بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان، یکی از تخصصی‌ترین روش‌های سفید کردن دندان است. بسیاری از افراد هنگام مراجعه به دندانپزشک، از زردی و غیر طبیعی بودن رنگ دندانهای‌شان شکایت دارند.

تغییر رنگ‌ دندان با روش‌های ساده قدیمی و خانگی درمان نمی‌شود و بهترین روش در چنین مواقعی، استفاده از سفید کردن دندان و کمک گرفتن از مواد شیمیایی است که می‌توان دندان‌هایی درخشان‌تر و جذاب‌تر داشت.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان از جمله حرفه‌ای‌ترین خدمات و درمان‌های دندانپزشکی است که به کمک آن رنگدانه‌های غیرطبیعی روی سطح دندان‌ها از بین می‌روند. این شیوه درمانی می‌تواند تمام لکه‌ها و رنگ‌های ایجادشده بر روی دندان‌ها را پاک کند. در این روش چیزی به ساختار دندان‌ها اضافه نمی‌شود و فقط از مواد شیمیایی مخصوص برای سفید کردن دندان استفاده می‌شود

انواع روش‌های بلیچینگ دندان چیست؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که دو فرایند بلیچینگ و سفید کردن دندان‌ها یک نوع درمان هستند. اما در حقیقت این دو تفاوت‌های زیادی با هم دارند. سفید کردن دندان تنها یک فرایند ساده است که با روش‌های خانگی هم انجام می‌شود؛ اما بلیچینگ دندان فرایندی پیچپیده‌تر و کاربردی‌تر از سفید کردن دندان‌ها است.

به‌طور کلی، دو مدل سفید کردن دندان‌ها با بلیچینگ وجود دارد که عبارت‌اند از:

  1. آفیس بلیچینگ یا بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی
  2. هوم بلیچینگ یا بلیچ دندان در خانه

آفیس بلیچینگ (در مطب دندانپزشکی)

بلیچینگ دندان در مطب ( Office Bleaching ) این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. آنچه این روش را محبوب کرده است سفید شدن کافی دندان‌ها در کوتاه‌ترین زمان با بیشترین ماندگاری است.

این پروسه معمولا توسط متخصص انجام می‌شود. برای اینکه دندان‌ها سفید شوند از مواد شیمیایی خاصی مانند هیدروژن پراکسید با غلظت بالا استفاده می‌شود. میزان زمان مورد نیاز برای بلیچینگ در مطب، 2 الی 3 جلسه و هر جلسه حدود 60 دقیقه است.

مراحل بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان در مطب شامل مراحل زیر است:

  1. تمیز کردن دندان‌ها و انجام فرایند جرم‌گیری
  2. گذاشتن یک وسیله دندانپزشکی برای باز کردن دهان به منظور ایجاد دسترسی به تمام سطوح دندانی
  3. محافظت از بافت لثه با کمک مواد مخصوص
  4. گذاشتن یک ژل سفیدکننده حاوی پراکسید هیدروژن بر روی دندان‌ها به مدت 15 تا 30 دقیقه
  5. استفاده از دستگاه لایت کیور یا لیزر برای فعال کردن مواد سفیدکننده موجود در ژل در طی مدت زمانی که ژل سفیدکننده بر روی دندان‌ها قرار گرفته است
  6. تکرار گذاشتن ژل روی دندان‌ها هر بار 15 تا 30 دقیقه
  7. اتمام کار در صورتی که دندان فرد فقط به یک جلسه درمان نیاز داشته باشد
  8. دادن یک کیت بلیچینگ در منزل برای استفاده در خانه و بیشتر شدن مدت زمان سفید بودن دندان‌ها به بیمار

مراقبت‌های بعد از بلیچینگ دندان چیست؟

بعد از بلیچینگ دندان، باید مراقبت‌هایی را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید. در ادامه چند مورد مهم را برای‌تان شرح داده‌ایم.

  1. از مصرف موادغذایی و انجام کارهایی که باعث ایجاد زردی و لکه روی دندان‌های‌تان می‌شوند، پرهیز کنید
  2. در ساعات اولیه بهتر است که دندان‌ها و لثه‌هایتان را با آب گرم بشویید
  3. یک هفته بعد از درمان، برای معاینه به مطب دندانپزشک بروید
  4. از خوردن غذاهای سرد خودداری کنید
  5. برای خوردن میوه‌هایی مثل سیب، حتما پوست آن‌ها را بگیرید

بلیچینگ دندان چقدر دوام دارد؟

به‌طور کلی، بعد از گذشت 3 سال از یلیچینگ، میزان سفیدی دندان‌ها کم می‌شود؛ اما ماندگاری آن در این سه سال هم به نحوه مراقبت افراد و همچنین نوع رژیم غذایی آن‌ها بستگی دارد.

اگر مایل هستید دندان‌های‌تان را بلیچ کنید، دندانپزشکی دیجیتال دکتر سید محمدرضا حسینی با بهره‌مندی از تجربه درخشان دکتر حسینی و با داشتن تجهیزات پیشرفته و مدرن بهترین خدمات را به شما ارائه خواهد داد و بعد از مراجعه به دندانپزشکی دیجیتال دکتر حسینی و انجام بلیچینگ دندان‌های بسیار زیبا و سفیدی خواهید داشت.

سایر خدمات دندانپزشکی