تاثیر ارتودنسی بر بینی

تاثیر ارتودنسی بر بینی و اجزای دیگر صورت

ارتودنسی روشی برای رفع عیوب دندان و بهبود وضعیت فک است و در نتیجه به حفظ تعادل و هماهنگی دهان کمک می‎کند. اما آیا تغییر قبل و بعد از ارتودنسی تاثیری روی صورت دارد؟ تاثیر ارتودنسی بر بینی چگونه است؟ آیا سن ارتودنسی تاثیری روی این تغییر دارد؟

نحوه تاثیر ارتودنسی بر دندان‌ها و صورت

بدون‌شک شما نیازی به تعریفی از فرایند ارتودنسی ندارید و می‌دانید ارتودنسی چیست؛ اما در مورد اینکه چگونه ارتودنسی شکل صورت را تغییر می‌دهد، باید گفت این دستگاه و براکت‌ها، فشار ملایم و ثابتی را اعمال می‌کند که فرایند طبیعی بازسازی استخوان در بدن را تحریک می‌کند. بافت استخوان‌ها شکسته می‎شوند (نگران نباشید، این فرایند بدون درد است و در طول زندگی شما حتی بدون ارتودنسی هم اتفاق می‌افتد!)، این فرایند باعث می‌شود دندان‌ها در جهتی تغییر کنند که سیم‌های ترازکننده و براکت‌ها آن‌ها را هدایت می‌کنند. همان‌طور که دندان‌ها به موقعیت ایده‌آل خود حرکت می‌کنند، لب‌های شما نیز به همراه دندان‌ها تغییر می‌کنند و باعث تاثیر ارتودنسی بر بینی می‎شوند. هرچند این تاثیر کاملا غیر مستقیم است و فقط به‌خاطر تغییر زاویه فک و لب‌ها چنین القا می‌شود. این اتفاق با توجه به سن ارتودنسی در بسیاری از موارد تقریباً نامحسوس اتفاق می‌افتد.

تغییرات صورت بعد از ارتودنسی روی مشکلات اسکلتی و مسائلی که شدید هستند، چشمگیرتر است. از طرف دیگر، اگر مثلاً دندان‌های‌تان کمی کج باشد اما وضعیت فک طبیعی باشد، تغییرات بسیار جزئی خواهند بود. برای برخی از بیماران صورت تغییر اندکی می‌کند یا بدون تغییر می‌ماند و برای برخی دیگر، بهبود وضعیت صورت، بخش مهمی از برنامه درمانی آن‌ها است.

آشنایی با مراحل ارتودنسی دندان

آیا ارتودنسی شکل صورت، بینی، لب‌ها و خط فک را تغییر می‌دهد؟

ارتودنسی فقط تراز دندان‌ها را تغییر نمی‌دهد. بلکه روی آناتومی دهان و صورت – مانند خط فک، لب‌ها و نمای کلی صورت تاثیر می‌گذارد. در کودکانی که استخوان‌های‌شان هنوز در حال رشد است این تاثیر مشهود خواهد بود. با توجه به سن ارتودنسی بیمار، برخی بخش‌های صورت بیشتر از سایر بخش‌ها تغییر می‌کنند.

با ارتودنسی دندان‌ها، بافت‌های نرمی که روی فک و دندان‌ها قرار می‌گیرند – مانند گونه‌ها و لب‌های شما – با تراز جدید فک تغییر خواهند کرد. به همین دلیل است که گاهی با از دست دادن دندان، صورت افراد لاغر به نظر می‌رسد. با ارتودنسی، شکل صورت به‌تدریج تغییر می‌کند و در بزرگسالان که اسکلت‌شان تکمیل شده است، تغییر زیاد معلوم نخواهد بود. در طول مشاوره ارتودنسی، دکتر حسینی می‌تواند مشخص کند که بعد از ارتودنسی، کدام ناحیه از صورت‌تان تغییر خواهد کرد.

تاثیر ارتودنسی بر بینی و اجزای دیگر صورت چگونه است؟

قبل و بعد از ارتودنسی، تغییرات مثبت صورت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

برای افرادی که دندان‌های نامرتب دارند، ارتودنسی هر دو فک صورت را به داخل می‌آورد. باعث می‌شود عضلات صورت به حالت نرمال برگردند. در نتیجه، صورت آرام‌تر و متعادل‌تر می‌شود. برای افرادی که به دلیل قرار گرفتن استخوان فک پایین در وضعیت نامناسب، انحراف صورت دارند، صورت بعد از ارتودنسی دوباره متناسب می‌شود.

زاویه بینی یکی از تغییرات قبل و بعد از ارتودنسی است. برای مثال، در افرادی که برآمدگی فک بالا دارند، بعد از ارتودنسی، لب بالایی جمع می‌شود و بینی بلندتر و باریک‎تر به نظر می‌رسد. با انجام ارتودنسی صورت هماهنگ می‌شود و ناخواسته این احساس را به ما می‌دهد که بینی کشیده‌تر است.

عقب کشیدن فک پایین یا باز کردن دندان‌های پایین می‌تواند چانه را لاغرتر کند، گاهی اوقات بلندتر به نظر برسد و در نتیجه، شکل Vline بگیرد. قابل توجه‌ترین تغییرات قبل و بعد از ارتودنسی، دندان‌های منظم و سالمی هستند که تمیز کردن آن‌ها راحت‌تر است. بدین ترتیب، لبخندی سالم و جذاب ایجاد می‌کند که اعتماد به نفس را بهبود می‌بخشد.

تغییرات صورت قبل و بعد از ارتودنسی روی لب‌ها محسوس است. برای افرادی که برآمدگی فک دارند، دندان‌های بالایی به سمت جلو کشیده می‌شوند و باعث کج شدن لب‌ها می‌شوند، موقعیت لب‌ها در ناحیه نیش نیز برآمده است و باعث می‌شود لب‌ها به هم نرسند. هنگام استفاده از ارتودنسی، عقب کشیدن فک بالا و پایین به جلوگیری از بالا رفتن لب‌ها کمک می‌کند.

ارتودنسی دیجیتال چیست؟

تاثیر ارتودنسی بر بینی در مشکل فک پایین برآمده

در این موارد، قبل از درمان فک پایین بیمار حالت بیرون‌زده و فک بالا حالت مقعر دارد. پس از ارتودنسی، فک بالا بیرون می‌آید، فک پایین به داخل بازمی‌گردد و باعث می‌شود که صورت به‌طور قابل توجهی تغییر کند، بینی بلندتر به نظر برسد، فک پایین باریک‌تر شود و زاویه بینی و لب‌ها تنظیم شود.

تاثیر ارتودنسی بر بینی در مشکل فک بالای برآمده

بیرون‌زدگی فک بالا پدیده‌ای است که در آن دندان‌های بالایی بیش از حد بیرون زده و باعث می‌شود چانه عقب‌تر دیده شود،  دهان به‌سختی بسته شود، چانه چروک ‌شود و احساس تنش و ناراحتی در صورت و در عین حال گونه‌ها ایجاد شود. در این حالت بعد از ارتودنسی، صورت فردی که ارتودنسی دارد تغییر زیادی می‌کند. علاوه بر دندان‌های معمولی، فردی که ارتودنسی دارد چهره زیباتری خواهد داشت. زمانی که دهان به‌طور طبیعی بسته شود، چانه بلندتر و بینی کشیده‌تر به نظر می‌رسد.

آیا تاثیر ارتودنسی بر بینی باعث بزرگ‌تر شدن آن می‌شود؟

در جواب سوال تاثیر ارتودنسی بر بینی و بزرگ شدن آن باید بگوییم خیر؛ اما اگر دندان‌های بالایی شما را به‌طور قابل توجهی به عقب بکشند، بعد از درمان می‌تواند این توهم را ایجاد کند که بینی شما بیرون زده است. با این حال، خود ارتودنسی به‌تنهایی بینی شما را بزرگ‌تر نمی‌کنند.

بهترین متخصص ارتودنسی سعادت آباد

آیا ارتودنسی شکل بینی را تغییر می‌دهد؟

جواب این سوال نیز، خیر است. حتی اگر ارتودنسی‌ بتواند عرض فک بالایی شما را تنظیم کند، روی ساختار قسمتی از اسکلت صورت که در شکل و اندازه بینی نقش دارد، تاثیر نمی‌گذارد. فقط در صورتی که ارتودنسی دندان‌های بالایی و فک‌ شما را به اندازه‌ای تغییر دهد که شکل نیمرخ شما در آن ناحیه تغییر کند، می‌تواند باعث شود که بینی شما به‌خصوص از نیمرخ، کمی متفاوت به نظر برسد. برای مثال، اگر بعد از ارتودنسی لب‌ها بیشتر بیرون بیایند یا عقب بروند، نمای کلی صورت را که شامل بینی نیز هست، تغییر می‌دهد. در نهایت ارتودنسی می‌تواند حس تغییر شکل بینی را القا کند.

درمان ارتودنسی مستقیماً روی بینی شما تأثیر نمی‌گذارد. دلیل اینکه افراد گهگاه فکر می‌کنند بینی‌شان بعد از ارتودنسی متفاوت به نظر می‌رسد یا صورت‌شان بلند شده است، مربوط به زوایای آن است. وقتی دندان‌ها و فک‌ها بعد از ارتودنسی در موقعیت استاندارد خود قرار می‌گیرند، زوایای بین لب‌ها و بینی و گاهی اوقات بین لب‌ها و چانه تغییر می‌کند و باعث می‌شود که بینی یا سایر بخش‌های صورت کمی متفاوت به نظر برسند.

آیا عمل بینی باید قبل از ارتودنسی انجام شود یا بعد از آن نیز ممکن است؟

یکی از رایج‌ترین سوالات مراجعه‌کنندگان در مورد زمان عمل بینی مربوط به بعد یا قبل از ارتودنسی است. بسیاری از مراجعان، خواه به دلیل مشکلات انحراف بینی، شکستگی، مشکلات تنفسی یا زیبایی، خواهان انجام هر دو عمل بینی و ارتودنسی هستند. تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام‌یک از این درمان‎ها تقدم دارد، کاملا به وضعیت و علت عمل بستگی دارد.

اگر بیمار مشکل پزشکی‌ای در بینی و نحوه تنفس داشته باشد، حتما باید در ابتدا مشکل تنفس رفع وعمل بینی انجام شود و پس از بهبودی کامل، ارتودنسی بسته شود. معمولا یک سال بعد از جراحی بینی بیمار می‌تواند برای اصلاح دندان‌ها ارتودنسی ببندد.

اما اگر مراجعه‌کننده فقط به قصد زیبایی خواهان عمل بینی است، با توجه به سن ارتودنسی بیمار، بهتر است اول ارتودنسی انجام شود تا دندان‌ها و استخوان‌های فک به وضعیت متناسب برسند و سپس، جراحی بینی انجام شود. همانطور که می‌دانید، بهترین نتیجه عمل بینی یا رینوپلاستی زمانی حاصل می‌شود که بینی با اجزای صورت تناسب داشته باشد. از آنجایی که بعد از ارتودنسی فک و دهان به تناسب می‌رسد، عمل بینی بعد از آن، بهترین نتیجه را خواهد داشت. از طرفی، عمل بینی بعد از ارتودنسی نگرانی تاثیر ارتودنسی بر بینی را از بین می‌برد. حدود 5 ماه بعد از بستن براکت‌های ارتودنسی بیمار می‌تواند عمل بینی انجام دهد.

معرفی ابزار ارتودنسی در دندانپزشکی

آماده ارتودنسی هستید؟ کار بعدی چیست؟

درک رابطه ظریف بین اجزای صورت مانند بینی، فک و همراستایی دندان‎ها چیزی است که ارتودنسی را به علم پیچیده‌ای تبدیل می‌کند. ارتودنتیست‌هایی مانند دکتر حسینی ویژگی‌های فیزیکی صورت‌تان را هنگام برنامه‌ریزی درمان در نظر می‌گیرند تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود.

سخن آخر درباره تاثیر ارتودنسی بر بینی

در پایان مبحث تاثیر ارتودنسی بر بینی اولین قدم برای ارتودنسی درخواست مشاوره با پزشک است. در مراجعه اول به بهترین متخصص ارتودنسی سعادت آباد، صورت و دهان (لب‌ها، چانه، خط فک، بینی و دندان‌های شما) بررسی می‌شود. به این ترتیب، ارتودنسی شخصی شما چیزی بیشتر از دندان‌های‌تان است! بعد از مشخص شدن اهداف شما از ارتودنسی، دکتر حسینی بررسی می‌کنند که کدام نوع درمان ارتودنسی برای نیازهای شما بهتر عمل می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *