دکتر حسینی » علل زرد شدن دندان – روش های از بین بردن زردی دندان ها
علت زرد شدن دندان

علل زرد شدن دندان – روش های از بین بردن زردی دندان ها

دندان یکی از مهم‌ترین اعضای صورت است که بهداشت آن اهمیت زیادی دارد. در صورت بروز هرگونه مشکل در دندان، ظاهر شما نیز ناخوشایند به نظر می‌رسد. یکی از رایج‌ترین مشکلات ظاهری که برای دندان به وجود می‌آید، زرد شدن آن است. اغلب افراد بدون توجه به علت زرد شدن دندان، در پی رفع این مشکل هستند. درصورتی‌که برای رفع زردی دندان، ابتدا باید علت اصلی آن را پیدا کنید و سپس به دنبال روش مناسبی برای رفع آن باشید.

______________________________________________________________________________

برای مطالعه: علت دندلن درد

______________________________________________________________________________

عوامل ایجاد زردی دندان

قبل از بررسی روش‌های برطرف کردن زردی دندان، بهتر است که با دلایل زردی دندان آشنا شوید. شناخت این دلایل به شما کمک می‌کند که بتوانید این مشکل را حل کرده و همچنین از زرد شدن مجدد دندان پیشگیری کنید. دلایل مختلفی برای زرد شدن دندان‌ها وجود دارد که در ادامه اصلی‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

ارتودنسی دندان

زمانی که دندان شما ارتودنسی می‌شود، مراقبت از آن سخت شده و حفظ بهداشت آن با چالش‌های زیادی روبرو می‌شود. اگر در طول دوره ارتودنسی نتوانید بهداشت را به‌صورت کامل رعایت کنید، دندان‌های شما زرد می‌شود.

بهداشت ضعیف دندان

اصلی‌ترین علت زرد شدن دندان، بهداشت ضعیف است. زمانی که بهداشت دندان را رعایت نمی‌کنید، تکه‌های مواد غذایی در دهان شما باقی می‌ماند و باعث افزایش باکتری محیط دهان و افزایش تعداد پلاک روی مینای دندان شده و درنهایت موجب تغییر رنگ دندان می‌شود.

جرم دندان

پس از مصرف مواد غذایی، پلاک‌های میکروبی یا جرم دندان در دهان جمع می‌شوند. اگر این جرم‌ها از بین نروند، روی دندان تجمع می‌کنند و درنهایت باعث زرد شدن دندان می‌شوند. در مواردی جرم دندان با مسواک از بین می‌رود؛ اما در برخی مواقع جرم‌ها لایه سفتی را تشکیل می‌دهند که حذف آن نیازمند جرم‌گیری است.

ژنتیک و وراثت

دندان برخی از افراد به‌صورت ژنتیکی، رنگی به‌جز سفید دارد. این افراد هر چه قدر هم تلاش کنند و از روش‌های مختلف برای رفع زردی استفاده کنند، نمی‌توانند به نتیجه مطلوب برسند.

زرد شدن دندان در اثر آسیب

تضعیف و نازک شدن مینای دندان

نازک شدن مینای دندان در اثر عواملی همچون مصرف زیاد نوشابه، کاهش بزاق و خشکی دهان، ریفلاکس معده و مصرف زیاد غذاهای حاوی نشاسته و قند رخ می‌دهد. یک علت دیگر زرد شدن دندان این است که تضعیف مینا باعث می‌شود عاج یا همان دنتین نمایان شود که رنگی زرد و تیره دارد.

افزایش سن

بالا رفتن سن یکی از عوامل تضعیف مینای دندان است که درنهایت باعث زرد شدن آن می‌شود. این عامل حتی در صورت رعایت بهداشت کامل دندان و پیروی از یک رژیم غذایی مناسب نیز ممکن است رخ دهد.

سیگار کشیدن

تابه‌حال به دست افراد سیگاری دقت کرده‌اید؟ نگه‌داشتن سیگار حتی در دست نیز باعث تغییر رنگ آن می‌شود. دلیل این امر نیکوتین و ماده قیر است که در طول سیگار کشیدن به وجود می‌آید. درواقع علت اصلی زرد شدن دندان در اثر سیگار کشیدن، همان نیکوتین و قیر است.

خوردن بعضی غذاها

رنگ‌های مصنوعی که در برخی غذاها وجود دارند از عوامل مؤثر بر زرد شدن دندان محسوب می‌شوند. اگر بلافاصله پس از مصرف چنین غذاهایی دهان و دندان خود را نشویید، به‌مرورزمان دندان‌ها زرد خواهند شد.

مصرف برخی نوشیدنی ها

برخی از نوشیدنی‌ها نیز ممکن است مانند خوراکی‌ها دارای مقادیری از رنگ‌های مصنوعی باشند. همچنین نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه نیز تأثیر چشمگیری بر زرد شدن دندان دارند.

مصرف آنتی بیوتیک ها

برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها مانند تتراسایکلین باعث زرد شدن و حتی ایجاد لکه‌های قهوه‌ای روی دندان می‌شوند.

بیماری

بیماری‌ علت دیگری است که باعث زرد شدن دندان می‌شود. به‌طور مثال همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، ریفلاکس معده باعث زرد شدن دندان می‌شود. بیماری پوکی ‌استخوان نیز عامل دیگری است که روی زد شدن دندان‌ها تأثیر می‌گذارد.

زرد شدن دندادن در اثر از بین رفتن مینا

فلوروزیس دندان

فلوراید یکی از مواد بسیار مفید برای دندان است. درصورتی‌که این ماده بیش‌ازحد مصرف شود باعث ایجاد لکه‌هایی زرد و حتی قهوه‌ای رنگ به نام فلوروز می‌شود.

وارد شدن آسیب و ضربه به دندان

شکستن ریشه، بالا آمدن، لق شدن و شکستن دندان‌ها ازجمله عواملی محسوب می‌شوند که بر رنگ دندان تأثیر گذاشته و باعث زرد شدن آن می‌شوند.

دندان قورچه یا براکسیم

دندان‌ قروچه نیز دلیل زرد شدن دندان است. براکسیم یا دندان قروچه به‌مرورزمان باعث از بین‌ رفتن مینای دندان می‌شود که این عامل نیز باعث تغییر رنگ دندان می‌شود.

روش های پیشگیری از زردی دندان

اگر از ابتدا روش‌های جلوگیری از زرد شدن دندان را بشناسید، دیگر احتیاجی به درمان این مشکل نخواهید داشت. به‌طورکلی اگر بخواهیم روش پیشگری از زردی دندان را در یک جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم که لازم است سبک زندگی سالم و مناسبی را برای خود انتخاب کنید. تغذیه سالم، حفظ بهداشت دهان و دندان و عدم مصرف دخانیات از عوامل بسیار مؤثر در پیشگیری از زرد شدن دندان محسوب می‌شوند.

درمان زردی دندان

اگر علت زرد شدن دندان خود را یافته‌اید و به دنبال راهی فوری و موقت برای درمان هستید، می‌توانید از خمیردندان‌های سفیدکننده استفاده کنید. البته استفاده مداوم از این نوع خمیردندان‌ها نیز باعث تضعیف مینای دندان و درنتیجه زرد شدن مجدد دندان خواهد شد. بنابراین بهتر است که به‌اندازه مناسبی از آن استفاده کنید. از سوی دیگر جرم‌گیری و بلیچینگ از روش‌های مؤثر و بلندمدت برای درمان زردی دندان‌ها هستند.
بلیچینگ روشی است که با استفاده از لیزر انجام می‌شود و تأثیرات شگرفی روی رنگ دندان دارد. چنانچه به دنبال مرکزی معتبر و پیشرفته برای انجام بلیچینگ دندان هستید، می‌توانید به کلینیک دکتر حسینی مراجعه کنید. پزشکان متخصص و تجهیزات به‌روز در این کلینیک به شما کمک می‌کنند تا روند درمان بسیار ساده و کوتاهی را تجربه کنید و از دندان‌های سفید و سالم خود برای مدت‌زمان طولانی لذت ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *