در ادامه به‌طور کامل توضیح می‌دهیم.

آیا بعد از انجام ایمپلنت از دهان خون می‌آید؟

مقداری خونریزی جزئی پس از کاشت ایمپلنت دندان طبیعی است. خونریزی پس از جراحی ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد. برای بهبود خونریزی، متخصص از شما خواهد خواست که با گاز گرفتن محکم یک گاز استریل، به مدت 1 ساعت، روی ناحیه مورد نظر فشار وارد کنید. سپس، پد باید به‌آرامی برداشته شود. در صورت لزوم این کار را با یک پد دیگر برای 30 دقیقه دیگر تکرار کنید. این کار یکی از مهم‌ترین مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت است.

در صورتی که خونریزی ادامه یابد، چای کیسه‌ای مرطوب‎‌ را به مدت 30 دقیقه گاز بگیرید. اسید تانیک موجود در برگ‌های چای به تقویت لخته شدن خون کمک می‌کند. پس از کاشت ایمپلنت، خونریزی بسیار کمتری در مقایسه با کشیدن دندان خواهید داشت؛ زیرا ایمپلنت در شکاف ایجادشده قرار می‌گیرد و هیچ محل بازی وجود ندارد. خونریزی باید همیشه با نگاه مستقیم به محل جراحی ارزیابی شود. بزاق صورتی یا خونی ممکن است 2 تا 3 روز که مشغول استراحت پس از ایمپلنت هستید، دیده شود و نشان‌دهنده مشکل نیست.

در روزهای اول، بوی بد دهان شایع است و با بهبودی از بین می‌رود. 2 تا 3 روز پس از جراحی، ممکن است بافت سفید و سخت در محل جراحی دیده شود که نشان‌دهنده بافت نرمال و در حال بهبود است. مشاهده کلاهک نقره‌ای از طریق بافت لثه پس از عمل غیرعادی نیست. پس، نگران نشوید.

ایمپلنت دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

چگونه می‌توان روند بهبودی زخم ایمپلنت را سرعت بخشید؟

پس از درمان ایمپلنت از شستشوی دهان خودداری کنید و سعی کنید در بقیه روز محل جراحی را با زبان یا انگشت دستکاری نکنید. این کار ممکن است با از بین بردن لخته خون، باعث خونریزی شود. تف کردن، مکیدن نی یا فوت کردن ممکن است لخته‌های خون را از بین ببرد و روند بهبودی را کندتر کند.

ایمپلنت را تا 2 هفته اول پس از کاشت کاملاً به حال خود رها کنید. بهتر است غذاها را به مواد غذایی نرم‌تر محدود کنید و در 10 تا 12 هفته اول در ناحیه‌ای دور از ایمپلنت بجوید. استراحت بعد از ایمپلنت نیز تاثیر زیادی روی بهبودی دارد.

چه مدت استراحت بعد از ایمپلنت الزامی است؟

مراقبت بعد از جراحی ایمپلنت، این‌گونه است که باید فعالیت‌های خود را در روز جراحی محدود کنید. زیرا فعالیت بدنی می‌تواند باعث افزایش جریان خون در بدن و تشدید خونریزی شود. اگر خونریزی ادامه پیدا کرد، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

آیا صورت بعد از ایمپلنت متورم می‌شود؟

بله، تورم واکنش طبیعی بدن به جراحی و بهبودی است. ممکن است پس از درمان دچار تورم یا کبودی شوید. تورم تا روز بعد از جراحی مشخص نمی‎شود و 2 تا 3 روز بعد به اوج خود می‌رسد. این اتفاق طبیعی است و می‌توان آن را با استفاده فوری از کیسه‌های یخ که در یک حوله پیچیده در سمتی از صورت که در آن ایمپلنت‌ها قرار داده شده است، کاهش داد. یکی از بهترین مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت این است که در همان روز قرار دادن ایمپلنت‌ها، کیسه‌های یخ را باید به مدت 20 دقیقه و 10 دقیقه استفاده کنید. بعد از 24 ساعت از کاشت ایمپلنت، یخ دیگر اثری نخواهد داشت. در این مرحله، اعمال گرمای مرطوب، می‌تواند در کاهش تورم مفیدتر باشد. اگر دکتر به شما آنتی بیوتیک بدهد تا قبل یا بعد از عمل مصرف کنید، مطمئن شوید که نسخه خود را تمام کرده‌اید تا از بروز عفونت جلوگیری کنید. اگر بعد از چند روز افزایش درد و تورم را تجربه کردید، باید در اسرع وقت به مرکز ایمپلنت مراجعه کنید تا مطمئن شوید که ایمپلنت‌تان عفونت نکرده است.

مراحل انجام ایمپلنت دندان در دندانپزشکی

برای مراقبت بعد از جراحی ایمپلنت، چه زمانی باید مسکن مصرف کنیم؟

احتمالا پس از کاشت ایمپلنت دندان، درد داشته باشید؛ چرا که استخوان شما دریل شده و ایمپلنت در آن جای‌گذاری شده است. احتمالا متخصص پیشنهاد دهد که اولین دوز مسکن را قبل از رفتن اثر داروی بی‌حسی مصرف کنید و سپس آن‌ها را به‌طور منظم با حداکثر دوز اعلام‌شده، طی 2 روز اول پس از جراحی مصرف کنید. برای اکثر بیماران، داروهای مسکن بدون نسخه که به‌طور معمول برای سردرد مصرف می‌شود، کافی است. هر گونه درد یا ناراحتی پس از جراحی باید هر روز به‌تدریج کاهش یابد. اگر پس از چند روز افزایش درد و تورم را تجربه کردید، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت

در راستای مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت چگونه غذا بخوریم؟

توصیه می‌شود در روز جراحی فقط از نوشیدنی‌های سرد استفاده کنید. خیلی مهم است که هیدراته بمانید. از نوشیدنی‌های گرم، الکل و غذاهای داغ یا تند خودداری کنید. تا زمانی که بی‌حسی موضعی از بین نرود، غذا نخورید. اگرچه خوردن وعده‌های غذایی ممکن است برای چند روز اول چالش‌برانگیز باشد؛ اما سعی کنید به خوردن غذاهای مقوی ادامه دهید تا سریع‌تر بهبود یابید. سعی کنید غذاهای نرم‌تری انتخاب کنید و دورتر از محل کاشت ایمپلنت بجوید. بهتر است از خوردن دانه‌ها یا میوه‌های هسته‌دار خودداری کنید؛ زیرا ممکن است گیر کنند و باعث عفونت شوند. به‌طور کلی، اکثر بیماران می‌توانند پس از 7 تا 10 روز به رژیم غذایی عادی برگردند.

بهداشت دهان بعد از ایمپلنت

در ادامه‌ی مقاله‌ی مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت ما با بهداشت دهان بعد از ایملنت آشنا می‌شویم. رعایت بهداشت دهان برای بهبودی زخم ضروری است. در صورت تجویز دندانپزشک از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنید. روز بعد از جراحی، شستشو با آب‌نمک گرم نیز توصیه می‌شود و باید 4 تا 5 بار در روز، به‌خصوص بعد از غذا استفاده شود. استفاده از دهانشویه را ملایم انجام دهید و از چرخاندن شدید آن در دهان خودداری کنید. حتی ممکن است متخصص ایمپلنت از شما بخواهد که مسواک بزنید؛ اما مراقب محل‌های کاشت باشید. معمولاً دوره بهبودی از 6 هفته تا 6 ماه طول می‌کشد. بخیه‌ها معمولاً طی استراحت بعد از ایمپلنت و بعد از 7 تا 14 روز خود به خود برداشته یا جذب می‌شوند. هر بخیه‌ای که در آن زمان باقی مانده باشد ممکن است به صلاحدید جراح برداشته شود. هرگز خودتان بخیه‌ها را نکشید.

استعمال دخانیات روند درمان را کند می‌کند. نیکوتین موجود در دود، رگ‌های خونی را منقبض می‌کند و جریان خون را به بافت‌های نرم کاهش می‌دهد که می‌تواند بر ایمنی و سلامت طولانی مدت لثه و استخوان تأثیر بگذارد. استعمال دخانیات این خطر را افزایش می‌دهد که ایمپلنت‌ها به‌درستی با استخوان ترکیب نشوند و در طول زمان احتمال شکست آن‌ها را افزایش می‌دهد. روند بهبودی همچنین می‌تواند به دلیل رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از حد الکل و عدم مراقبت از دندان کند یا حتی مختل شود.

آیا می‌توانیم پس از کاشت ایمپلنت از دندان مصنوعی خود استفاده کنیم؟

در مقاله‌ی مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت باید گفت دندان مصنوعی جزئی یا کامل نباید بلافاصله پس از جراحی استفاده شود. اگر دندان مصنوعی دارید که ناحیه ایمپلنت را می‌پوشاند، باید تا حد امکان کمتر از آن استفاده کنید تا محل کاشت در دوره بهبود اولیه صدمه نبیند. اگر در طول درمان از دندان‌های جایگزین موقت استفاده می‌شود، مهم است که فشاری به ایمپلنت‌های زیرین وارد نکنند. قطعا پس از کاشت ایمپلنت، متخصص‌تان دستورالعمل‌های خاصی را در مورد استفاده از دندان مصنوعی یا دندان‌های جایگزین خواهد داد.

شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت بلندمدت هستند

همیشه یادتان باشد که مراقبت بعد از جراحی ایمپلنت یا استراحت پس از ایمپلنت کافی نیست. ایمپلنت‌ها به مراقبت بلندمدت نیاز دارند. هنگامی که ایمپلنت‌های جدید و لثه اطراف بهبود یافتند و دندان‌های جایگزین شما نصب شدند، باید مانند دندان‌های طبیعی از آن‌ها مراقبت شود. برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌های خود، 2 بار در روز مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و به‌طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

سخن نهایی درباره مراقبت‌ های بعد از ایمپلنت

اگر بهداشت دندان‌ها رعایت نشود، باکتری‌ها می‌توانند تجمع کرده و باعث التهاب شوند. در صورت عدم درمان، التهاب می‌تواند باعث از بین رفتن استخوان اطراف ایمپلنت شود. در نهایت، ایمپلنت تکیه‌گاه خود را در استخوان از دست می‌دهد، شل می‌شود و می‌تواند بیفتد.

سخن آخر اینکه معمولاً 10 تا 12 هفته پس از کاشت، که ایمپلنت شما برای ترمیم آماده شد، زمان نصب تاج دندان فرا می‌رسد. پس، تا آن زمان باید مراقب ایمپلنت کاشت شده باشید که به‌خوبی با استخوان ترکیب شود تا تکیه‌گاه خوبی برای دندان‌تان باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *