دکتر حسینی » ارتودنسی دندان چیست؟مزایای ارتودنسی و روش های درمان آن
عوارض ارتودنسی

ارتودنسی دندان چیست؟مزایای ارتودنسی و روش های درمان آن

ارتودنسی یکی از شیوه‌های اصولی برای درمان ناهنجاری‌های دندان و فک است. با انجام ارتودنسی افراد علاوه بر اصلاح ناهنجاری‌های ناحیه صورت می‌توانند اعتماد به نفس خود را افزایش دهند. شناخت مزایا و عوارض ارتودنسی برای متقاضیان دارای اهمیت است. دندان‌های کج و به‌هم‌ریخته باعث می‌شوند تا فرد نتواند به آسانی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند. این موضوع باعث پوسیدگی دندان‌ها شده و بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد. در صورتی که می‌خواهید در مورد مزایا و عوارض ارتودنسی بیشتر بدانید، کافی است تا پایان مقاله همراه ما باشید.
احتمالاً شما هم در زندگی روزانه واژه ارتودنسی به گوشتان خورده است و با خود فکر کرده‌اید ارتودنسی چیست. روش درمان ارتودنسی به‌طورمعمول برای اصلاح شکل قرارگیری دندان‌ها یا فک بالا و پایین صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کار نه فقط برای زیبایی بلکه در سلامت دندان‌ها نیز تأثیر بسزایی دارد.

_____________________________________________________________

حتما بخوانید: ارتودنسی رنگی چیست

_____________________________________________________________

مزایای ارتودنسی دندان

داشتن لبخند زیبا باعث افزایش جذابیت چهره خواهد شد. یکی از مواردی که در زیبایی چهره تاثیرگذار خواهد بود، داشتن دندان‌های سالم و مرتب است. ارتودنسی یک شیوه کاملا اصولی برای درمان مشکلات دندان و فک به شمار می‌رود. متقاضیان با ارتودنسی می‌توانند نامرتب بودن دندان‌های خود را تا حدود زیادی اصلاح کنند. اگر برای شما هم سوال پیش آمده که مزایای ارتودنسی چیست، از مزایای ارتودنسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارتودنسی دندان یک شیوه عالی برای بهبود عملکرد دندان و وضعیت ظاهری دندان‌هاست.
  • متقاضیان با ارتودنسی دندان می‌توانند عمل جویدن مواد غذایی را به‌سهولت انجام دهند.
  • با در نظر نگرفتن عوارض ارتودنسی، با استفاده از این شیوه درمانی می‌توان از بروز ناهماهنگی در استخوان‌های فک کودکان جلوگیری کرد.
  • مشکلات عملکردی دندان‌ها با کمک ارتودنسی به‌راحتی قابل حل هستند.

عوارض ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان به خودی خود عوارض خاصی را به دنبال ندارد. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در دوران ارتودنسی می‌تواند عوارض مختلفی را ایجاد کند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

بیماری‌های لثه

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. پوسیدگی ایجاد شده به مرور زمان منجر به ایجاد مشکلات جدی‌تر نظیر بیماری‌های لثه خواهد شد. افراد برای جلوگیری از بیماری‌های لثه بهتر است بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند.

تحلیل ریشه دندان

در برخی از موارد نادر، در هنگام انجام ارتودنسی ممکن است تحلیل ریشه دندان رخ دهد. تحلیل ریشه دندان علت‌های مشخصی ندارد و نمی‌توان یک درمان خاص را برای آن پیش‌بینی کرد. تحلیل ریشه دندان در صورتی که توسط ارتودنتیست به‌موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است.

پوسیدگی دندان

یکی از عوارض ارتودنسی که ممکن است برای برخی از افراد خود را نشان دهد، پوسیدگی دندان است. زمانی که متقاضیان برای ارتودنسی ثابت به دندانپزشک مراجعه می‌کنند، براکت‌های ارتودنسی بر روی دندان‌ها قرار گرفته و باعث ایجاد مشکل در جویدن غذا می‌شوند. مسواک زدن در این دوران بسیار اهمیت دارد؛ چرا که باکتری‌ها در زیر براکت جمع می‌شوند که این امر باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شود. رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوران مهم است و باید توسط بیماران با حساسیت بیشتری انجام شود.

ایجاد زخم و آفت در دهان

با توجه به این که در ارتودنسی ثابت، متخصص با استفاده از چسب مخصوص، براکت‌های ارتودنسی را بر روی دندان قرار می‌دهد، فشار ایجادشده به ناحیه دندان‌ها افزایش پیدا می‌کند. براکت اگر به‌درستی نصب نشود، می‌تواند مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد. عدم نصب صحیح براکت باعث ایجاد زخم و خراش در دهان می‌شود.

تاثیر بر روی مینای دندان

عوارض ارتودنسی به گونه‌ای هستند که اگر ارتودنسی در یک کلینیک مناسب انجام شود، به حداقل خود می‌رسند. انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی سعادت آباد برای بسیاری از افراد دارای اهمیت است. متقاضیان با شناخت دندانپزشک مجرب می‌توانند از خدمات اصلاحی و زیبایی به بهترین شکل استفاده کنند. در برخی از موارد براکت‌های ارتودنسی باعث تحت تاثیر قرار گرفتن مینای دندان می‌شوند‌. برای کاهش این عوارض، دندانپزشک با تجویز دهانشویه سعی می‌کند تا التهاب ایجادشده را کاهش دهد.

مراقبت‌ها برای جلوگیری از عوارض ارتودنسی

 

با توجه به موارد گفته‌شده در این مقاله، انجام ارتودنسی با عوارض بسیار ناچیزی همراه است و مزایای آن بسیار قابل توجه هستند. افراد با انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی می‌توانند با توجه به دستورالعمل‌های بیان‌شده، عوارض دوران ارتودنسی را به کمترین میزان خود برسانند. ارتودنسی یک شیوه بسیار عالی برای اصلاح مشکلات دندان و فک است که امکان دارد برای گروهی از افراد عوارض ارتودنسی را هم پدید بیاورد. اصلاح مشکلات دندان و فک علاوه بر ایجاد راحتی برای افراد در هنگام غذا خوردن، باعث افزایش اعتماد به نفس نیز می‌شود. در صورتی که در منطقه سعادت آباد ساکن هستید، برای انجام ارتودنسی کافی است به دنبال شناخت بهترین متخصص ارتودنسی سعادت آباد باشید تا به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید.

کاربرد ارتودنسی دندان

ارتودنسی روشی برای درمان مشکلات مختلف دهان و دندان است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اوربایت: این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که دندان‌های شما شکل متفاوتی داشته باشند. به‌طوری‌که دندان‌های بالا و پایین به‌خوبی روی هم قرار نگیرند. در چنین حالتی دندان‌های پایین دیده نمی‌‌شوند.
  • آندربایت: این حالت نیز مشابه اوربایت است با این تفاوت که این بار فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گرفته است.
  • فاصله دندان‌ها: شاید دیده باشید که بسیاری از افراد دندان‌هایی دارند که با فاصله زیادی از هم قرار گرفته‌اند و این موضوع باعث نامنظم به نظر رسیدن دندان‌هایشان شده است. این افراد نیز می‌توانند با انجام ارتودنسی به مشکل دندان‌های خود پایان دهند.

علاوه بر این موارد، در حالتی که دندان‌ها نامرتب باشند یا در قسمتی از لثه، دندان‌های اضافی وجود داشته باشند نیز ارتودنسی انجام می‌شود. جالب است بدانید برخی مشکلات تنفسی و تکلم نیز پس از درمان دندان‌ها با ارتودنسی برطرف می‌شوند.

مراحل ارتودنسی دندان

در ابتدا شما زمانی که برای معاینه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنید، پزشکتان پس از بررسی وضعیت دندان‌ها، درمان‌های مناسب را با شما در میان می‌گذارد. این درمان‌ها می‌توانند با توجه به شرایط سنی، بدنی و سبک زندگی افراد متفاوت‌ باشند. درنهایت شما پس از مشاوره و گفتگو با پزشک روش درمان خود را انتخاب می‌کنید. حال لازم است برای بررسی نهایی و دقیق‌تر وضعیت دندان‌ها، از دو فک بالا و پایین شما تصویربرداری صورت گیرد.
مرحله سوم مرتبط با قالب‌گیری از دندان‌ها است. این کار برای تعیین وضعیت دقیق دندان‌ها پیش و پس از ارتودنسی انجام می‌گیرد. حال با توجه به شرایط فک و دندان شما ممکن است نیاز به کشیدن برخی دندان‌ها نیز باشد. درواقع ازآنجاکه معمولاً فک بیماران به اندازه کافی فضا ندارد دندانپزشک اقدام به کشیدن تعدادی از دندان‌ها می‌کند.
مرحله بعدی که مرحله اصلی فرآیند ارتودنسی به‌شمار می‌رود، نصب براکت روی دندان بیمار است. در این مرحله مهارت و تجربه پزشک در نتیجه نهایی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
از این مرحله به بعد وابسته به خودتان است. درواقع پس از نصب براکت‌ها و تکمیل کار ارتودنسی، مسئولیت مهم مراقبت درست و اصولی از دندان‌های ارتودنسی شده با شما است. شما می‌بایست دندان‌های خود را به‌طور مرتب مسواک بزنید و تمیز نگه دارد.
همچنین باید از خوردن خوراکی‌های سفت و چسبنده خودداری کنید. بیمار دارای ارتودنسی لازم است طبق برنامه‌ای که دندانپزشک به او اعلام می‌کند برای بررسی وضعیت دندان‌ها و ارتودنسی به پزشک مراجعه نماید تا پزشک در طی این جلسات با توجه به شرایط دندان‌ها، براکت‌ها را تنظیم کند.

ارتودنسی دندان چیست

اهمیت ارتودنسی دندان

همانطور که پیش از نیز ذکر کردیم، ارتودنسی حلال مشکلات زیادی است. با توجه به اینکه نامرتب بودن دندان‌ها یا نامتقارن بودن فک‌ها آسیب زیادی به دندان‌ها می‌رساند و ممکن است باعث صدمه و از بین رفتن دندان‌ها شود، علاوه بر مسئله زیبایی، درمان این مشکلات در سلامت دندان‌ها نیز تأثیر زیادی دارد. ازاین‌رو لازم است که برای برطرف نمودن این موارد به کلینیک تخصصی دندانپزشکی مراجعه و در صورت نیاز، اقدام به ارتودنسی کنید.

شیوه درمان ارتودنسی دندان

متخصص دندانپزشک در ارتودنسی که درمانی برای دندان‌های نامنظم است، با استفاده از ابزار‌هایی که رو و پشت دندان‌ها قرار می‌دهد دندان‌ها یا ‌فک‎‌ها با روش اصولی و درست مرتب می‌کند.

مدت زمان ارتودنسی دندان

ازآنجاکه براکت‌ها انواع مختلفی دارند به همین دلیل براکت مخصوص هر فرد با توجه به نیاز او انتخاب می‌شود. نصب براکت نیز متناسب با نوع آن حدود 30 دقیقه تا 2 ساعت زمان‌بر است. اینکه براکت‌ها چه مدت زمانی روی دندان بمانند را نیز دندانپزشک با توجه به نیاز هر شخص، بین 6 ماه تا 3 سال برنامه‌ریزی می‌کند. در این دوره مهم‌ترین نکته مراقبت درست و اصولی از دندان‌ها است.

سن انجام ارتودنسی دندان

به‌طورمعمول توصیه می‌شود که همه افراد از ابتدای کودکی تحت نظر دندانپزشک باشند تا در صورت بروز هرگونه ناهنجاری اقدامات لازم در سریع‌ترین زمان انجام گیرد. بهترین زمان برای انجام ارتودنسی از 8 سالگی تا قبل از سن بلوغ است. بااین‌حال شما در هر سنی که باشید می‌توانید در صورت نیاز، دندان‌هایتان را ارتودنسی کنید اما باید توجه داشته باشید که با افزایش سن، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا به نتیجه دلخواه خود دست یابید.

آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟


ارتودنسی‌های ثابت معمولاً تا چند روز اول کمی دردناک و آزاردهنده هستند اما این درد طی همان روزهای ابتدایی پس از انجام ارتودنسی از بین خواهد رفت. میزان و مدت‌زمان ماندگاری درد در طی روند درمان به شکل دندان‌های شما و مهارت پزشک معالجتان نیز بستگی دارد.

روش درمان ارتودنسی دندان

چه کسانی به ارتودنسی دندان نیاز دارند؟


افرادی که دندان‌های نامرتبی دارند یا با مشکلاتی چون اوربایت، آندربایت، وجود دندان‌های اضافی و فاصله ناخوشایند بین دندان‌ها روبه‌رو هستند می‌بایست برای معاینه و انجام ارتودنسی به دندانپزشک‌های متخصص و باتجربه مراجعه کنند.

تمیز کردن دندان‌ها هنگام ارتودنسی


نوع مسواک و نحوه مسواک زدن در دورانی که ارتودنسی دارید متفاوت است. شما باید از مسواک نرم مخصوص ارتودنسی استفاده نمایید و شیوه درست مسواک زدن را نیز بیاموزد. همچنین دندانپزشکان تأکید زیادی بر استفاده از نخ دندان در این دوره دارند.

قبل از ارتودنسی دندان باید چه کارهایی انجام داد؟


با توجه به شرایط ارتودنسی اگر مشکلی در لثه یا پوسیدگی دندان یا حتی ریشه دندان‌ها وجود داشته باشد باید پیش از ارتودنسی برطرف شوند تا در مدتی که براکت‌ها روی دندان شما قرار دارند مشکلی برایتان ایجاد نشود.
سلامت دهان و دندان برای همه افراد مهم است. ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی است که به یاری بسیاری از افرادی که دارای مشکلات مربوط به دندان و فک هستند آمده است. ازآنجاکه ارتودنسی، فرایندی به نسبت طولانی و بااهمیت است، علاوه‌بر اینکه باید بدانید ارتودنسی چیست در انتخاب دندانپزشک نیز باید دقت زیادی داشته باشید.
کلینیک دکتر حسینی با در اختیار داشتن تجهیزات پیشرفته و بهره‌مندی از کادری متبحر می‌تواند همراه شما در به سرانجام رسیدن درمانتان باشد و سلامت و زیبایی را برایتان ایجاد کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *