دکتر حسینی » جراحی لثه برای روکش دندان چگونه است؟
جراحی لثه برای روکش

جراحی لثه برای روکش دندان چگونه است؟

جراحی لثه برای روکش یک روش درمانی متداول تخصصی لثه که از دسته جراحی دهان و دندان به شمار می‌رود. این جراحی زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دندان در اثر آسیب بشکند یا از دست برود. از اولین سوالاتی که برای بیمار پیش می‌آید می‌توان به این موارد اشاره کرد: جراحی لثه برای روکش چقدر طول می‌کشد؟ و هزینه جراحی لثه برای روکش چقدر است؟ در ادامه به بیشتر پرسش‌هایی که در این حیطه مطرح می‌شود، پاسخ می‌دهیم پس تا پایان با کنار ما باشید.

اگر تمام دندان‌های بیمار سالم هستند و فقط یکی از آن‌ها دچار مشکل شده یا برای بیمار اذیت‌کننده است، جای نگرانی ندارد. با راه حل‌های ساده می‌توان آن را برطرف ساخت و دوباره لبخند زیبا و طبیعی همیشگی را برایش به ارمغان آورد.

تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر درمان ریشه‌ای انجام شده باشد و ساختار و ساختمان دندان ‌به علت پوسیدگی به‌شدت ضعیف شده باشد، طبیعتا این دندان‌ نیاز به روکش دارد. اما قبل از آن در صورت نیاز باید لثه را جراحی کرد و بعد دندانپزشک متخصص، روکش دندان مدنظر را همرنگ و متناسب با سایر دندان‌های طبیعی بیمار انتخاب خواهد کرد.

جراحی لثه برای روکش چیست؟

در روش جراحی لثه برای روکش، جراح لثه قسمتی از بافت لثه را برمی‌دارد. در بعضی موارد ندانپزشک از استخوان کمک می‌گیرد تا بتواند دسترسی بیشتری برای پوشش روکش ایجاد کند؛ زیرا روکش باید بیشترین سطح دندان را بپوشاند. جراحی لثه فرایندی مرسوم است و زمان این درمان حداکثر یک ساعت و یک جلسه به طول می‌انجامد. روکش در حقیقت شبیه تاج دندان است و به علل درمانی و زیبایی روی دندان طبیعی درمان‌شده سوار می‌شود.

 دندانپزشک متخصص هنگام این جراحی قدری از لثه یا استخوان یا هر دو باهم را برمی‌دارد. با این کار فضا برای قرار دادن روکش به اندازه کافی فراهم می‌شود. گاهی اوقات دیده می‌شود دندانی به دلیل پوسیدگی زیاد، زیر لثه فضای مناسبی برای درمان و ترمیم ندارد. چنانچه درمان بدون در نظر گرفتن جراحی افزایش طول تاج انجام شود، دندان درمان‌شده دوباره دچار پوسیدگی زیر لثه خواهد شد.

بعضی اوقات دندان‌هایی وجود دارد که به دلیل مقدار زیاد تخریب و پوسیدگی عمیق، میزان قابل توجهی از خود دندان از بین می‌رود. در این مواقع اگر درمان روکش بدون جراحی لثه صورت پذیرد، عوارض زیادی در پیش خواهد داشت.

جراحی لثه برای روکش چقدر طول می کشد

کاربرد جراحی لثه برای روکش

این جراحی برای مواقعی چون آسیب‌دیدگی شدید مانند شکستگی دندان، از بین رفتن دندان به دلایل مختلف یا طی مراحل درمان دندانپزشکی نظیر ساخت پل ریشه و کاشت دندان یعنی ایمپلنت استفاده می‌شود. در زمینه درمان روکش نیز برای محکم کردن محل قرارگیری آن بر دندان مورد استفاده است.

جراحی لثه برای روکش زمانی کاربرد دارد که میزان سطح دندان برای نگه داشتن روکش کافی نباشد. دندانپزشک متخصص، از این روش به منظور محکم قرار گرفتن روکش بر دندان‌هایی که دچار شکستگی و پوسیدگی عمیق شده باشند استفاده می‌کند.

در جراحی لثه برای روکش، دندانپزشک متخصص اگر نیاز باشد تکه‌ای از بافت لثه را برمی‌دارد و حتی ممکن است در صورت لزوم بخشی از استخوان را بتراشد. به این ترتیب، هم نصب روکش بر دندان آسان‌تر می‌شود و هم میزان بیشتری از سطح دندان برای محکم شدن روکش در دسترس قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از کاربردهای جراحی لثه برای روکش، درمان لبخند لثه‌ای “gum smile” است. برخی افراد هنگام لبخند زدن، بیشتر لثه‌های جلو و بالای دندان‌های‌شان نمایان می‌شود. بهترین دکتر برای اصلاح طرح لبخند، در صورت صلاحدید از این روش استفاده می‌کند تا این افراد، لبخندی زیبا و گیرا داشته باشند.

هزینه جراحی لثه برای روکش چقدر است؟

هزینه جراحی لثه قبل از قرار دادن روکش در برابر سایر هزینه‌های تخصصی دندانپزشکی چندان چشمگیر نیست و به لحاظ اقتصادی نیز به‌صرفه‌تر است.

یکی از فاکتورهای اصلی و موثر بر هزینه، مهارت و تخصص جراح دندانپزشک است. دومین فاکتور مهم، مقدار عفونت لثه و نوع جنس دندان بیمار است که میزان هزینه جراحی لثه برای روکش را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

انواع روکش‌های دندانی

روکش‌ها بر اساس جنس خود روکش، انواع متنوعی دارند. روکش‌های فلزی، رزینی و سرامیکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین روکش‌های دندانی هستند.

روکش‌های فلزی اغلب از جنس طلا، کروم، نیکل و پالادیوم هستند که از مقاومت زیادی در برابر غذاهای سفت برخوردار هستند. ارزان‌ترین روکش‌ها از جنس رزین هستند و طبیعتا مقاومت کمتری در مقایسه با روکش‌های فلزی دارند. محبوب‌ترین روکش، روکش‌های سرامیکی هستند که از نظر کیفیت، مقاومت و زیبایی از سایر روکش‌ها به مراتب بهتر هستند. نکته مهم این است که انتخاب نوع روکش بنا به تشخیص دندانپزشک متخصص مطابق نوع لثه و دندان‌های بیمار خواهد بود.

عوارض جراحی لثه برای روکش چیست؟

در برخی بیماران برای اینکه دندانپزشک فضای بیشتری برای درگیر کردن روکش داشته باشد، تا ژرفای لثه را تحت جراحی قرار می‌دهد. در این شرایط امکان دارد لثه دچار تورم و التهاب شود. روکش یک عارضه خارجی است و لثه به آن واکنش نشان می‌دهد یا حتی امکان دارد استخوان و لثه جراحی‌شده تحلیل یابد.

در بعضی موارد نیز به دلیل محدودیت فضای کافی و عدم گیر مناسب یا به علت کوتاهی و ضعف تاج دندان، روکش از جای خود بیرون می‌آید. در این حالت باید به یک متخصص یا پریودنتیست (متخصص جراحی لثه و بیماری‌های لثه) مراجعه کرد. پریودنتیست با جراحی لثه می‌تواند میزان فضای بیشتری را به گیر روکش اختصاص دهد.

امکان دارد بعد از جراحی لثه، آن دندان بلندتر از سایر دندان‌های کناری خود دیده شود. اگر در جراحی از استخوان هم کمک گرفته شده باشد امکان دارد دندان لق شود. در این جراحی نیز مانند دیگر روش‌های جراحی لثه، احتمال بروز عفونت وجود دارد؛ اما این احتمال بیشتر از دیگر روش‌ها نیست. برای پیشگری از عفونت جراحی لثه، باید تمام دستورات پس از جراحی عمل شود.  

مراقبت‌های بعد از جراحی لثه

دوره بهبودی کامل جراحی لثه برای روکش در نهایت دو تا سه ماه به طول می‌‌انجامد و  بعد از اتمام دوره بهبودی، دندان‌های بیمار کارکرد معمول طبیعی خود را مجدد از سر می‌گیرد. لازم به ذکر است برای پرهیز از خونریزی بعد از جراحی، 24 تا 72 ساعت پس از جراحی، بیمار نباید فعالیت‌های سنگین نظیر تمرین‌های ورزشی، بلند کردن اجسام سنگین و …  انجام دهد.

روی‌هم‌رفته باید به توصیه‌های دندانپزشک متخصص کاملا توجه کرد و برای روند بهبودی بهتر نکات زیر را رعایت کرد:

مراقبت غذایی: تا 24ساعت باید از غذاهای گرم و سرد پرهیز کرد و برای پیشگیری از خونریزی نباید دهان را شست.

پس از جراحی لثه برای روکش، باید با طرفی غذا خورد که جراحی نشده باشد. از خوردن مواد خوراکی سخت، اسیدی، چسبناک و ادویه‌جات باید پرهیز کرد. همچنین، دانه‌های ریز، پودرها، آجیل و .. استفاده نشود و باید بیشتر آب و مایعات مصرف شود.

دارو: طبق دستور دندانپزشک، از مسکن‌هایی مانند نوافن یا تایلنول و .. مرتب استفاده شود. امکان دارد مطابق دستور متخصص مسکن‌های قوی و آنتی بیوتیک نیز تجویز شود که باید منظم مصرف شوند.

کمپرس یخ: برای ساعات اولیه بعد از جراحی، استفاده از کیسه یخ می‌تواند التهاب و تورم جراحی را کاهش دهد. کیسه یخ را 20 دقیقه قرار دهید. بعد استراحت دهید و مجددا 20دقیقه کمپرس یخ قرار دهید.

ممنوعیت‌ها: حداقل هفت تا 10روز پس از جراحی لثه برای روکش باید از استعمال تنباکو مانند سیگار، پیپ، قلیان و .. خودداری کرد و تا وقتی که دندانپزشک اجازه نداده، نباید نوشیدنی‌های الکل مصرف کرد.

عدم تحریک موضع جراحی‌شده: باید از فشار دادن، دست زدن، کشیدن لب یا زبان به موضع جراحی‌شده اکیدا خودداری شود؛ زیرا امکان دارد موجب افزایش درد و خونریزی شود.

پانسمان: پس از جراحی لثه برای روکش باید از هفت تا 14روز پانسمان داشت و برای تعویض آن باید به دندانپزشکی مراجعه کرد.

مسواک: در نواحی‌ای که موضع پانسمان دارد باید آرام و با دقت بیشتری مسواک زد تا آن ناحیه تحریک نشود. اما سایر قسمت‌ها را باید کامل مسواک زد و نخ دندان کشید.

هزینه جراحی لثه برای روکش

سخن پایانی

 در آخر باید گفت اثربخشی و بهره‌وری انواع جراحی دندان، مدام در حال پیشرفت است و جراحی لثه برای روکش یک شیوه رایج دندانپزشکی است. این جراحی از جنبه‌های مختلف زیبایی و درمانی دارای اهمیت بالایی است و موجب احیا شدن دندان ازدست‌رفته می‌شود که این امر به لحاظ زیبایی هم شایان توجه است. بهترین دندانپزشکی در تهران با استفاده از جدیدترین شیوه‌های درمانی روز دنیا بهترین خدمات را نیز در این شاخه ارائه می‌دهد.

بیمار در طول درمان و روند بهبودی باید کاملا به دستورات دندانپزشک متخصص عمل کند تا فرایند درمان به‌خوبی انجام و بهبودی کامل حاصل شود. جراحی لثه برای روکش منجر به افزایش طول عمر دندان طبیعی فرد می‌شود. با مراجعه به بهترین دندانپزشک در غرب تهران می‌توان از داشتن دندان‌هایی سالم لذت برد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *